reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

anik bo fajne są buty z elefantena!!

A może już kupowałyście jakieś kurteczki wiosenne? płaszczyki? sama nie wiem co kupić..?

reklama
Ja kupiłam Piotrkowi kurteczke na wiosne...Z mothercare ( czy ja to dobrze napisałam?)...babeczka sprzedawała ja na allegro jako uzywaną....a przyszła do mnie z metkami :-) wiec miałam farta...troszke ma rękawki za długie ale ja już wole kupić za duże niż potem plakać....Na klatce piersiowej ma lekki polarek a rękawki to sama podszewka...Brązowa....jasno i ciemno....Bardzo fajna...Pierwszy moj zakup tej firmy wiec jestem zadowolona...Do tego ma już czapki...wszystkie wiązane bo on ściaga i też w odcienach pasujących do kurtki...buciki pewnie też brązowe kupimy i pewnie w tej tonacji przechodzi wiosne :-) do tego bluzony mam dwa....jedna lekko ocieplana a druga z misia....Póki co wystarczy...nie szaleje bo nie wiadomo jak szybko lato przyjdzie...
teraz już tylko bluzeczki i rajstopki....i powinnismy być zabezpieczeni...ale jak to wyjdzie to i tak pogoda podyktuje....

Ja podobnie jak Lucy kupiłam Oli kurteczkę na zeszłą jesień i teraz jest jeszcze dobra - myślę, że do lata wystarczy ;-) Kurteczka z kappahl, ciemnobrązowa, typowa przejściówka, ale na podszewce polarowej tak jak u Adivy - swoją drogą fajną niespodziankę miałaś :-)
Do tego kupiłam kiedyś młodej cieplejszy sweterek na podszewce bawełnianej i bluzę też taką grubszą - myślę, że już jej wystarczy, jeszcze może jakąś kurteczkę taką wiatróweczkę przeciwdeszczową się kupi i kalosze :-D
W sumie młoda jest już okupiona i na wiosnę i na lato :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
W związku z faktem iż nasze angielskie zpasy już się skończyły musiałam zacząć myśleć o Wici!! Na szczęście sprzedaję dziecięce to jakieś wyjściowe ciuszki czy body zawsze sobie wezmę od siebie, ale uwielbiam robić naloty na lumpeksy. Ostatnio kupiłam jej 10 bluzeczek na lato, cztery pary spodni dresowych, cztery pary rajstop ,śliniak z rękawkami i zapłaciłam 45 zeta!!Wolę takie ciuchy koło domu bo przynajmniej nie bedzie mi żal jak je delikatnie mówiąć "dojedzie" co jest możliwe u mojej córki!Ale te bluzeczki trafiłam naprawdę śliczne!!
A tak jeszce z ostatnich zakupów to dwa tyg temu kupiłam jej kozaczko-trzewiczki w Deichmanie z serii Barenschuhe i jestem zadowolona mięciutkie i Mała ekstra w nich śmiga. No i oczywiście kolejna para Befado to juz trzecia od grudnia bo strasznie szybko jej noga skoczyła.Teraz wybrałam sandałkowe papcie żeby się stópka nie pociła.

ja jestem na etapie poszukiwań kurteczki wiosennej...bluz mam sporo..jeden super polar cieplutki...butki kupiłam na razie z nike i muszę jeszcze jedne jakies ze skórki młodemu sprawić..
w sumie wiosennych ciuszków mamy sporo..na lato jeszcze nic...;-)
Adiva to faktycznnie Ci się udało z tą kurteczka :-D
perla świetne zakupy :blink:

Na wiosnę mam 2 kurteczki zlicytowane jeszcze w tamtym roku. Jedna Wójcika na cienkim polarku rozmiar 68 ! i jeszcze dobra, w zeszłym roku wywijałam dużo rękawek i mankiecik był duży , dałam za nią 35 zł, z tej samej kolekcji za 17 zł kupiłam spodnie z bluzą,z tego spodenki jeszcze są ok. Druga kurteczka kubusiowa juz troche droższa bo 64 zł ale tak mi sie podobała że musiałam ją wygrać :zawstydzona/y: ta ma rozmiar 12/18 bombka i troche mnie martwi że może podwiewać od spodu bo odstaje :dry:

Załączniki

• kurtkaKUBUS1..jpg
    kurtkaKUBUS1..jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 42
  • kurtkakrowka..jpg
    kurtkakrowka..jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 41
  • KURTKAKUBUS2..jpg
    KURTKAKUBUS2..jpg
    23 KB · Wyświetleń: 38
  • kurtkakrowka2..jpg
    kurtkakrowka2..jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 38
Kupinosia - bardzo fajne kurteczki :tak: Ja od kuzynki miałam bluzę dla Oli z tej samej serii Wójcika - bardzo ją lubiłam, ale teraz już za mała raczej.
A ta kubusiowa kurteczka - nawet jakby podwiewało, to przecież body i tak Ola będzie miała, nie gołe plecki, a przecież wiosna, to nie mrozy, więc powinno być ok - na zmianę będziesz zakładać, jak wiatry to wójcik a jak bezwietrznie to kubusiowa ;-)

Kupiłam te buciki Ecco, tylko kurna za duże i to sporo, coś ok 2 cm :-( Kupiłam rozmiar 21, ze względu na to, że w aukcji było napisane, długość wkładki 13.1 cm przy tym rozmiarze - zdziwiło mnie to, bo zazwyczaj przy rozmiarze 20 taka długość była, zadałam pytanie sprzedającemu ale stwierdził, że tak jest jak napisane w aukcji - nie bardzo mam jak zmierzyć bo się nie wyjmuje wkładka ale na pewno jest więcej niż 13 - niby mogłabym zamienić, ale w sumie nie wiem, może zostawię je na jesień?? Teraz ma niby z tego gufo, a potem sandałki się kupi to może nie ma sensu zamieniać - jak myślicie? No bo chyba urośnie jej noga na jesień do tego rozmiaru...
No a poza tym buciki są świetne, leciutkie, super wykończone, mięciutkie.

reklama
Mamjakty - z bucikami to trudno powiedzieć, bo nóżka dzieciom tak różnie rośnie, że nigdy nie wiadomo co będzie za pół roku :sorry2: możesz zostawic i zobaczyć, najwyżej jak będą za małe sprzedasz na jesień... ale ja osobiście spróbowałabym wymienić na rozmiar mniejszy...
ja w końcu tez kupiłam Karolci buciki na wiosnę, z Primigi, ale nie mogę ich w necie znaleźć, więc nie pokażę ;-) i drugie kupiłam na allegro NOWOŚĆ Modne skórzane dziecięce obuwie PRIMIGI (935645773) - Aukcje internetowe Allegro- stwierdziłam, że ta sama firma i rozmiar, więc powinny być dobre :-p

Do góry