reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

To chyba sobie odpuszczę ten zakup. Na tą chwilę mam w domu jedno opakowanie 1 i dwa jumbopaki 2. I tak sobie wymyśliłam, że jeśli ktoś będzie zrobić maluszkowi prezent z okazji przyjścia na świat, to pewnie zapyta mnie co się przyda, a ja wtedy powiem, że mogą być pampersiaki :-) Nie ma sensu, żeby ktoś kupował ubranka dla noworodka, bo mam ich dużo, a poza tym jestem wybredna i mam problem z udawaniem, że coś mi się podoba... Niestety moja szwagierka, która sama ma roczne dziecko, lubi mnie uszczęśliwiać na siłę i kupuje jakieś buciki, czapeczki, śliniaczki i nie trafia w mój gust, a ostatnio powiedziała mojemu małżowi, że kupiła smoczki... Poza tym wciska mi na siłę rzeczy po swojej córeczce i nie docierają do niej argumenty, że nie będę ubierać chłopca w różowe bluzeczki z motylkiem i cyrkoniami :no: Ja przepraszam, ale wolałabym wszelkich wyborów dokonywać sama, a jeśli będę chciała się jej poradzić to na pewno się z nią skontaktuję. Szkoda, że do niej to nie dociera. Może powinnam powiedzieć to wprost, tylko wtedy wywołałabym awanturę w rodzinie i znów byłabym "tą złą synową" :angry:
Dobrze, że mieszkają daleko...

reklama
Ania.K. niestety na takie osoby nie ma siły. Na Twoim miejscu bym ją olała, a prezenty upchnela gdzie w kącie. Gorzej tylko jak ona z czasem zacznie domagać się wdzięczności na przykład w postaci ciuszków po Twoim dziecku.... ;/

Dziś ostatnie rzeczy z apteki i dokupiłam torbe do wózka ze znizka......mierzyłam staniki z canpola które tak ładnie wygladały i psińco.......jak je załozyłam to cycki musiałabym miec jakies szpiczaste, a ramiaczka zamiast z boku jakos ku srodkowi sie kierowały,,,,,a juz myslałam że jakaś koroneczka mi przybedzie......więc nadal obstawiam H&m i chyba tam kupie drugi....

Ktos pisał o pampersach....to ile w końcu macie 1 ? ja 94+43 i nie wiem czy kupować jedyneczki czy nie ale chyba tak......i póżniej juz 2.....2 wychodza taniej w zasadzie....

Ktos pisał o pampersach....to ile w końcu macie 1 ? ja 94+43 i nie wiem czy kupować jedyneczki czy nie ale chyba tak......i póżniej juz 2.....2 wychodza taniej w zasadzie....

ja mam tez mniej wiecej tyle 1: mala paczke bella happy i duza pampers premium care. 2 mam jumbo pack pampers new baby. dopiero pozniej bede dokupowac wiecej 1 albo 2, w zaleznosci od tego jakie beda potrzebne.

reklama
Do góry