reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Jednak na razie wózka w ogóle nie kupię, bo po domu Ola uwielbia ciągać ten swój kubusiowy samochodzik , a dziś go wzięłam na dwór to oczywiście wolała zwiedzać osiedle a on stał pod klatką :)

reklama
Lucy - to dużo od dziecka zależy. Ja też się bałam kupować rowerek, bo nie wiedziałam czy Ola będzie chciała z niego korzystać :sorry2: Ale bardzo lubi swój rowerek, ona w wózku też lubi jeździć, czasem sama się dopomina, żeby ją powozić :tak: Rowerkiem nie jeździ jakoś długo bardzo, trochę posiedzi, trochę pobiega ;-)
My kupiliśmy taki na dłużej. Ten co Ty wkleiłaś widziałam na żywo i bardzo mi się podoba, ale ja chciałam taki z barierką, bo Ola ruchliwa jest i bałam się, że może z tego jakoś się zsuwać. Chciałam prosty, bo te z buźkami przy kierownicy nie podobają mi się..
My taki mamy:
ROWEREK TRÓJKOŁOWY SMART TRIKE 2 KOLORY NOWOŚĆ (1032551090) - Aukcje internetowe Allegro

Lucy mam ten rower -NIE POLECAM. Cały czas nóżki obijają się kręcoące pedały. Stopy nie ma gdzie postawic bo jest żle wyprofilowany. Poprosiłam 3 letnią koleżankę aby pokazała Lenie jak się pedałuje - niestety nie ruszyła z mięjsca - tak ciężko chodza podeła, dopiero jak ją popchałam.
Mąż chyba obetnie pedały gumolitka i będzie to zwyczajny pchacz ;-(

A co do piaskownicy - kupiłam na allegro, odrazu zaimpregnowana i pomalowana na wybrany kolor (zdecydowałam sie na kasztanowy)

MNie ten rowerek co mamjakty kupiła bardzo kusi , jednak ta cena trochę mnie powstrzymuje....

znalazłam też takie
ROWEREK PHILIPPO-4 KOLORY! DZIEŃ DZIECKA BLISKO (1022648613) - Aukcje internetowe Allegro
i nie wiem czy się na ten nie zdecyduje...mętlik mam straszny co do rowerka!!
myślę że w tym tygodniu zamówię...

Piaskownicę my mamy muszelkę u dziadków postawioną..dla Filipa jest wystarczająca ;-)
wiadomo przed blokiem piaskownice osiedlowe...i co do nich to się nie wypowiadam!

My jeszcze rowerka nie kupujemy Nie sadze żeby mały był nim bardziej zainteresowany niż jeżdzikiem Na razie wiecej czasu zajmuje mi zniesienie zestawu Kuba + autko z drugiego piętra niż dzieć raczy nim się bawić:dry:

Kurcze zazdroszcze wam tych rowerków itp...Jak Młodego wsadzam w cos takiego to jest furia....Buuuu...wózek nie, rowerek nie....on tylko na nogach...a przejśc potrafi bardzo wiele...Ostatnio u rodziców ponad kilometr sobie zrobił...On sie męczy w ogóle ???

A w brzuchu to takie spokojne było...;-)

U nas nowych zakupów brak...No może poza czapkami niewiązanymi...Młody ich wreszcie nie ściaga a wygląda w nich superaśnie :-D :-D

My rowerek mamy po starszaku- taki z buźką. Sprawdza się jak się Niuńka z bratem ściga (tzn. ja ją pcham:) Na takim rowerku i tak długo dziecko nie posiedzi. U nas te dodatki grające sprawdzają się jak się już znudzi jazda. Najfajniejszy jest jednak plac zabaw i zjeżdżalnia:tak::tak::tak:

reklama
No i same widzicie, że to wszystko od dziecka zależy ;-)

U nas też pierwszeństwo ma piaskownica, w końcu może babrać się w piachu do woli, kwiatki i posiane warzywka w końcu rosną w spokoju ;-)

U nas Ola różnie z czapką, czasem nie zdejmuje a czasem jak najęta ściąga, nawet jak jest zawiązana to sobie szarpie dotąd aż jej nie zdejmę :sorry2:

Do góry