reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Ja kupiłam- i faktycznie, biorę pod uwagę to, że bejbiak będzie spał w gondoli obok łóżka przez jakiś czas.... pościel właśnie dzisiaj rano wyprasowałam, więc czeka na lokatora:-)

reklama
Tysia123 ja kupiłam pościel do wózka z wypełnieniem, tj cieniutką poduszeczkę i do przykrycia cieniutką kołderkę, coś takiego: KOMPLET DO WÓZKA*4 el. **BABY-RAJ **eksluzywna (966273394) - Aukcje internetowe Allegro
Ostatnio też szukałam czegoś na dno wózka i znalazłam tylko jakieś cienkie materacyki i stwierdziłam, że na dno włożę ceratkę i na nią kocyk, a latem, jak będzie za gorąco na kołderkę (chociaż ta kołderka jest praktycznie grubości kocyka), to malutką przykryję cienkim kocykiem ;-)

Ostatnio też szukałam czegoś na dno wózka i znalazłam tylko jakieś cienkie materacyki i stwierdziłam, że na dno włożę ceratkę i na nią kocyk, a latem, jak będzie za gorąco na kołderkę (chociaż ta kołderka jest praktycznie grubości kocyka), to malutką przykryję cienkim kocykiem ;-)

a nie masz na dnie gondoli materacyka? w wiekszosci wozkow juz jest cos takiego.

Czy kupujecie pościel do wózka??? Mozna znalezc cale komplety - poduszeczka, kolderka, przescieradlo. Ale to chyba dla tych którzy planuja zeby dziecko spalo w wóżku w domu ? sama juz nie wiem...
Jak idzie sie na spacer to raczej nie w poscieli? Ale z drugiej strony przescieradlo by sie przydalo, a samych przescieradel do wozkow nie widzialam ;/ jejku, zielona jestem w tym temacie ;/
ja nie kupuję,

Ja mam zagwozdkę - gondolka ma pasy bezpieczeństwa dla maleństwa idące przez materacyk (można jej używać zamiast fotelika ma atest, aczkolwiek wiadomo, fotelik bezpieczniejszy).
Prześcieradło z dziurkami jest w komplecie ale by się przydało na wymianę. Może zrobię dziury? :tak:
Przykrywać będę pieluszką flanelową lub kocykiem pewnie, zobaczymy wyjdzie w praktyce. Teściowa robi mi też pledzik na zamówienie na szydełku :)

Czy kupujecie pościel do wózka??? Mozna znalezc cale komplety - poduszeczka, kolderka, przescieradlo. Ale to chyba dla tych którzy planuja zeby dziecko spalo w wóżku w domu ? sama juz nie wiem...
Jak idzie sie na spacer to raczej nie w poscieli? Ale z drugiej strony przescieradlo by sie przydalo, a samych przescieradel do wozkow nie widzialam ;/ jejku, zielona jestem w tym temacie ;/
Ja kupiłam 2 cienkie kocyki polarowe i jeden położę na dno wóżka a drugim ewentualnie będę przykrywać...a zamiast prześcieradła można położyć pieluszkę flanelową...przynajmniej ja tak zamierzam zrobić:tak:

reklama
Ja zamiast prześcieradła będę kładła pieluchę flanelową a w zależności od pogody przykrywała małą pieluszką właśnie albo kocykiem. Pościeli do wózka nie kupuję, bo nawet na jesieni jak będzie już chłodniej to mam śpiworek w który ewentualnie Majeczkę "zapakuję", na zimę zresztą też śpiworki preferuję, odpowiednio cieplejsze oczywiście :)

Do góry