reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

to jak się na ten zdecydujesz to będziemy miały takie same, bo ten mi chodzi po głowie, wprawdzie są jeszcze leżaczki z melodyjkami, ale mój S. mówi, że i tak je wszystkie wyłączę, bo zaczną mnie wkurzać

najlepiej byłoby obejżec je na zywo......ale po sklepach nie mam ochoty biegać...

a może któras z Was ma ten np i nam napisze czy on sie tak ładnie rozklada jak to na rysunku?

reklama
dziewczyny jakie leżaczki, bujaczki polecacie? potrzebujemy pilnie, bo młody już za bardzo na sofie sie wierci, koniecznie taki z opcją leżenia na płasko
dzieki

ja kupiłam huśtawkę chicco - też szukałam opcji prawie leżącej i tam jest właśnie taka wkładeczka dla noworodka - oczywiście nie jest zupełnie na płasko, ale była najmniej "siedząca" ze wszystkich jakie widziałam, na pewno bardziej leżąca niż fotelik samochodowy - polecam, Jasiek lubi w niej siedzieć, bujanie uruchamiam mu raczej rzadko, i melodyjki też ( ze względu na siebie :) - choć śpiew ptaszka można znieść...
wklejam link do niej, a kupowałam we Wrocku w Baby Max na Bielanach - cena właściwie taka jak w necie:
CHICCO HUŚTAWKA POLLY SWING - kolor Distraction 6769169 cena 355.00 PLN

Laski nie wiem czy to w tym temacie było - ale melduję ze wszelkie kupy znakomicie usuwa vanisch dual action ( nie ten zwykły tylko taki dwuskładnikowy - ma butelkę jak płyn do czyszczenia toalet :) ) - nie mam śladu nawet po zaschniętych, dwudniowych plamach kupkowych których nie zauważyłam - no i po tych wielkich minach też - wystarczy polać i zostawić na 5 minut, ewentualnie trochę potrzeć i wrzucić do pralki. Jak poleje się tym płynem plamę to nie schodzi ona od razu, więc się nie zrażajcie, zostaje widoczna, ale po wyjęciu z pralki nie ma nawet śladu, a używam do prania loveli i podwójna ilośc wody więc proszek raczej w małym stężeniu i sam na pewno by nie doprał.

melduję ze wszelkie kupy znakomicie usuwa vanisch dual action

to jest wiadomość na miarę złota, bo ja kilka tetrowych pieluszek, które robiły za podkładki na przewijaku już wyrzuciłam, ostatnio do kosza trafiła koszulka mojego S. trafiona miną w locie, jak spojrzałam na tę mega kupę to jedyna myśl to KOSZ

najlepiej byłoby obejżec je na zywo......ale po sklepach nie mam ochoty biegać...
a może któras z Was ma ten np i nam napisze czy on sie tak ładnie rozklada jak to na rysunku?

jak dla mnie to on jest jakos dziwnie wyprofilowany... duzo sensowniejsze wydaja mi sie te: FISHER PRICE 2w1 LEZACZEK BUJACZEK G5914 POZYTYWKA (1059098546) - Aukcje internetowe Allegro a zeby bylo jeszcze bardziej plasko to mozna podlozyc jakis kocyk, podobnie jak w foteliku samochodowym.

mam pyatnie jak u was z termoopakowaniem?
Ja kupiłam takie zwykle za 12 zł i niestety nie sprawdza się...zrobiłam dziś herbatkę taką gotową do picia i schowałam do tego opakowania a za niecała godzinę wyjęłam i napój był zimny:szok::wściekła/y:
może jakiś polecicie?

Ja kupiłam z LOVI, ale niestety jeszcze nie testowałam...

zamontowalam wlasnie leniuszkowi karuzele z fp i szczerze mowiac mam ochote ja sprzedac...;)

Czy Ty też masz misie z FP? Ja odpadłam, jak usłyszałam te melodyjki, a młody ma strach w oczach, jak gra muzyka- włączamy więc samą karuzelę, bez efektów dźwiękowych, więc sądzę, że mąż Bali miał rację;-)

to jak się na ten zdecydujesz to będziemy miały takie same, bo ten mi chodzi po głowie, wprawdzie są jeszcze leżaczki z melodyjkami, ale mój S. mówi, że i tak je wszystkie wyłączę, bo zaczną mnie wkurzać

...no właśnie o tym piszę... a co do tego fotelika, to ma go koleżanka i jej maluszek go lubi, rozkłada się tak jak na zdjęciu, fajny jest:tak:

Czy Ty też masz misie z FP? Ja odpadłam, jak usłyszałam te melodyjki, a młody ma strach w oczach, jak gra muzyka- włączamy więc samą karuzelę, bez efektów dźwiękowych, więc sądzę, że mąż Bali miał rację;-)

doprowadza mnie do szalu przede wszystkim to ile zajmuje miejsca i to bzyczenie silniczka.

ja nie wiem jak Wy pierzecie, że Wam się kupska nie dopierają. U mnie tetrówki leżą czasem 2 dni zanim je upiorę, więc kupka zaschnie i nigdy nie została mi żadna plamka. A pieluchy tetrowe spokojnie można prac w 90 st. Zresztą ubranka piorę w 40 st i też bez problemu kupy schodzą, nie ma żadnych plam...

a pierzesz w proszku czy plynie?
u nas odpada pranie osobno pieluch w wysokiej temperaturze bo po prostu nie jestem w stanie tyle uzbierac zeby choc pol pralki zapelnic. piore wiec ciuszki razem z pieluchami, kocykami itd w 50stopniach w plynie lovela i sie nie dopiera kupa. ponoc proszek dziala lepiej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
no taaak, a płyny są delikatniejsze, ja piorę w proszku dzidziuś i baaardzo go chwalę, nasze ubrania też w nim piorę, bo zapach nam odpowiada:)
Atetrówek mam 15 sztuk, więc jak mi się z 10 zabrudzi, to ładuję tylko te 10 do pralki, kocyki piorę osobno w 30 st, a ubranka też osobno w 40 st, rozdzielam na białe, jasne kolorwe i ciemne kolorwe. Fakt, że w pralce jest czasem prawie pusto...

Do góry