reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

awru co do odparzenia to stawialabym jednak na upaly, u nas tez sie male pojawilo w te gorace dni. fakt, pampersy premium care sa o niebo lepsze od tych zwyklych. a o dada juz kiedys komi pytalam czy wielkoscia sa takie jak pampersy i pisala ze tak.

evelle super sa te pluszaki. my chcielismy kupic ktoregos ze sterntaler ale naczytalam sie ze czesto dzieci sie boja tych dzwiekow a niektore w ogole na nie nie reaguja wiec odpuscilismy. fajnie ze Twojej malej sie spodobalo :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
czy któraś z Was używa, albo używała pieluch z Huggies'a ?? W Carrefour jest promocja że jedno opakowanie płaci się normalnie a drugie jest za 50% (wychodzi 60zł)

u nas się sprawdziły, kupka ani siuśki nie wyłażą bokiem, są grubsze i sztywniejsze od pampersów, ale nie każde kazdemu podchodzą ( np nam pampki mniej od huggisow, musze jeszcze wypróbowac dada), a na tej promocji to duzo sztuk wiec wrazie czego to Ci duzo zostanie

fatalny pomysl. lekkie spacerowki nie maja zadnej amortyzacji wiec bedzie trzeslo glowka dziecka na kazdej nierownosci. generalnie to sa wozki dla wiekszych dzieci. a nie mozesz po prostu najpierw zniesc stelaz a potem dziecko w gondoli?

fatalny pomysl. lekkie spacerowki nie maja zadnej amortyzacji wiec bedzie trzeslo glowka dziecka na kazdej nierownosci. generalnie to sa wozki dla wiekszych dzieci. a nie mozesz po prostu najpierw zniesc stelaz a potem dziecko w gondoli?

też już doszłam do tego wniosku ze to był glupi pomysł:((((
Nataliak jakoś chyba jestem zbyt przewrażliwiona, i chyba bym jej samej w domu nie zostawiła tylko żeby znieść stelaż jak ja się boje jej samej zostawić jak do kuchni wychodzę:(((
Pewnie sobie pomyślicie ze jakaś nieporadna jestem ale nie wiem czy siły nie mam czy ten wózek ciężki ale on z małą waży ponad 20kg/:((

Rozglądam się teraz za tą chustą, ale nie wiem czy bede umiałą ją zawiązać...
kurcze ale ze mnie okropna matka że nie umie z dzieckiem wyjść na dwór:((((

Ja też uzywam tych pampków pampersa nr 2 i u mnie nie ma odparzenia :)

Dziewczyny moja mała dostała dzisiaj super prezent! Owce, która wydaje dźwięki: szum morza, bicie serca, deszcz i wieloryby. Usypia przy niej super!! Nie muszę bujać!! Wkładam do łózeczka, włączam owce i mała sama zasypia. A jak nie to grzecznie sobie leży!! Rewelacja! Daje linka i polecam!!
Śpiąca Owieczka POZYTYWKA Bicie SERCA cloud b (1056653538) - Aukcje internetowe Allegro

tez mamy te owce, tylko ta mniejsza wersje do samochodu. te dzwieki deszczu i oceanu przypominają szum odkurzacza :) ale mala to lubi ;)

ja też do huggisów nie jestem przekonana, zostało mi pół paczki 1 i leżą w szafie. Jako, że kończą się nam pamersy, to chciałam kupic na lato właśnie sensitive (te białe), tylko nie spotkałam nigdzie 2, więc nie wiem czy je produkują...??? A w ogóle jakbyście spotkały się z promocją na pamersy, to dajcie znac, bo do wczoraj były w realu, ale nie zdążyliśmy kupic:///

julita ja też bym spacerówki dla dziecka leżącego nie kupowała. Może pisałaś, a ja nie doczytałam, ale dlaczego nie możesz pradzic sobie z wózkiem?
W ogóle to jestem baaardzo zadowolona, że zdecydowałam się na duże pompowane koła, bo jak widzę te biedne dzieci w wózkach z plastikowymi czy piankowymi kołami, to mi ich żal. Trzepie tymi biednymi dziecmi jak chol...a. My mamy super amory + koła pompowane, a i tak na nierównych chodnikach telepie, a nie wyobrażam sobie włożyc niemowlaka do innego wózka, chyba czułabym się jak jakaś wyrodna matka, brrrr.

