reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
A ja się wczoraj na ciuchy wybrałam i się skusiłam na bodziaki jeden za całe 50 groszy a drugi za 4 zł Maja wybierała ;-).Kurcze tyle tam fajnych rzeczy było,ale ja narazie musze przystopowac bo czekam na kasę.

Katagorka z apteki ja mam tylko octenisept, paracetamol w czopkach, jałowe gaziki do pępka, sól fozjologiczną i bephanten na odparzoną pupę (w razie "w") i herbatkę koperkową hippa - innych pierdół na razie nie kupuję - typu specyfiki na kolki itp - bo jak wystąpią to można w każdej chwili podskoczyć do apteki całodobowej i kupić co trzeba. Ale paracetamol na gorączkę to musi być pod ręką.

Dziewczyny dziś kupiłam w makro podwójny jumbo-pack pampersa 2 za 82zł (188szt) - jest promocja na 2 i 3 Pampka - wychdzi 44grosze za sztukę.

6-paki chusteczek sensitiv pampers w makro za ok 25 zł - też promocja.

ja byłam wczoraj w tesco po te chusteczki i jest też promocja na pampersy new borny 2 => 108 sztuk za 49 zł takze wychodzi 45 gr za sztukę.
nie wdziałam tej promocji w gazetce tylko w sklepie dlatego informuje na forum, moze ktoras z Was skorzysta :)
a ja wlasnie zastanawiam si (bo nie mam zadnych pampersiakow) czy brac w ogole new born-y "jedynki" skoro sa 2-5 kg a "dwojki" 3-6kg a ja jz wiem ze dzidzia bedzie miala conajmniej 3,5kg, jak myslicie, odpuscic "jedyneczki"?

Ja wzielam 2 nieduze paczki jedynek pampers tych new born 2-5 kg, takie po 27 pieluch, jedna juz spakowana do szpitala, a druga, albo mi do szpitala dowioza, jak zabraknie, albo zuzyje w domu. Tylko tyle tych malutkich, bo potem to juz te wieksze pojda w ruch. Maly ma tez miec 3,5 kg. jezeli prognozy okaza sie prawdziwe.

corina kilka stron wczesniej bylo sporo pisane na ten temat. niektore dzieci sa tak zbudowane ze mimo niewielkiej roznicy miedzy pieluchami 1 a 2 te wieksze 'przesikuja' bokami albo gora bo maja za duzo luzu, szczegolnie chlopcy ale u Ciebie dziewczynka bedzie z tego co widze wiec mniejsza szansa na taki problem. moim zdaniem warto kupic chociaz jedna paczke pieluszek w rozmiarze 1 i przetestowac ktore beda lepsze po urodzeniu.

corina kilka stron wczesniej bylo sporo pisane na ten temat. niektore dzieci sa tak zbudowane ze mimo niewielkiej roznicy miedzy pieluchami 1 a 2 te wieksze 'przesikuja' bokami albo gora bo maja za duzo luzu, szczegolnie chlopcy ale u Ciebie dziewczynka bedzie z tego co widze wiec mniejsza szansa na taki problem. moim zdaniem warto kupic chociaz jedna paczke pieluszek w rozmiarze 1 i przetestowac ktore beda lepsze po urodzeniu.

jakby na 1 i 2 byla promocja to nie bylo by problemu, a dopytuje tak, bo chcialabym zaoszczedzic ;) "jedynki" tez widzialam w tesco za 28 zł za 43 szt i to raczej słaba jest oferta.
wezme tylko te "dwójki" jak radzi krewetka, jak na jej kruszynce leża to i na mojej kluseczce będa :)

reklama
właśnie zakupiłam sobie na allegro taki przewijak do łazienki - stwierdziałam ze ułatwi mi kąpiel, bo tak sobie pomyslalam, ze jak wyjmę ją z wanienki to co ja z nią zrobię...???
no i stad ten zakup :)

Używany za 147 zł i pasuje do pomaranczowej łazienki ;)

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnia edycja:
Do góry