reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
My mamy troche po Zuzi ciuszków bo ona w listopadzie urodzona, a że duza była to na Gabrysie jak ulał:-)biały płaszczyk 68, różowy komplet 74 i kombinezon 68 a gdyby to nie dało rady na strychu są większe schowane;-)

Załączniki

• dożynki zamek 049.jpg
    dożynki zamek 049.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 27
  • dożynki zamek 048.jpg
    dożynki zamek 048.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 26
  • dożynki zamek 051.jpg
    dożynki zamek 051.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 35
Chyba tutaj powinnam się zapytać :-)

Macie kołderkę dla Maluszka? Jak tak to jakie polecacie? A może przykrywacie dzieciaczki tylko kocykiem?
Macie śpiworek do wózka na zimę? Może któryś polecacie? Albo nie warto kupować?

Chyba tutaj powinnam się zapytać :-)

Macie kołderkę dla Maluszka? Jak tak to jakie polecacie? A może przykrywacie dzieciaczki tylko kocykiem?
Macie śpiworek do wózka na zimę? Może któryś polecacie? Albo nie warto kupować?

ja mam kołderkę, ale jej nie używam, bo mam 4 śpiworki:) kup lepiej śpiworek, bo:
1. masz pewnośc, że dziecko się nie rozkopie
2. na pewno się nim nie nakryje, tzn nie nakryje buźki:)
3. ma ograniczone możliwości wędrowania po całym łóżeczku
4, śpiworek zakrywa klatkę piersiową, a kołderką tak wysoko dziecka nie przykryjesz

Do wózka (gondoli) mam okrycie na zimę, ale w listopadzie będziemy wskakiwac w spacerówkę, która ma na wyposażeniu śpiworek na nóżki.

Ja w łóżeczku używam kołderki bo moje dziecko lubi swobodnie się poruszać także w śpiworku jest histeria. Kołdra jest na tyle dużo że nie nie wykopuje się z niej, ale mimo wszystko wciskam rogi po prostu między materac a szczebelki i jest ok :) Poza tym da się przykryć dziecko po samą brodę i tak jak moja mała do tej pory wędrowało po łóżeczku w czasie snu tak teraz jest zawsze w tej samej pozycji :)
Natomiast do wózka kupiłam kombinezon/śpiwór, oprócz tego mam ciepły kocyk no i okrycie od wózka (takie chroniące przed wiatrem), w spacerówce mamy wózkowy śpiwór na nóżki ale liczę że na spacerówkę to się przesiądziemy dopiero pod koniec zimy czyli jakoś marzec...

serio????
u mnie nie ma szans ze by mloda przejzdzila cala zimę w gondoli, zreszta jak bedzie siadac to juz raczej nie bedzie chciala na plasko jedzic

A co w tym takiego dziwnego? Gondolę mamy dużą, na płasko nie musi być bo możną ją unieść jak w spacerówce także myślę że damy radę :)

A co w tym takiego dziwnego? Gondolę mamy dużą, na płasko nie musi być bo możną ją unieść jak w spacerówce także myślę że damy radę :)
a macie jakieś szelki czy pasy bezpieczeństwa w gondoli? Bo jak będzie siadac, to może byc trochę niebezpieczne...
chociaż z drugiej strony kto zostawia samo dziecko w wózku...

reklama
Do góry