reklama
aga_q
TRZYNASTEGO :)
o kurcze - te ortopedyczne buty wyglądają jak pancerz lub gorset na stopę.
Anik - ja sie nie dziwię, że Karolka w nich nie chce chodzić.
przecież to utrudnienie pracy stopy i umiejętności ruchowych dziecka;
dla dziewczyn, które mają książkę Pawła Zawitkowskiego - polecam przeczytać kryteria doboru bucików - str 115-124.
najlepszym butem do chodzenia jest but dobrze trzymajacy śródstopie (okolica między paluszkami, a piętą);
cholewka nie może być sztywna;
buciki nie mogą ograniczać zgięcia stopy do góry i do dołu - dlatego najlepsze są takie do kostki, trochę poniżej, lub minimalnie powyżej niej. jeśli są wyższe to część powyżej kostki powinna być miękka;
zapiętak nie moze być zbyt sztywny ponieważ uniemożliwia to odpowiednią stabilizację pięty;
lekko uniesiony do góey czubek żeby ułatwić przetaczanie stopy;
sprężysta i cienka podeszwa. powinna sie zginać w tej okolicy gdzie zginają się paluszki dziecka (czyli 1/3 długości od przodu);
podeszwa zaokrąglona od góry z przodu i z tyłu bucika;
Anik - ja sie nie dziwię, że Karolka w nich nie chce chodzić.
przecież to utrudnienie pracy stopy i umiejętności ruchowych dziecka;
dla dziewczyn, które mają książkę Pawła Zawitkowskiego - polecam przeczytać kryteria doboru bucików - str 115-124.
najlepszym butem do chodzenia jest but dobrze trzymajacy śródstopie (okolica między paluszkami, a piętą);
cholewka nie może być sztywna;
buciki nie mogą ograniczać zgięcia stopy do góry i do dołu - dlatego najlepsze są takie do kostki, trochę poniżej, lub minimalnie powyżej niej. jeśli są wyższe to część powyżej kostki powinna być miękka;
zapiętak nie moze być zbyt sztywny ponieważ uniemożliwia to odpowiednią stabilizację pięty;
lekko uniesiony do góey czubek żeby ułatwić przetaczanie stopy;
sprężysta i cienka podeszwa. powinna sie zginać w tej okolicy gdzie zginają się paluszki dziecka (czyli 1/3 długości od przodu);
podeszwa zaokrąglona od góry z przodu i z tyłu bucika;
no właśnie Aga te buty to porażka
jak mi tylko mała wydobrzeje bo znów przeziębienie ją dopadło i 4 czwórki wychodzą naraz to kupie jej te elefanty do kosteczki, mięciutkie, leciutkie - jednym słowem superaśne (tak mi się wydaje)
kuleczko przemyśl zakup tych bucików albo jak chcesz to mogę wyslać tobie buciki karolki - przynajmniej sprawdzisz czy twoja córa jest w stanie w nich chodzić
jak mi tylko mała wydobrzeje bo znów przeziębienie ją dopadło i 4 czwórki wychodzą naraz to kupie jej te elefanty do kosteczki, mięciutkie, leciutkie - jednym słowem superaśne (tak mi się wydaje)
kuleczko przemyśl zakup tych bucików albo jak chcesz to mogę wyslać tobie buciki karolki - przynajmniej sprawdzisz czy twoja córa jest w stanie w nich chodzić
mamjakty
styczniówka 2009
My wczoraj byliśmy w Kielcach, bo tam najbliższe Ecco jest, no i kurna mało butków mieli, wiosennych dwie pary, nie takie co chciałam, sandałki mi się spodobały ale tylko rozmiar 19 - faktycznie za małe by były :-( Więc chyba na necie kupię, wiosenne 20 a sandałki 21
A weszliśmy do CCC i kupiliśmy takie butki z gufo, wiązane, takie materiałowe, z myślą co by po domku miała - o dziwo nie protestowała jak jej założyliśmy, ale nie pochodziła długo bo zaczęły ją denerwować ;-)
A weszliśmy do CCC i kupiliśmy takie butki z gufo, wiązane, takie materiałowe, z myślą co by po domku miała - o dziwo nie protestowała jak jej założyliśmy, ale nie pochodziła długo bo zaczęły ją denerwować ;-)
daga23
Entuzjast(k)a
my wczoraj też byliśmy na zakupach. Blance kupiliśmy kurtkę w 5 10 15 na 86 będzie na zaś. I butki wiosenne w smyku za 40 zł tak samo kurtka. Oliwii kupiliśmy sukieneczkę w 5 10 15. I my też się ubraliśmy ja bluzeczki a mąż sweterek. Wszystko po przecenach.
Ja małej dzisiaj kupiłam rwnież buciki z ccc takie wiosenne, bardzo fajne. Później chcę kupić z bartka albo ecco, ale muszę jechać do outletu.
W 5 10 15 są fajne promocje, zakupiłam polar 98 za 14.99zł troszkę duży ale na lato nad morze super.
Dla nas 86 już jest małe, musimy na 92 wszystko kupować.
W 5 10 15 są fajne promocje, zakupiłam polar 98 za 14.99zł troszkę duży ale na lato nad morze super.
Dla nas 86 już jest małe, musimy na 92 wszystko kupować.
kuleczka_ok
Zadomowiona(y)
anik, racja - poczekam i za twoja radą wybiorę się do koszalina zobaczyc te buciki z elefanten - bo jest tam deichmann. A musze wziąś Lenę żeby troche pomierzyć
reklama
kuleczko, ja kupiłam karolci buciki elefanten na wiosnę granatowe na rzepkę - no sa po prostu bajeranckie - mała śmiga w nich tak że aż napatrzeć sie nie mogę, widzę ze jej pasują i czuje się w nich pewnie więc jestem zadowolona z zakupu baaaardzo