reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

wiolan a jak najlepiej prac ten materac tzn ta zdejmowana czesc z gryka zeby nie robily sie plamy? i na ktorej stronie powinno spac dziecko? w necie sa sprzeczne informacje chociaz najwiecej tych mowiacych ze przez pierwsze miesiace na kokosie.

ja prałam normalnie i suszyłam na grzejniku... nigdy mi nic nie wykiełkowało, jak niektórzy kiedyś pisali... nie wiem być może że i są takie co mogłyby zakiełkować, ale mnie sie wydaje że takie materacyki są tak wykonane, a gryka specjalnie tak zabezpieczona że wykiełkować po praniu nie może.... ja wrzucałam do pralki...

Krewetka: mi się wydaje dość malutka ta mata... jak dziecko podrośnie, to może się nie zmieścić na niej.. nie mówiąc już o przewracaniu się z plecków na brzuszek i odwrotnie.. może wypaść z maty... ale to tylko moje zdanie... ja wolałabym jednak takie bardziej kwadratowe niż podłużne..

Ostatnia edycja:
reklama
a macalas?:p wcale nie sa takie twarde a dziecko na miekkim spac nie powinno.

Oczywiście, że macałam. Wiem, że dziecko nie może spać na miękkim ale za twardy też nie powinien być, bo to praktycznie jak spanie na desce...Podaj proszę firmę jakiej materac kupiłaś bo ja może jakiejś badziewnej macałam ;) (nie pamiętam niestety jakiej).

znajoma taka ma i rzeczywiscie jest ona mala. za ta kase lepiej kupic taka mate ktora ma mniej bajerow ale jest wieksza albo uzywana rain forest w wiekszej wersji na allegro bo mniej wiecej za tyle chodza.

ja prałam normalnie i suszyłam na grzejniku... nigdy mi nic nie wykiełkowało, jak niektórzy kiedyś pisali... nie wiem być może że i są takie co mogłyby zakiełkować, ale mnie sie wydaje że takie materacyki są tak wykonane, a gryka specjalnie tak zabezpieczona że wykiełkować po praniu nie może.... ja wrzucałam do pralki...

w materacu nie ma nasion tylko luski wiec nie ma opcji zeby cos z tego wyroslo ;P natomiast czytalam ze czesto po praniu luski puszczaja jakis kolorek i robia sie od tego plamy na pokrowcu.

Podaj proszę firmę jakiej materac kupiłaś bo ja może jakiejś badziewnej macałam ;) (nie pamiętam niestety jakiej).

mamy z drewexu materacyk.

Ja też planuję zakupić materac gryczano kokosowy, ale zakup odkładamy na czerwiec/lipiec bo na razie Tosia będzie z nami w sypialni w kołysce

A ja wreszczie wzięłam się ostro za kompletowanie wszystkiego co potrzebne - w aptece zrobiłam zakupy, do kąpieli kupiłam Hippa, czekam na mega dostawy od nino i r_p77 - jak przyjdzie myślę, że już będę miała w miarę wszytsko ogarnięte..Pranko i prasowanko już za mną..
Mój A. się śmieje, ze wszystko wskazuje na to, ze niebawem dzidzia się pojawi bo jej matka szaleje.
W domu piorę rolety, zasłony, myję okna, "wicie gniazda" idzie pełną parą hehehe

Ja też powoli wszystko kompletuje...zostało mi naprwdę niewiele rzeczy...w tym tygodniu jedziemy po łóżeczko i wszystko co z nim zwiazane, komode (gdzieś muszę wkońcu poukladać ciuszki- już w połowie poprane )i wózek:-):-):-) A reszta już prawie jest.....brakuje tylko pampersów i spirytusu do pepuszka i pare rzeczy dla mnie. A od przyszłego tygodnia zaczynam wielkie sprzątanie....:-) Mój mąz już ma zapowiedziane mycie okien :-)

kupiliśmy jednak łóżeczko tradycyjne do pokoju Małego. Będzie miał kołyskę w naszej sypialni na noc i łóżeczko w ciągu dnia w swoim pokoju. Stwierdziliśmy, że tak będzie wygodniej dla mnie i nie będę musiała biegać z Młodym ani wozić kołyski na kółkach po całym domu (sypialnię mamy za korytarzem i łazienką) ...
Miało być białe ale stanęło na orzechu:

Załączniki

• loz..jpg
    loz..jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 27
My również powoli dobiegamy do końca z wyprawką. Mamy łóżeczko i wszystko co do niego potrzebne, wózek, wanienke, ubranka-bieliźniane (wyjsciowe kupie jak sie Małe urodzi), proszki do prania- kolor i biel, chusteczki nawilzone, krem, oliwka, mydełko- wszystko bambino. Teraz muszę dopukić reszte.

Chrupcia, my zamówiliśmy wczoraj w zasadzie taki sam kształt "poręczy"- tylko kolor biały właśnie i z wyciętym serduszkiem:-) Z Drewexu, Justyna, czy jakoś tak. Nad materacem nadal intensywnie myślę.
Brakuje mi jeszcze: pościeli, przewijaka, rożka i wanienki, ale te wszystkie zakupy to pod koniec miesiąca jak już małż dostanie swoją wypłatę (bo moja przychodzi na początku miesiąca, a jego pod koniec). W tym miesiacu niewiele już nam zostało;-)

JustMe - wiem które :) podobało mi się:) U nas w końcu nie białe bo mamy: prawie białe sciany, białe regały, pawlacz i będzie szafa i biurko/przewijak orzech.

Stwierdziliśmy, ze za duzo juz tego białego :) Łóżeczko i tak będzie obwieszone baldachimami, ochraniaczami etc.
Zresztą przychylam się coraz bardziej do koncepcji dla dodatków i dekoracji niebieski / zieleń (koncepcja wesoła /nowoczesna) niż niebieski/beż/brąz (stonowana/romantyczna) i to łóżeczko lepiej mi pasuje...

reklama
Do góry