reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

w związku z tym że zrobiły się chłodniejsze dni położyłam dziś Jagodę pod kołdrą (wcześniej spała pod kocykiem) i mam problem, bo jakaś strasznie wielka ta kołdra mi się wydaje... :/ ma 135 x 100cm, a łóżeczko 120 x 60cm. Cała mi się zwija po bokach, a "w nogach" można by jeszcze jedno dziecko położyć jeśli tylko łóżeczko byłoby dłuższe... Szukałam na allegro i mniejsze kołdry jakie znalazłam to 120 x 90cm i nie wydaje mi się żeby to była duża różnica :/

kładziecie już dzieci pod kołderkami? jeśli tak, to jakie macie kołderki - też są takie duże?
nie wiecie, czy można dostać gdzieś mniejsze rozmiary kołder? np. 100 x 80cm? robią w ogóle takie?

Afi moja śpi jeszcze w śpiworku:) a kołdre hmmm nie wiem jaką mamy bo jakoś nie miałam okazji sprawdziś. Ale chyba też taką jak Ty piszesz.

reklama
w związku z tym że zrobiły się chłodniejsze dni położyłam dziś Jagodę pod kołdrą (wcześniej spała pod kocykiem) i mam problem, bo jakaś strasznie wielka ta kołdra mi się wydaje... :/ ma 135 x 100cm, a łóżeczko 120 x 60cm. Cała mi się zwija po bokach, a "w nogach" można by jeszcze jedno dziecko położyć jeśli tylko łóżeczko byłoby dłuższe... Szukałam na allegro i mniejsze kołdry jakie znalazłam to 120 x 90cm i nie wydaje mi się żeby to była duża różnica :/

kładziecie już dzieci pod kołderkami? jeśli tak, to jakie macie kołderki - też są takie duże?
nie wiecie, czy można dostać gdzieś mniejsze rozmiary kołder? np. 100 x 80cm? robią w ogóle takie?

nasz od 2 dni śpi pod kołderką 135x100, rzeczywiście ledwo się miesci w łóżeczku

ja mam inny problem, Leon teraz ładnie się wtula u siebie w kołdrę i zasypia w łóżeczku, ale w związku z tym, że budzi się co 3 godziny na jedzenie w nocy to ja wiszę nad tym łóżeczkiem i pewnie skończy się tak, że znowu zacznę brać go do łóżka naszego, bo na leżąco to prawie śpie jak go karmię i się tak nie wybudzam,

co mam zrobić? karmić go kaszką, żeby dłużej spał?

to ja wam później wstawię do grupy zdjęcie spodni z 5-10-15 po jednym praniu- jeszcze nie były założone tylko je uprałam jak wszystkie nowe rzeczy i chyba nie założę, bo wyglądają fatalnie...
a w coccodrillo pracowała kiedyś moja znajoma i zdecydowanie nie polecała ich ubranek- typowa chińszczyzna, no chyba, że duże przeceny...

Afiliacja my mamy kołderkę 135x100 i Hanusia jeszcze ani razu się nie odkopała (przykrywam ją pod paszki). Wcześniej przykrywałam ją kocykiem, to często rano leżał obok niej :-D

reklama
nie problem w rozkopywaniu, bo Jagoda się nie rozkopuje - spod tej kołdry nie da się rozkopać... ;P tylko że ona jest taka wielka, że prawie dziecka spod niej nie widać ;P dlatego pytam o spiworki

Do góry