reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

u nas też bafedo po domku ale z odkrytymi palcami - stópka znacznie mniej się poci, jak karola lata w skarpetach z absem to stopki suche :eek::eek::eek: ale jak jej po kąpieli obciełam paznokcie :szok::szok::szok: to normalnie wytrzymać nie mogłam tak śmierdziały - aż posądziłam o ten smrodek męża bo ją wtedy karmił a ja na klęczkach obcinałam pazurki (innej metody u nas niestety nie ma jak obcinanie tylko przy jedzeniu) :no: no i musiałam stopencje myć po raz drugi :-):-):-)

Aga a jak ty puszczasz skrzata na bosaka? Przed kąpielą czy po czy normalnie jest ubrany i tylko ma gołe stopki? tez bym moją małą puściła ale kurcze zawsze jak przewrażliwiona głupia matka myślę sobie że się przeziębi i odwlekam to na następny dzień i następny i w rezultacie moje dziecię ma juz ponad rok a z gołymi stopkami latała może ze dwa razy :szok::zawstydzona/y::eek::baffled:

reklama
ooooo.
a jakie to forum eksperckie ?

Na głównej stronie forum BB, dokładnie tu sa porady fizjoterapeuty:
Porady fizjoterapeuty

Ja wiem, że do każdej rady trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem, ale w sumie Ola długo nachodziła się bez butków, nie zakładałam jej od razu jak zaczęła wstawać, teraz już chodzi bardzo dobrze, więc doszłam do wniosku, że pora na butki - nie przeczę, że po radach tego Pana moja decyzja o wprowadzeniu domowego obuwia się przyspieszyła...
No a poza tym wcześniej jak próbowałam Oli zakładać butki to mocno protestowała i dziwnie w nich chodziła, teraz jak założyłam to nie protestowała w ogóle, pierwszego dnia tylko krótko chodziła w nich, sama sobie je zdjęła, a następnego już sama mi przyniosła buciki żeby założyć i tak już chodzi cały dzień w nich i zachowuje się jakby nie czuła, że ma cokolwiek na stópkach, więc sądzę, że wszystko jest w porządku ;-):-)
A jak będzie lato to będziemy chodzić na bosaka po polku przed domkiem :-D
Tylko kiedyż to ciepło w końcu do nas zawita... :huh:

Tak pisałyście o kapciuszkach z Befado, że wczoraj poszłam do sklepu i kupiłam je Karolci ;-) i tak jej sie spodobały (szczególnie, że są ozdobione swiecącymi motylkami), że cały czas chce w nich chodzić :-D

Aga a jak ty puszczasz skrzata na bosaka? Przed kąpielą czy po czy normalnie jest ubrany i tylko ma gołe stopki?

a różnie to bywa :tak:
czasem od razu po kolacji mu zdejmują skarpety i łazi tak z pół godziny w ubraniach, ale z gołymi nogami. czasem przed kąpielą tak z 10 minut lata po domu w samej pieluszce.
czasem rano ubieram go we wszystkie ciuchy, a skarpety zakładam za jakieś 10-15 minut.
jak wracamy z dworu to jak zdejmę mu spodnie i rajtuzki lub skarpetki to też sobie chwilę na bosaka polata.
my mamy parkiet po wiekszości mieszkania, trochę wykładzin i kafle w kuchni.
oczywiście Skrzat uwielbia łazić po zimnych kaflach w kuchni ;-)

===

Mamjakty - poczytam sobie to forum eksperckie z wielką ciekawością :tak:
może i ja znajdę jakieś argumenty za kupnem kapci ;-)

A my kupiliśmy Oli rowerek :tak: I bardzo przypadł do gustu zainteresowanej, do tego stopnia, że co trochę każe się w nim wozić :-D Póki co tylko po domku, jak wyzdrowieje to będziemy spacerować rowerkiem :-)
I jeszcze z ostatnich zakupów łoś bujany, udało nam się wylicytować używany za 50 zł - był mało używany i wygląda jak nowy :-) Też przypadł do gustu, chociaż nie tak od razu ;-)

s1.jpglos.jpg

A my kupiliśmy Oli rowerek :tak: I bardzo przypadł do gustu zainteresowanej, do tego stopnia, że co trochę każe się w nim wozić :-D Póki co tylko po domku, jak wyzdrowieje to będziemy spacerować rowerkiem :-)
I jeszcze z ostatnich zakupów łoś bujany, udało nam się wylicytować używany za 50 zł - był mało używany i wygląda jak nowy :-) Też przypadł do gustu, chociaż nie tak od razu ;-)

Zobacz załącznik 236766Zobacz załącznik 236767
Fajny rowerek

reklama
A my wczoraj kupiliśmy młodej adidaski różowiutkie w CCC rozm.20 za 30 zł. Mam nadzieję, że będą oki!!Wczoraj latała w nich, aż miło, nóżka nie była spocona ,zobaczymy jak to później będzie!! Były też ładniusie pantofelki do spódniczki ale to się jeszcze zastanowię na spokojnie czy kupić...bo nasza łobuziara częściej lata w jeansach niż w sukieneczkach:-p:-p:-p:-pa na lato to juz chyba tylko sandałki!

Do góry