reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

no właśnie, ne kumam o co chodzi z podgrzewaniem wody do podmywania, to nie można taką ciepłą z kranu myć? Pielęgniarki dzieci w szpitalu wsadzają pod kran.

estragon a jak ci się sprawdzają pozostałe kosmetyki z musteli? bo ty też chyba kupiłaś cały zestaw z tego co pamiętam :tak:

reklama
Estragon jestem w szoku ile tych chusteczek Wam poszło
A dlaczego ciepła woda z kranu nie może być?tylko nie wiem jak by było u mnie z odwagą żeby takiego maluszka pod kran władować, w sensie że na przewijaku wygodniej

I ja mam caly zestaw z Musteli, nawet z kremem do cery atopowej, chusteczkami do pupy i olejkiem do masazu. Ja wyprobowalam juz to na pierwszym, u mnie sie sprawdzaly bardzo dobrze. Mam nadzieje, ze przy drugim tez sie sprawdza. Tego do atopowej to w tamtych czasach nie bylo, ale nastawiam sie na sucha skore noworodka Mulata. Wiec ,ysle, ze sie przyda.

Podejrzewam że Estragon ma tak samo jak ja - wodę trzeba nagrzewać w bojlerze, a tam się szybko wychładza i niedługo znów jest zimna, a to ustrojstwo zbyt masakrycznie ciągnie prąd żeby co chwilę włączać:dry: No i zwyczajnie przez większość doby ciepłej wody w kranie niet... Co ja bym dała żeby stały obieg ciepłej wody był!

nam w szkole rodzenia kazali przy przewijaniu używać ciepłej wody przegotowanej ale za chiny nie pamiętam dlaczego :confused:
tak czy inaczej zakupiłam termos specjalnie na tę okazję.. niech młody ma, a co!

Lenkaa na razie nie jestem zadowolona z chusteczek, bo są za bardzo mokre i w ogóle źle się je wyciąga. W użyciu mam płyn do kąpieli i krem na odparzenia. Położna stwierdziła, że teraz dzieciaczków się nie smaruje, ale ja zaczęłam Małego smarowac mleczkiem do ciała, bo schodzi mu skórka z nóżek.

Do podmywania pupci i buźki trzeba przegotowaną wodą, do kąpieli nie, bo kąpiesz raz dziennie, a jak pupa będzie myta kilkanaście razy na dzień, to trzeba przegotowaną.
Nikita ja teraz mieszkam w bloku, więc ciepłą wodę mam prosto z kranu:))) nawet piecykagazowego nie mamy:)tylko odkręcasz i leci:p, ale jak mieszkaliśmy w domu, to owszem mieliśmy bojler, ale grzałka była non stop włączona, więc woda sięgrzała 24h/dobę.

Lenkaa na razie nie jestem zadowolona z chusteczek, bo są za bardzo mokre i w ogóle źle się je wyciąga. W użyciu mam płyn do kąpieli i krem na odparzenia. Położna stwierdziła, że teraz dzieciaczków się nie smaruje, ale ja zaczęłam Małego smarowac mleczkiem do ciała, bo schodzi mu skórka z nóżek.

Do podmywania pupci i buźki trzeba przegotowaną wodą, do kąpieli nie, bo kąpiesz raz dziennie, a jak pupa będzie myta kilkanaście razy na dzień, to trzeba przegotowaną.
Nikita ja teraz mieszkam w bloku, więc ciepłą wodę mam prosto z kranu:))) nawet piecykagazowego nie mamy:)tylko odkręcasz i leci:p, ale jak mieszkaliśmy w domu, to owszem mieliśmy bojler, ale grzałka była non stop włączona, więc woda sięgrzała 24h/dobę.

zbyt mokre?
no własnie mała miseczke musze sobie kupić, aa wczoraj pojechałam do ikea o baldachim taki a'la moskitierka, zobaczymy jak powieszę co to z niego bedzie....

Dziewczyny może któraś coś mi podpowie, w czym będziecie trzymać pieluchy (czyste)? Chodzi mi o jakieś fajne pudełko może właśnie z ikei albo jakikolwiek pomysł na to bo jakoś nie widzi mi się codziennie wyciągać pampersa z tych wielkich jumbopacków...tylko jakoś pomysłu nie mam :( Może coś takiego:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20047450

Ostatnia edycja:
Ja narazie mam przygotowany koszyczek z Jyska, mam też przybornik zawieszony na łóżeczku, a tak naprawdę wszystko pewnie wyjdzie w trakcie:tak:

reklama
Dziewczyny może któraś coś mi podpowie, w czym będziecie trzymać pieluchy (czyste)? Chodzi mi o jakieś fajne pudełko może właśnie z ikei albo jakikolwiek pomysł na to bo jakoś nie widzi mi się codziennie wyciągać pampersa z tych wielkich jumbopacków...tylko jakoś pomysłu nie mam :( Może coś takiego:
IKEA | Przechowywanie | Przechowywanie drobiazgów w pokoju dziecka | GLIS | Pudełko z pokrywką

ja uszyłam sobie taka torbe na pieluchy jak to maja w niektórych kompletach, jest przywiązywana do łózeczka, nawet zgrabnie wyglada,,, zdolności super nie mam-proste szycia i nawet ładnie wyszło :) ale pudełka jak masz gdzie postawić to tez ok

Do góry