reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

u nas też bafedo po domku ale z odkrytymi palcami - stópka znacznie mniej się poci, jak karola lata w skarpetach z absem to stopki suche :eek::eek::eek: ale jak jej po kąpieli obciełam paznokcie :szok::szok::szok: to normalnie wytrzymać nie mogłam tak śmierdziały - aż posądziłam o ten smrodek męża bo ją wtedy karmił a ja na klęczkach obcinałam pazurki (innej metody u nas niestety nie ma jak obcinanie tylko przy jedzeniu) :no: no i musiałam stopencje myć po raz drugi :-):-):-)

Aga a jak ty puszczasz skrzata na bosaka? Przed kąpielą czy po czy normalnie jest ubrany i tylko ma gołe stopki? tez bym moją małą puściła ale kurcze zawsze jak przewrażliwiona głupia matka myślę sobie że się przeziębi i odwlekam to na następny dzień i następny i w rezultacie moje dziecię ma juz ponad rok a z gołymi stopkami latała może ze dwa razy :szok::zawstydzona/y::eek::baffled:

reklama
ooooo.
a jakie to forum eksperckie ?

Na głównej stronie forum BB, dokładnie tu sa porady fizjoterapeuty:
Porady fizjoterapeuty

Ja wiem, że do każdej rady trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem, ale w sumie Ola długo nachodziła się bez butków, nie zakładałam jej od razu jak zaczęła wstawać, teraz już chodzi bardzo dobrze, więc doszłam do wniosku, że pora na butki - nie przeczę, że po radach tego Pana moja decyzja o wprowadzeniu domowego obuwia się przyspieszyła...
No a poza tym wcześniej jak próbowałam Oli zakładać butki to mocno protestowała i dziwnie w nich chodziła, teraz jak założyłam to nie protestowała w ogóle, pierwszego dnia tylko krótko chodziła w nich, sama sobie je zdjęła, a następnego już sama mi przyniosła buciki żeby założyć i tak już chodzi cały dzień w nich i zachowuje się jakby nie czuła, że ma cokolwiek na stópkach, więc sądzę, że wszystko jest w porządku ;-):-)
A jak będzie lato to będziemy chodzić na bosaka po polku przed domkiem :-D
Tylko kiedyż to ciepło w końcu do nas zawita... :huh:

Tak pisałyście o kapciuszkach z Befado, że wczoraj poszłam do sklepu i kupiłam je Karolci ;-) i tak jej sie spodobały (szczególnie, że są ozdobione swiecącymi motylkami), że cały czas chce w nich chodzić :-D

Aga a jak ty puszczasz skrzata na bosaka? Przed kąpielą czy po czy normalnie jest ubrany i tylko ma gołe stopki?

a różnie to bywa :tak:
czasem od razu po kolacji mu zdejmują skarpety i łazi tak z pół godziny w ubraniach, ale z gołymi nogami. czasem przed kąpielą tak z 10 minut lata po domu w samej pieluszce.
czasem rano ubieram go we wszystkie ciuchy, a skarpety zakładam za jakieś 10-15 minut.
jak wracamy z dworu to jak zdejmę mu spodnie i rajtuzki lub skarpetki to też sobie chwilę na bosaka polata.
my mamy parkiet po wiekszości mieszkania, trochę wykładzin i kafle w kuchni.
oczywiście Skrzat uwielbia łazić po zimnych kaflach w kuchni ;-)

===

Mamjakty - poczytam sobie to forum eksperckie z wielką ciekawością :tak:
może i ja znajdę jakieś argumenty za kupnem kapci ;-)

A my kupiliśmy Oli rowerek :tak: I bardzo przypadł do gustu zainteresowanej, do tego stopnia, że co trochę każe się w nim wozić :-D Póki co tylko po domku, jak wyzdrowieje to będziemy spacerować rowerkiem :-)
I jeszcze z ostatnich zakupów łoś bujany, udało nam się wylicytować używany za 50 zł - był mało używany i wygląda jak nowy :-) Też przypadł do gustu, chociaż nie tak od razu ;-)

s1.jpglos.jpg

A my kupiliśmy Oli rowerek :tak: I bardzo przypadł do gustu zainteresowanej, do tego stopnia, że co trochę każe się w nim wozić :-D Póki co tylko po domku, jak wyzdrowieje to będziemy spacerować rowerkiem :-)
I jeszcze z ostatnich zakupów łoś bujany, udało nam się wylicytować używany za 50 zł - był mało używany i wygląda jak nowy :-) Też przypadł do gustu, chociaż nie tak od razu ;-)

Zobacz załącznik 236766Zobacz załącznik 236767
Fajny rowerek

reklama
A my wczoraj kupiliśmy młodej adidaski różowiutkie w CCC rozm.20 za 30 zł. Mam nadzieję, że będą oki!!Wczoraj latała w nich, aż miło, nóżka nie była spocona ,zobaczymy jak to później będzie!! Były też ładniusie pantofelki do spódniczki ale to się jeszcze zastanowię na spokojnie czy kupić...bo nasza łobuziara częściej lata w jeansach niż w sukieneczkach:-p:-p:-p:-pa na lato to juz chyba tylko sandałki!

Do góry