reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

no ja też jakieś butki i opaskę chcę dokupić młodej - koszulkę z kołnierzykiem ma i białe rajstopki też :tak:
to widzę wśród dziewczynek czerwień rządzi! :-D

adiva - to Wy jakieś mega duże przyjęcie robicie z okazji roczku? :-D u nas w sumie kameralnie będzie, nasi dziadkowie, rodzice, rodzeństwo i chrzestni Oli - przy czym mój brat jest chrzestnym ;-) ja nie mówiłam nikomu co ma młodej kupić - bo też nikt o to się mnie nie pytał ;-) w sumie dla mnie to jest kwestia najmniej ważna :-)

Kasia - rowerek śliczny - ja na wiosnę planuję podobny kupić :tak:

Kupinosia - Oli stópki nie pocą się - ta guma jest tylko pod spodem więc z wszystkich innych stron skóra oddycha ;-)

reklama
Na roczek założe którąś z sukieneczek, młoda ma pare uroczych więc będe miała dylemat :rofl2: a zdarza jej sie jeszcze ulać więc najwyżej będę przebierać :-)

Mamjakty - śliczna kiecunia i pewnie bez problemu potem sprzedaż. Pamiętam że kupiłam śliczną używaną kiecke na chrzest i za tyle samo ją odsprzedałam. Nowa nabywczyni była bardzo zadowolona.

Ja musiałam sale wynająć - tą samą która mielismy na chrzciny...U nas w rodzinie to zawsze jest okazja do świętowania i to dużego....a ja tej kasy to nie wiem skąd mam nastukać....Tak gdzieś mniej wiecej 15 osob będzie...
a o prezenty pytali to powiedziałam...:-)

A jeszcze jedno....jakieś plany w co ubierzecie dzieciaczki na roczek???
No wlasnie tez o tym dzisiaj myslalam. Maly ma jeansy i chyba jakas koszule dokupimy.

Co do prezentu, to myslalam, czy malemu dokladnie w 1 urodzinki nie zalozyc jakiegos funduszu, czy jak to zwal. Chodzi mi o to, zeby co miesiac wplacac mu jakas sume pieniedzy, ktore beda potem procentowaly. Tylko ze jak sie kompletnie na tym nie znam i nie wiem jak sie za to zabrac.

Ostatnia edycja:
Mamajakty ja również zastanawiałam się nad tymi dwoma modelami maxicosi:tak: Tylko chciałam żeby fotelik miał zagłówek a isofix z zagłówkiem był za drogi.
W ogóle uważam, że maxicosi ma bardzo dobre foteliki no i przede wszystkim bezpieczne.
Princess bardzo fajna ta zabawka :-) A gdzie można ja kupić?
Ja jeszcze nie mam pomysłu co kopić Nathankowi na gwiazdkę. Myślałam o takiej żyrafie:
Fisher-Price Sit to Stand Giraffe - Babies R Us - Britain's greatest toy store
Może się na nią zdecyduje, muszę najpierw zobaczyć na żywo jak wygląda.

adiva - to niezła imprezka Wam się szykuje :-D
Celinka - my młodej założyliśmy póki co zwykłe konto oszczędnościowe i odkładamy 100 zeta miesięcznie - póki co nie stać nas żeby więcej odkładać - plus becikowe - też nie wiem, gdzie najlepiej byłoby odkładać pieniążki...

my założymy jeansy i jakąś koszule..w sumie ciuchów mam sporo i trochę wogóle nie używanych więc pewnie coś z tego wybiorę...

mamjakty śliczna ta sukienka zresztą ubranka z nexta są zazwyczaj bardzo ładne no i ten gatunek-super..
My na wigilię mamy fajną polówkę z nexta..kupiłam na allegro też używaną ale akurat mi się udało za niską cene ;-)

co do prezentu to ja jeszcze nie wiem....od dzidka Filip ma dostać na fotelik..więc dziadek da ile da radę a resztę my dołożymy żeby kupić coś bezpiecznego
Od chrzestnego ma dostać nocnik z fisher prica... .
reszta prezentów to będzie niespodzianka ;-)

a ja zaczęłam poszukiwać spacerówki....i nie mam pojęcia co wybrać!!!:szok:

Princess - ta samą zabawkę miałam zamiar kupić, ale ponieważ mamy kilka klocków z tej serii i Karola nie za bardzo się nimi bawi, więc kupiliśmy coś takiego FISHER PRICE OGRODEK, WIRUJĄCE KULKI - SZAŁ!!!! (821267494) - Aukcje internetowe Allegro. Karolka uwielbia wszelkiego rodzaju piłeczki - rzuca nimi, kula, kopie, goni, więc mam nadzieje, że to też jej się spodoba :-D

co do roczku, to ja najpierw chciałam wyprawić w knajpce dla calej rodzinki (u nas to 25 osób), ale stwierdziłam że bez sensu i robimy w domku :sorry: zaprosimy dziadków i chrzestnych. Karolka ma czerwoną sukienkę z Cocodrillo, taka troche bombkę nie za długą - dla mnie ważne jest, żeby dziecku było wygodnie ;-) na Wigiię kupiliśmy Karolci sukienkę z Next z dzianinki :-D
my wszystkie pieniążki, które Karola dostaje wpłacamy jej na fundusz i tak jak Mamjakty wpłacamy jej tam dodatkowo co miesiąc 100zl :tak:tak samo zresztą robimy ze starszą, same sobie kiedyś zdecydują na co te pieniążki wydadzą ;-)

reklama
My dla Tuśka będziemy mieli romera king +. Miał dostac po bracie a jemu chcieliśmy kupic któryś z kiddy (9-36 kg), ale nie mam mozliwości latac po całej Warszawie zeby go zobaczyc i przymierzyc do niego Janka, a bez tego nie kupię, bo a nóż widelec mu sie ten blacik z przodu nie spodoba i co wtedy zrobię?
Fotelik to rzecz na której nie oszczędzam, kupuję taki w granicach 1000, odkładałam od chrztu Tuśka. Za to na reszcie prezentów muszę.
Roczek zrobimy u nas, mamy miejsca dośc. Małego ubiorę nie wiem w co, pewnie w welurowego diabła, coby na przyszłośc mu dobrze wróżyło :-p. Gorzej czym rodzinkę wyzywię i za co :-p.

Do góry