teraz doczytałam- julita mój wózek z dzieckiem i całym bagażem waży 20-25 kg, ale ja mam 10 schodów i bez problemu sobie radzę. Na dół spuszczam na tylnych kołach, a do góry wyciągam za rączkę:) nawet tak mi jest wygodniej niż wynosic przy czyjejś pomocy. Wolę sama wciągac i z reguły odmawiam pomocy:). Fakt, gdybym miała już np ze 3 piętra do pokonania, to pewnie byłby problem, ale w Twoim przypadku dobrym rozwiązaniem będzie sposób, który podała Nataliak. I nie bój się Małej zostawic, Jej się na pewno nic nie stanie. Ja swoje dziecko nauczyłam same usypiac w pokoju w swoim łóżeczku i nawet jak się przebudzi, to sobie sam ze sobą gada:)

Ostatnia edycja:
ja też do huggisów nie jestem przekonana, zostało mi pół paczki 1 i leżą w szafie. Jako, że kończą się nam pamersy, to chciałam kupic na lato właśnie sensitive (te białe), tylko nie spotkałam nigdzie 2, więc nie wiem czy je produkują...??? A w ogóle jakbyście spotkały się z promocją na pamersy, to dajcie znac, bo do wczoraj były w realu, ale nie zdążyliśmy kupic:///

julita ja też bym spacerówki dla dziecka leżącego nie kupowała. Może pisałaś, a ja nie doczytałam, ale dlaczego nie możesz pradzic sobie z wózkiem?
W ogóle to jestem baaardzo zadowolona, że zdecydowałam się na duże pompowane koła, bo jak widzę te biedne dzieci w wózkach z plastikowymi czy piankowymi kołami, to mi ich żal. Trzepie tymi biednymi dziecmi jak chol...a. My mamy super amory + koła pompowane, a i tak na nierównych chodnikach telepie, a nie wyobrażam sobie włożyc niemowlaka do innego wózka, chyba czułabym się jak jakaś wyrodna matka, brrrr.

teraz doczytałam- julita mój wózek z dzieckiem i całym bagażem waży 20-25 kg, ale ja mam 10 schodów i bez problemu sobie radzę. Na dół spuszczam na tylnych kołach, a do góry wyciągam za rączkę:) nawet tak mi jest wygodniej niż wynosic przy czyjejś pomocy. Wolę sama wciągac i z reguły odmawiam pomocy:). Fakt, gdybym miała już np ze 3 piętra do pokonania, to pewnie byłby problem, ale w Twoim przypadku dobrym rozwiązaniem będzie sposób, który podała Nataliak. I nie bój się Małej zostawic, Jej się na pewno nic nie stanie. Ja swoje dziecko nauczyłam same usypiac w pokoju w swoim łóżeczku i nawet jak się przebudzi, to sobie sam ze sobą gada:)

z wózka to jestem zadowolona,bo też ma pompowane koła i fajnie się prowadzi, ale jest ciężki przynakmniej jak dla mnie:( Jeszcze znieść tp może z trudem bym zwlekła ale wnieść nie dam rady a próbowałam:(((...w dodatku kurcze tę klatkę schodową mamy taką kiszkę wąska że szok...

reklama
evelle super sa te pluszaki. my chcielismy kupic ktoregos ze sterntaler ale naczytalam sie ze czesto dzieci sie boja tych dzwiekow a niektore w ogole na nie nie reaguja wiec odpuscilismy. fajnie ze Twojej malej sie spodobalo :)

Moja mała zakochana w owcy od pierwszego usłyszenia :) Nawet teraz owca chodzi, a mała smacznie śpi. Na szczescie jest regulacja głośności ale moja to lubi na full. Tylko na noc przyciszam, bo sama bym nie spała :p. Ja jestem nią po prostu zachwycona! Dzieki niej mała zasypia bez butelki (bo się nauczyła, ze butla na dobranoc, przez to tak dużo jadła, bo chciała przed każdym snem) i dłużej śpi!! Jak ja położyłam wczoraj o 21 to do 2,30 spała, a mleko jadła o 20. O 24 zastanawiałam sie czy isć w ogólę spać, bo myśle sobie, że sie roześpię a mała sie obudzi. No i dobrze, ze poszłam, bo bym 2,5 godziny czekała :p Przedtem włączyłam owieczkę i mała spała jak susełek :)

Do góry