reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

najpierw będziemy mieli kołyskę :-)
do odebrania mam materacyki do kołyski i do łóżeczka prawie 800 złmnie to wyszło, szok..
kołyska niby się robi... w ostateczniści kilka dni mały w gondolce będzie spał.. damy radę :-)

pewnie że dacie radę, mały na początek lubi mniejsze przestrzenie bo w brzuszku nie ma za dużo miejsca;) A co do tych 800zł to naprawdę zaszalałaś:-)

reklama
ja sie bardzo ciesze ze zajelam sie zakupami wczesniej. do terminu zostal miesiac a juz nie jestem w stanie nigdzie jezdzic i zalatwiac. zrobilam ostatnie zamowienia z doz.pl i bobolandu ktore malz odbierze, czekam na telefon ze sklepu z informacja ze wozek juz jest i na tym koniec. potem leze i czekam ;P na maj przelozylam zamowienie z motherhood ale to ze wzgledow finansowych a poza tym chce u nich kupic takie rzeczy bez ktorych sie kilka dni obejdziemy (dodatkowe flanelki i podkladka pod przescieradlo, przewijak i otulaczek).

wzięlam 2 materacyki lateksowe 120x60 i 80x40 do kołyski i takie coś do naszego starego materaca coś jakby pokrowiec do materaca, a o ceny nie spytałam i mi babka dzwoni z fabryki materacy ;) i mówi cenę a ja szok, ale już trudno hehe

Mnie tez czeka pranie i wietrzenie.Może dzisiaj przejdę się do piwnicy i przywlekę wózek,łożeczko i fotelik.Najgorsze że nie mam gdzie tego trzymać :dry:,niewiem kurcze gdzie ten wózek ulokować bo ostatnio się coś ciasno zrobiło. Chyba bede musiała go dość szybko wymienić na spacerówkę,żeby mniej miejsca zajmowała.A w tym tygodniu się wybieram po zakup laktatora.Zastanawiam się nad takim zestawem http://allegro.pl/item962266737_avent_laktator_reczny_zestaw_podrozny_scf300_13.html ,w smyku znalazłam taniej niż na allegro.Ma ktoś moze taki zestaw?Jestem ciekawa jak ta torba w środku wygląda i czy faktycznie trzyma chłód.

Ostatnia edycja:
aaa przypomnialo mi sie ze jeszcze pokrowiec lezaczka i fotelika musze wyprac ale to juz recznie. wnetrze gondoli tez na pewno bede prac bo jest z takiego materialu ze po prostu trzeba ale na szczescie latwo sie zdejmuje, no i materacyk z gondoli rowniez.

A w tym tygodniu się wybieram po zakup laktatora.Zastanawiam się nad takim zestawem AVENT Laktator ręczny Zestaw podróżny SCF300_13 (962266737) - Aukcje internetowe Allegro ,w smyku znalazłam taniej niż na allegro.Ma ktoś moze taki zestaw?Jestem ciekawa jak ta torba w środku wygląda i czy faktycznie trzyma chłód.

cena mysle ze dosc korzystna a co do torby to niestety nie pomoge ale skoro to firmowa to moze byc ok. ja do butelek avent kupilam termoopakowanie z tommee tippee za niecale 30zl, zobaczymy jak sie sprawdzi ale na pewno jest bardzo poreczne bo duzo mniejsze od tych najtanszych czyli uniwersalnych ktore sporo miejsca zajmuja w torbie i do tego nie trzymaja temperatury.

a ja chcę jeszcze parasolkę do wózka kupić, ale zwykła nie x-landerowską, tylko pewnie muszę osobiście iść bo przez internet to kolor mogę nie trafić...

No własnie ja nie mam za bardzo rozeznania w laktatorach,przy Majce nie musiałam używac bo nie pracowałam i cały czas byłam z nią w domu,a teraz musze wrócić do pracy i mam zamiar (jeśli się uda) jak najdłuzej piersią karmic,więc moge do pracy zabrać go ze soba w takiej torbie i mam nadzieję że chłód utrzyma żebym mogła w niej mleczko tez trzymac.

ogolnie avent to na pewno dobry wybor :)

aga jesli chodzi o parasolki to nie mam pojecia w jaki sposob producenci tych uniwersalnych to robia ale do kazdego wozka sie znajduje nie dosc ze praktycznie w identycznym kolorze to czesto nawet z takiego samego materialu jak tapicerka wozka. jak bylismy bryke zamawiac to z ciekawosci zerknelam na parasolki uniwersalne i znalazla sie wsrod nich idealnie nam pasujaca wlasnie i kolorem i materialem co jest o tyle dziwne ze naszego wozka nie maja tam w normalnej sprzedazy a tylko na zamowienie.

reklama
Zgodnie z wcześniejszą obietnicą wrzucę zdjęcia dziewczęcych ubranek. Jeśli któraś z Was będzie zainteresowana, to piszcie. Liczy się kolejność zgłoszeń :-) Jeśli chodzi o koszty przesyłki, to oczywiście obowiązują ceny Poczty Polskiej, chyba, że któraś będzie chciała wpaść do ZG osobiście :-)
Na początek rozmiar 62.

- sukienka seledynowa - 4 zł
- sukienka różowa - 5 zł
- bluzeczka - 2 zł
- bluza z kapturem - 7 zł
- śpioszki - 7 zł
- różowe łapki niedrapki - 1 zł
- skarpetki - 1 zł
- biało-różowa czapeczka - 2 zł
- czpeczka ecru z czerwonymi kropkami - 1,50 zł
- buciki w kropeczki rozmiar 18 - 4 zł
- buciki z motylkiem - 2 zł