reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Nam położna mówiła na zajęciaxh w szkole rodzenia że na dworze w słoneczny dzień nawet te upalne trzeba zakładać czapeczkę...
a w domu już nie bo wiadomo chodzi o słońce...

Ja doświadczenia nie mam, ale przy 30 stopniach bez wiatru, to raczej bym dziecku czapki nie nakładała... Nie jestem zwolenniczką przegrzewania dziecka, tymbardziej, że w lipcu/sierpniu nasze maleństwa będą miały 3-4 miesiące, więc nie noworodki.

według mnie czapeczka musi być, nawet w upalne dni tylko jak piszą dziewczyny oczywiście cieńsza.
Żeby do uszek nie nawiało np podczas spaceru.
W sklepach jest teraz spory wybór więc na pewno znajdziesz coś odpowiedniego:tak:

Ja też nie jestem za przegrzewaniem dziecka dlatego napisałam że cieniutka czapeczka, tak jak np dorośli noszą czapki z daszkiem od słońca
Ale to tylko moje skromne zdanie

Ale jak dziecko jest w gondoli, a przy naprawdę dużych upałach zazwyczaj nie ma wiatru to naprawdę ta czapeczka choćby cieniutka? Ja jakoś podobnie myślę jak estragon, nie widzę tego żeby przy naprawdę dużym upale i bezwietrznej wtedy pogodzie zakładać czapeczkę...zresztą sama zobaczę jak to będzie, bo jak dziecko będzie miało mokrą główkę pod tą czapką to nie będę go "torturować" dłużej ;)

Ja mam pytanie dotyczące czapek dla niemowlaków. Na początku wiadomo cienka bawełniana czapeczka bo dziecko małe i wogóle ale co jeśli będą 30 - stopniowe upały w lipcu/sierpniu? Też cienka bawełniana czapeczka? Kurczę no mam dylemat...i zwyczajnie nie wiem...Jeśli czapeczka to dajcie jakiś link żebym zobaczyła jaka:zawstydzona/y:
Ja tez nie jestes zwolenniczka przegrzewania dziecka.
ale zywka pokapielowka jakas cienutka np: CZAPECZKA NIEMOWLĘCA BAWENIANA ROZM. 56 (976780177) - Aukcje internetowe Allegro
zawsze powinna byc na glowce babla:):tak:

...........SZLAG MNIE ZARAZ TRAFI NO!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kupiłyśmy (jak się okazało- ja i Awru, w tej samej chwili) przewijaki:
NADSTAWKA przewijak na LOZECZKO komoda - TANIO (983188615) - Aukcje internetowe Allegro

Powiedzcie mi, czy z treści aukcji wynika jasno, że mogą Wam dostarczyć COKOLWIEK? Tzn taki wzór jaki im będzie pasował???????? Byłam pewna, że kupuję wzór z misiem, widoczynym na zdjęciu. Przyszło coś zupełnie innego- pomarańczowo niebeiskie słonie!!! Dzwonię do Pani, ktora to sprzedaje, a ona mi na to, że pod obrazkiem jest napisane przecież: Aplikacje mogą się różnić w zależności od dostawy.
no niby tak tam napisali, ale do głowy mi nei przyszło, ze jak nie ma żadnych innych zdjęć, ani w mailu nie pytają Cię co chcesz innego, bo misie się skończyły, nagle wyślą Ci cokolwiek!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Pani ma dzwonić we wtorek i powie, czy w nowej dostawie są misie..............

...........SZLAG MNIE ZARAZ TRAFI NO!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kupiłyśmy (jak się okazało- ja i Awru, w tej samej chwili) przewijaki:
NADSTAWKA przewijak na LOZECZKO komoda - TANIO (983188615) - Aukcje internetowe Allegro

Powiedzcie mi, czy z treści aukcji wynika jasno, że mogą Wam dostarczyć COKOLWIEK? Tzn taki wzór jaki im będzie pasował???????? Byłam pewna, że kupuję wzór z misiem, widoczynym na zdjęciu. Przyszło coś zupełnie innego- pomarańczowo niebeiskie słonie!!! Dzwonię do Pani, ktora to sprzedaje, a ona mi na to, że pod obrazkiem jest napisane przecież: Aplikacje mogą się różnić w zależności od dostawy.
no niby tak tam napisali, ale do głowy mi nei przyszło, ze jak nie ma żadnych innych zdjęć, ani w mailu nie pytają Cię co chcesz innego, bo misie się skończyły, nagle wyślą Ci cokolwiek!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Pani ma dzwonić we wtorek i powie, czy w nowej dostawie są misie..............
czytaja opis aukcji odebrala bym ja tak, ze bez ktory jest na przewijaku moze odbiegac od zdjecia ,moze byc ciemniejszy. Poprostu moze sie roznic ale nie wyobrazam sobie dostac czegos pstrokatego w slonie i to jeszcze nie pasujace do caloasc lozeczka o fujj

reklama
no mnie to szczerze mowiac nie dziwi bo z tresci wynika ze kupujesz przewijak bez mozliwosci wyboru aplikacji, sporo jest takich aukcji. i duzo kosztowal z przesylka, w wawie sa po 55zl...

Do góry