julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
dziewczyny czemu tak jest że jak jakaś zabawka jest tańsza na allegro to dowalą koszty wysyłki 50zł!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja wczoraj wylicytowałam dwie zabawki na allegro- jedną za 10,5 zł a drugą za 8 zł. Laska miała podany w jednej aukcji koszt przesyłki 13 zł a w drugiej 16 zł (za przesyłkę pocztową ekonomiczną), więc pewna, że policzy mi 16 zł piszę do niej maila czy 16 zł będzie ok, a ona mi odpisała, że za ekonomiczną 19,5 zł a za priorytet 21 zł:////. Wyszło na to, że drożej wyjdzie mnie przesyłka niż same zabawki. A w tygodniu dostałam sporą i ciężką paczkę (też ekonom, wysłaną pp), gdzie przesyłka kosztowała 9,5 zł. Wkurzyłam się maksymalnie...dziewczyny czemu tak jest że jak jakaś zabawka jest tańsza na allegro to dowalą koszty wysyłki 50zł!!!!
ja też...estragon w takie sytuacji napisałabym do sprzedawcy, dlaczego taki drogi koszt przesyłki, albo sama pomyśl ile mogą ważyć te 2 zabawki i cennik poczty jest na stroni internetowej...
nienawidzę ludzi, któzy zarabiają na przesyłkach
no i przynajmniej uczciwy- masz rację, niektózy dopisują koszty opakowania + zapakowania heheWidziałam aukcję gdzie gość pod kosztem przesyłki dopisał że dodał sobie za bilet na autobus - przynajmniej uczciwie.
plus koszty przesyłki?? napisz ile.. i dam ci znać w sobotę bo może jakieś H&M odwiedzimy.... a mogłabys mi do soboty odłożyć??no i jestem lżejsza o parę złotych))
kupiłam parę rzeczy młodemu i sobie (głównie bieliznę)
a w ogóle w domu zorientowaliśmy się, że jeden komplecik jest dziewczęcy...
jutro wstawię fotkę, to może któraś mamusia się skusi?
znalazłam na necie, czyli nie muszę foty robic, taki:
H&M BLUZKA + SPODENKI / KOMPLET NOWY 80 (1365491986) - Aukcje internetowe Allegro
ja zapłaciłam 20 zł, rozmiar 74
napisałam do laski, że trochę to bez sensu, ale nie będę się wykłócac, niech się nażre tymi 10 zł... ja nie zbiednieję
no właśnie 20 zł za ubranko, a przesyłka nie wiem ile... mogę ci odłożyc do soboty, ale jak będziesz w h&m to bez sensu, żebyś płaciła za przesyłkę jak możesz kupic na miejscu, ja sobie dzisiaj uzmysłowiłam, że przecież mogę wymienic towar, ale jak się zdecydujesz, to no problem;-)plus koszty przesyłki?? napisz ile.. i dam ci znać w sobotę bo może jakieś H&M odwiedzimy.... a mogłabys mi do soboty odłożyć??