reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Hej,

Hej, ja kupiłam płyn do kąpieli ciała i włosków HIPPa - z tego co wiem, to bardzo dobre produkty i własnie nie uczulają. No w razie gdyby uczulił nie daj Boże - ja bedę używać. Ale myslę, że nie ma się czego bać

Dzięki malina, ja też mam nadzieję, że jednak nie uczuli. W razie czego będę się ratowała tym słynnym Oilatum :-):-)
Co do elektronicznej niani to ja nie kupuję. I tak będę pewnie "warowała" przy łóżeczku :-):-):-).

Malina, wczoraj pisałam, że mam monitor oddechu AngelCare. Rozłożyliśmy sensory w łóżeczku i podłączyliśmy odbiornik na pomiar temperatury w pomieszczeniu. Uznaliśmy że to najdroższy z możliwych termometrów - za 500 zł. Jagoda ciągle spała z nami w łóżku więc na nic było monitorowanie :(
Myślę, że zdaje to egzamin jak się ma dom ale w mieszkaniu... zbędny wydatek. Zwłaszcza, że dzidzię będziesz miała donoszoną, nie palisz itd.

eee no aga ja wcale nie zamierzam tego kupować :-D faktycznie gadżet - a ja za gadżety to więcej niż 20zł bym nie dała, bo nawet jakby nie zdał egzaminu to nie żal, no ale prawie 100zł to już ich poniosło. No i chyba to coś musi być podłączone do prądu żeby podgrzewało, więc musi mieć blisko zasilanie - stacjonarny bajer krótko mówiąc.

julienx a jakim cudem to miałoby wydobyć zapach kupy? bo tej wypowiedzi to nie zrozumiałam - to raczej jest podgrzewane do temp. ciała - 37stopni, a taka nie wydobywa jeszcze zapachów :-D. Ja na pewno będę ogrzewać chusteczkę w dłoni zanim pociągnę nią po ciele dziecka bo nie wyobrażam sobie tym zimnym i mokrym wycierać nagrzanej od pieluszki pupy - a to ustrojstwo ma chyba takie samo zadanie :confused:

Kobitki, dziekuję za odzew w sprawie niani :happy2: Za dużo by wymieniać z nicków, więc pisze ogółem "Kobitki"
Ta Philipsa i Aventu sa jeszcze w przyzwoitej cenie, więc rozważę ten zakup.

Przy obecnych córach, jak pisałam wczesniej, nie używałam, ale wtedy nie miałam działki, a w mieszkaniu, podobnie jak u większości z Was było to zbędne.
Teraz pewnie się przyda.

nataliak, czy masz na mysli te rożki, które sa np w żyrafki?
Ja miałam przy Oli i Ali dwa. Jeden mniejszy w zyrafki, taki miękki, a drugi wiekszy z usztywnianą wkładką. A używałam ten miękki, mniejszy. Jak chcesz, to odszukam gdzieś ten swój stary, bo chyba córy mają go dla zabawy do lalek i zmierzę boki :tak:
Pewnie będzie dobry. Dziecko nie jest opatulane po szyję w rożku.

W przeciwieństwie do niektórych Majówek uważam, że taki rożek jest bardzo przydatny. Lepiej opatulić nim niż przykryć kocem i martwić się, czy aby koc nie załonił buźki dziecka. Poza tym dla niedoświadczonych mam, czy nawet babć, ciotek zawsze odważniej będzie takiego maluszka wziąć na ręce w rożku, niż samego. Nawet Wy będziecie spokojniejsze ;-):tak:
A piszę o tym z doświadczenia, jak np moja teściowa bała się wziąć na ręcę Olę bez rożka, swoją pierwszą wnusię. Na początku kazała mi sobie podawać Ją w rożku. Ba, nawet MM wolał tę chudzinke brać w zabezpieczeniu (2840 gram przy wypisie)
A karmić też się da w takim miękkim niewielkim rożku :tak:

Kosz na pieluchy już widziałam. Wkłady do niego trochę kosztują :tak:
A z podgrzewaczem do chusteczek to wymyslili :-D:szok:
Dla mnie bzdura, ale to moja subiektyena ocena. Nie linczujcie tylko ;-)
I niech jeszcze jakaś mama mi powie, że zdążyly Jej chusteczki wyschnąć :-D chyba że zapomniała zamknąć, to wtedy kilka faktycznie wyschło :tak:

Widzę ze wątek zakupowy też poszedł w ruch:tak:
U mnie ostatnio cienko z zakupami:no:brak kasy...do wypłąty jeszcze ponad tydzień.
Ale przyszła paczka z allegro- i przyznam że ciuszki super mimo że używane:-)
A co lepsze sąsiadka przyniosła nam cały worek ciuszków od 0-12 miesięcy, ubranka są poprostu słodkie i w super stanie:-):-)

reklama
tiger ja ten rozek widzialam u znajomej, ma chyba z feretti ale nie jestem pewna. bardzo mi sie spodobal bo jest duzo bardziej funkcjonaly niz te zwykle. nie wiem jakie ma wymiary, te standardowe to 80x80cm a ten jest na pewno mniejszy. przeszukalam allegro i nic takiego nie znalazlam.

Do góry