reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

a na jakiej zasadzie dzialaja te dzwieki? po prostu sie wlacza i gra dopoki sie nie wylaczy czy jakos inaczej? bo w tych pluszakach ze sterntaler jest tak ze dzwiek wlacza sie na 5minut a potem przechodzi w stan czuwania i uaktywnia sie ponownie jak dziecko zaplacze.

reklama
a na jakiej zasadzie dzialaja te dzwieki? po prostu sie wlacza i gra dopoki sie nie wylaczy czy jakos inaczej? bo w tych pluszakach ze sterntaler jest tak ze dzwiek wlacza sie na 5minut a potem przechodzi w stan czuwania i uaktywnia sie ponownie jak dziecko zaplacze.

No niestety nie włączają się same jak dziecko zapłacze. Ale masz tam guzik na 23 minuty i na 45. Mi na 23 wystarcza w zupełności. Wybierasz dźwięk i sobie gra przez 23 lub 45 minut.
Poszłam sprawdzić ten czas na owcy, i patrzę, ze mała nie śpi tylko się na nią gapi :) Nawet nie powiadomiła mnie sereną, ze się obudziła :) Normalnie sama w to nie wierzę! Mam tylko nadzieję, ze jej się nie znudzi :)

julita, kurczak, no nie umiem ci pomóc, musisz chyba w takim razie się przełamac i znosic najpierw stelaż a później Majeczkę, innej rady nie ma...
no chyba, że sprzedasz swój wózek, dołożysz troszkę i kupisz wózek Jane, one z gondolą ważą coś koło 10 kg

julita, myślę ze lżejszy wózek nic nie załatwi bo dzieciaczki szybko przybierają na wadze i tak Ci będzie ciężko znosić, spróbuj się przełamać, ja najpierw znoszę stelaż potem gondole z malą

evelle super ta owieczka:) choć przyznam że opcja taka jaką podała Nataliak bardzo ciekawa:)
Chciałam właśnie malemu kupić jakąś pozytywkę, to teraz trzeba się będzie zdecydować którą:)

Julita a nie macie piwnicy? my robimy tak że stelaż zostawiamy w piwnicy a na górę zabieramy tylko samą gondolę

Ja mam Jane nomad. Stelaz i stelaz ze spacerowka to piorko ale gondola swoje wazy bo moze tez pelnic funkcje fotelika sam wiec to kawał plastiku. Ja mam krzepe ale wyniesienie gondoli z dzieckiem na ogrod czy wniesienie calosci po schodach to troche zaprawa dla kulturysty...

ale spacerówka rozklada sie na plasko, moze byloby ok i dla 2 miesiecznego dziecka?

Julita jedynym wyjściem chyba będzie tylko to że musisz się przełamać i zostawić na kilka minut małą. Na pewno jej nic nie będzie:) Wiem to na własnym przykładzie...mieszkam na 3 piętrze....więc najpierw idę na dół i wyciągam wózek z wózkowni, lecę po małego i schodzimy na spacer, a potem najpierw zanoszę małego i kładę w łóżeczku i schodzę schować wózek:) Inaczej się niestety nie da jak wózek ciężki i wyżej się mieszka:/

Julita, no coś ty? Od razu że zła matka... Nie przesadzaj. Obmyśl plan i działaj. Nic się dziecku nie stanie jak je na chwile zostawisz w łóżeczku, a sama zniesiesz stelaż :) Ja robię tak: szykuję siebie, torbę, składam stelaż, szykuję małą i odkładam do gondoli, lecę ze stelażem na dół i biegiem do góry po małą. Dasz radę :) Trzymam kciuki :)

Ostatnia edycja:
reklama
chyba skusze sie na ta owieczke! kurde moze zadziala i na mego damianka bo widze ze zaczyna sie czesto domagac raczek

Do góry