reklama
emiliam82 ty piszesz o foteliku concorda a magdalen pytala o coneco.
Tak wiem, ja tylko napisałam, że mój pierwszy fotelik okazał się niewypałem. I polecam Maxicosi;-)
mamjakty
styczniówka 2009
Magdzia - Emiliam napisała tylko jaki Ona miała i że była z tego modelu niezadowolona ;-)
Magdalen - można też pasami normalnie go zapinać chyba, ale szkoda byłoby kasę wydawać na taki fotelik jak się nie ma tego systemu isofix - tak mi się wydaje ;-)
Emiliam - ja własnie zastanawiałam się między Tobi a Priorifix - udało mi sie męża namówić na priori, ale ten Tobi też jest świetny
Magdalen - można też pasami normalnie go zapinać chyba, ale szkoda byłoby kasę wydawać na taki fotelik jak się nie ma tego systemu isofix - tak mi się wydaje ;-)
Emiliam - ja własnie zastanawiałam się między Tobi a Priorifix - udało mi sie męża namówić na priori, ale ten Tobi też jest świetny
ja mam ten fotelik i jestem zadowolona KEY 1 X PLUS 97 fuego Chicco KEY 1 X PLUS C63251.97 fuego DOSTEPNY OD REKI - Topmarket ! Jest wysoko oceniony w testach i stosunkowo niedrogi!
Coneco...ja bym się nie zdecydowała..
Madziukurczę a ja nie kupiłam z isofixem bo w jednym autku mam a w drugim nie... a nie wiedziałam, że można tak montować;-)
Madziukurczę a ja nie kupiłam z isofixem bo w jednym autku mam a w drugim nie... a nie wiedziałam, że można tak montować;-)
Ja mam fotelik Coneco...Ten ktory pojawił sie w linku na poprzedniej stronie (Zenith) i nie mam zastrzeżeń do niego żadnych...Kierowaliśmy sie przede wszystkim tym aby był w naszym zasięgu finansowym ( i tu mieliśmy w sumie do wyboru tylko 3 firmy ) i pomieścił małego...A ten wydawał sie taki najszerszy z nich wszystkich...a siedział w niejednym...Jakoś te całe testy itp nie robia na mnie wrażenia...Troszke to naciągane jak promocja słoiczków...Takie moje zdanie...
a ja nieco zejdę z tematu i wrócę do prezentów gwiazdkowych.Jednak zmieniliśmy zdanie i nie kupujemy namiociku(i tak kupimy na wiosnę).
oto nowy prezent dla Natalci
Fisher-Price Infant Toys
http://www.fisher-price.com/img/product_shots/P6235_d_1.jpg
oto nowy prezent dla Natalci
Fisher-Price Infant Toys
http://www.fisher-price.com/img/product_shots/P6235_d_1.jpg
aga_q
TRZYNASTEGO :)
Jakoś te całe testy itp nie robia na mnie wrażenia...Troszke to naciągane jak promocja słoiczków...Takie moje zdanie...
Adiva - jest taka stronka (teraz nie pamiętam, ale chyba holedreska) gdzie są zdjecia z testów zderzeniowych.
uwierz mi - to robi wrażenie.
manekin, który wypada z fotelika robi całkiem spore wrażenie.
szczególnie jeśli pomyślisz, że to może być Twoje dziecko.
uderzenie w przeszkodę już podczas jazdy z prędkością 30 km/h wystarczy, aby dziecko odniosło śmiertelne obrażenia ciała. dobry fotelik samochodowy może temu zapobiec.
nie porównywałabym kwesti bezpieczeństwa dziecka do promocji słoiczków.
ja w kwestii fotelika brałam pod uwagę tylke te, które w testach bezpieczeństwa osiagnęły ocenę dobrą i są w przedziale 9-18.
w końcu dziecko tych 18 kilogramów nie osiąga w ciągu roku.
wydatek dzieli się na kilka lat.
nie wiem ile - wydaje mi się, że średnio ze 4 lata wyjdzie.
nie wszystkie foteliki z dobrymi wynikami w testach bezpieczeństwa są bardzo drogie.
a poza tym zbliżają się święta - można podpowiedzieć rodzinie, ze zbiera sie na dobry i bezpieczny fotelik.
zamiast kolejnej zabawki niech wrzucą pieniążka do specjalnej skarbonki;-)
ja mam ten fotelik i jestem zadowolona KEY 1 X PLUS 97 fuego Chicco KEY 1 X PLUS C63251.97 fuego DOSTEPNY OD REKI - Topmarket ! Jest wysoko oceniony w testach i stosunkowo niedrogi!
ten fotelik w testach bezpieczeństwa ocenę dora osiąga tylko z isofixem.
bez isofixu ma dostateczną.
===
jeżeli ktoś chce koniecznie kupić od razu fotelik w dużym przedziale wagowym to dobrze ocenione są foteliki Kiddy w przedziale 9-36 kg.
modele Life Pro,Comfort Pro i Life Plus osiagnęły ocenę 4 w testach bezpieczeństwa
w ogóle to polecam stronę: fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa
można obejrzeć wyniki testów dla poszczególnych fotelików w róznych przedziałach wagowych.
====
Skrzat już jeździ w Roemerze.
moje dziecko w ogóle jest takim sobie średnim podróżnikiem - więc nie jest specjalnie zachwycony.
ja tam zazdroszczę dziecku super siedziska z genialnym zagłówkiem.
reklama
Twoje zdanie i masz do niego pełne prawo...moje jest inne :-) Ale nie poruszajmy tego tematu setny już raz....fotelik juz mamy od kilku miesięcy....Sprawdza sie bardzo dobrze.....
Princess prezencik mega !!!! Daj znać jak Natalka zareaguje:-) Tez bym cos takiego młodemu chętnie kupiła ale póki co raczej wątpie że będzie wiedział co z tym robić....On jeszcze nie dojrzał do tego typu zabawek :-) W chwili obecnej ma totalnego świra na punkcie swojej lokomotywy Tomek :-) Jeździ gra kręci sie i inne cuda....głowa boli nie powiem
Princess prezencik mega !!!! Daj znać jak Natalka zareaguje:-) Tez bym cos takiego młodemu chętnie kupiła ale póki co raczej wątpie że będzie wiedział co z tym robić....On jeszcze nie dojrzał do tego typu zabawek :-) W chwili obecnej ma totalnego świra na punkcie swojej lokomotywy Tomek :-) Jeździ gra kręci sie i inne cuda....głowa boli nie powiem