reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Mamjakty- na to wygląda :-)
Izkab- a te moje mam wrażenie że sie rozciagnęly a nie zbiegły :eek:
Kuleczko- te butki to mi wizualnie wyglądają na sztywne :tak:
Lucy - u nas tak samo ;-)

reklama
o kurcze - te ortopedyczne buty wyglądają jak pancerz lub gorset na stopę.
Anik - ja sie nie dziwię, że Karolka w nich nie chce chodzić.
przecież to utrudnienie pracy stopy i umiejętności ruchowych dziecka;

dla dziewczyn, które mają książkę Pawła Zawitkowskiego - polecam przeczytać kryteria doboru bucików - str 115-124.

najlepszym butem do chodzenia jest but dobrze trzymajacy śródstopie (okolica między paluszkami, a piętą);
cholewka nie może być sztywna;
buciki nie mogą ograniczać zgięcia stopy do góry i do dołu - dlatego najlepsze są takie do kostki, trochę poniżej, lub minimalnie powyżej niej. jeśli są wyższe to część powyżej kostki powinna być miękka;
zapiętak nie moze być zbyt sztywny ponieważ uniemożliwia to odpowiednią stabilizację pięty;
lekko uniesiony do góey czubek żeby ułatwić przetaczanie stopy;
sprężysta i cienka podeszwa. powinna sie zginać w tej okolicy gdzie zginają się paluszki dziecka (czyli 1/3 długości od przodu);
podeszwa zaokrąglona od góry z przodu i z tyłu bucika;

no właśnie Aga te buty to porażka :)
jak mi tylko mała wydobrzeje bo znów przeziębienie ją dopadło i 4 czwórki wychodzą naraz to kupie jej te elefanty do kosteczki, mięciutkie, leciutkie - jednym słowem superaśne (tak mi się wydaje) :)

kuleczko przemyśl zakup tych bucików albo jak chcesz to mogę wyslać tobie buciki karolki - przynajmniej sprawdzisz czy twoja córa jest w stanie w nich chodzić :)

My wczoraj byliśmy w Kielcach, bo tam najbliższe Ecco jest, no i kurna mało butków mieli, wiosennych dwie pary, nie takie co chciałam, sandałki mi się spodobały ale tylko rozmiar 19 - faktycznie za małe by były :-( Więc chyba na necie kupię, wiosenne 20 a sandałki 21 :tak:
A weszliśmy do CCC i kupiliśmy takie butki z gufo, wiązane, takie materiałowe, z myślą co by po domku miała - o dziwo nie protestowała jak jej założyliśmy, ale nie pochodziła długo bo zaczęły ją denerwować ;-)

my wczoraj też byliśmy na zakupach. Blance kupiliśmy kurtkę w 5 10 15 na 86 będzie na zaś. I butki wiosenne w smyku za 40 zł tak samo kurtka. Oliwii kupiliśmy sukieneczkę w 5 10 15. I my też się ubraliśmy ja bluzeczki a mąż sweterek. Wszystko po przecenach.

Ja małej dzisiaj kupiłam rwnież buciki z ccc takie wiosenne, bardzo fajne. Później chcę kupić z bartka albo ecco, ale muszę jechać do outletu.
W 5 10 15 są fajne promocje, zakupiłam polar 98 za 14.99zł troszkę duży ale na lato nad morze super.
Dla nas 86 już jest małe, musimy na 92 wszystko kupować.

Ja ostatnio obkupiłam Karolkę w bluzeczki, sweterek, bluzy i bezrękawnik z endo - fajne promocje są i jakość dobra, więc jak ktoś ma ochotę, to na endo.pl można zajrzeć :-D

reklama
kuleczko, ja kupiłam karolci buciki elefanten na wiosnę granatowe na rzepkę - no sa po prostu bajeranckie - mała śmiga w nich tak że aż napatrzeć sie nie mogę, widzę ze jej pasują i czuje się w nich pewnie więc jestem zadowolona z zakupu baaaardzo :tak::tak::tak:

Do góry