reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

wpadlysmy z chrupcia do tesco na wyprzedaze. zadnych ciuszkow nie kupilam ;P same 'dodatki': 3pary bucikow, 5par skarpetek, chusteczke pod szyje, 3sliniaki, reczniczek kapielowy i kocyk. zaplacilam 65zl a jak podliczylam ceny z metek to wyszlo 188zl czyli love wyprzedaze :D

reklama
my dzis tez bylismy na wyprzeazy w sklepie pepco i kupilismy ałemu dresik za 9.90 oraz koszule z kamzelka za 6.90 i dotego spodenki krótkie za 5.90 zakupy udane :)
dotego kupiłam w innym sklepiku osiedlowym skarpetki i buciki i zapłaciłam 15 zł

i to taka bez gotowania ta woda? bo jak nie to sa inne tansze ;)
w sumie jak wody nie trzeba gotowac to do mleka sie owszem nadaje bo wystarczy podgrzac i dziecko od razu to wypija. nie nadaje sie natomiast absolutnie do herbatek. jak jest goraco to taka herbatka zaczyna w bardzo szybkim tempie po prostu sie psuc. ostatnio cos mnie tknelo na spacerze zeby przed podaniem leniuszkowi sprawdzic czy na pewno herbatka (jablko-melisa) jest ok i juz byla zepsuta a minelo jakies 30minut od zrobienia! do goracej przegotowanej wody dolalam troche niegotowanej...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kurde dziewczyny po co Wam te buty dla dzieci, ja wiem, że ślicznie to wygląda, ale Zawitkowski pisze, że osłabiają buty rozwój sensorów w stopach i dziecko zaczyna później chodzić, że dzieciom potrzebne są te gołe stopy
słuchać się Zawitkowskiego czy nie? :baffled:
ta sama historia z kubkami niekapkami

my kupujemy butki na jesienno-zimowe wyjscia bo poza kombinezonem mamy tez kurtke do ktorej trzeba bedzie zalozyc spodnie i cos cieplego na stopki, poza tym czasami butki zakladamy na jakas szczegolna okazje do kiecki ;) bo tak generalnie to zgadzam sie z zawitkowskim ktory mowi zeby jak najpozniej zakladac dzieciom butki i jak najwiecej maja brykac na boso.

Ja już sama nie wiem jak to z tymi butami jest. Jagoda nigdy nie miała kapci, zawsze po mieszkaniu biega na bosaka, czyli teoretycznie najzdrowiej, tak? Poza tym zawsze jej kupujemy dobre buciki, testowane i polecane przez wszystkich specjalistów. Siada też poprawnie nie podwijając nóg. I co? Koślawi stopy. Muszę iść po skierowanie do ortopedy, bo jej pięty "lecą do środka", tzn piętki od wewn strony i kostki są jakby skrzywione do wewnątrz.:(((

Też dziś widziałam wodę z rossmana - w kartonowych pudełkach litrowa. Piszą że jest bez gotowania i może stać 2 dni, z tym że tego drugiego dnia cyt. "można DLA PEWNOŚCI przegotować" - ja tam bym już jej nie gotowała drugiego dnia, bo co niby może się stać z wodą przez dobę ?, w końcu też nie można tak wyjaławiać tych dzieci, ważne żeby nie było w samej wodzie żadnych zanieczyszczeń i metali.

A tak na marginesie to przypomniała mi się historia która opowiadała moja znajoma która była opiekuką na kolonii. Mieli jednego chłopczyka któremu mama wszystkie posiłki robiła od urodzenia na mineralce. Zupki, picie i nawet ziemniaki gotowali na mineralce.Mały jak pojechał na kolonię i dostał jedzenie na kranówie to tak się pochorował że szok. Organizm wogóle dotąd nie miał styczności z florą bakteryjną która jest w kranówie, nieszkodliwą co prawda, ale w taki zderzeniu to nieźle potrafi zamieszać.

Dziewczyny, niby drobiazg, ale mam problem - poleccie mi jakies skarpetki :sorry: Jakos nie potrafie znalezc nic co by mi pasowalo. Albo maja taki ciasny sciagacz ze Karolkowi odciska sie na nodze i mam wrazenie ze mu do stopy krew nie bedzie doplywala, albo na odwrot - sa takie luzne ze kilka razy kopnie noga i je sciaga :szok: Help!

reklama
Mam jedne superowe ale nie ma metki, to używane. Takie z piłką i napisem ENGLAND

A patrzcie jaki moje dziecię ma ciuszek, zwróćcie uwagę na nazwę wyrobu :-D:
k 278.JPGk 280.JPG

Do góry