reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Ja niedawno kupiłam proszek Lovela 5 kg do kolorów za 34,99 w E.Leclerc (kupiłam 2 opakowania), nie wiem natomiast jaki płyn do płukania (też Loveli czy może inny?). Co do prania to ja zaczynam w ten weekend :) Bo poza ubrankami mam do wyprania rożki, pościele, kupiłam używaną huśtawkę Bright Starts także cały ten materiał z niej też do prania, kocyki itp. Mam natomiast pytanie co do pieluch tetrowych i flanelowych je też powinnam prać, tak?

Ja niedawno kupiłam proszek Lovela 5 kg do kolorów za 34,99 w E.Leclerc (kupiłam 2 opakowania), nie wiem natomiast jaki płyn do płukania (też Loveli czy może inny?). Co do prania to ja zaczynam w ten weekend :) Bo poza ubrankami mam do wyprania rożki, pościele, kupiłam używaną huśtawkę Bright Starts także cały ten materiał z niej też do prania, kocyki itp. Mam natomiast pytanie co do pieluch tetrowych i flanelowych je też powinnam prać, tak?
Alis jeśli chodzi o mnie to pieluchy też będę prała i prasowała:tak:
Używane ciuszki wypiorę 2 razy a nowe raz...

plyn do plukania polecam jelp (i rozowy i zielony ladnie pachna), jest bardzo tani (w przeciwienstwie do proszku tej firmy) bo 2l to koszt okolo 10-12zl.
a pieluchy tetrowe i flanelowe oczywiscie trzeba uprac bo przeciez skora dziecka bedzie miala z nimi kontakt. ja kupowalam ostatnio flanelki w smyku takie na sztuki i strasznie smierdza czyms chemicznym.

No tak właśnie myślałam, że jak prać to już wszystko :) zabawy trochę będzie ale trudno. Ten płyn Jelp faktycznie nie drogi, będę dziś w Makro to spojrzę czy jest i zakupię w takim razie :)

Widziałyście nową gazetkę rosman? mają dużo promocji i np chusteczki pampers są za 24.99 i proszek Lovela za 18z,ł...a dla mamuś cała seria kosmetyków perfecta mama:)

lovela jakieś 2-3 tyg temu była w realu za 33 zł za 3,6 kg czyli w bardzo dobrej cenie. załuję ze nie kupiłam, będę czekać na kolejną taka promocję.

Ostatnia edycja:
co do prania.................
dzisiaj przyszedł kurierem fotelik dla Dzidzi, kupilismy używany na allegro......ale taki brudny.....fuj.....od razu zdjełam tapicerke i do prania......jak ktoś przed sprzedażą może nie wyprać tego czy owego ......bleee....

Mi przyszły rzeczy zamówione u r_p77 :) Wszystko pięknie, ładnie tylko nożyczki inne niż zamawiane, co prawda tej samej firmy (tommee tippee) ale miały być z osłonką są bez...co do nino2009 u niego zamówienie odbierałam osobiście...godziny odbioru kosmiczne (19-21.30) a ja do niego mam kawałek drogi na szczęście wczoraj miał czas łaskawie koło 15 także po pracy podjechałam i odebrałam :) Koszule do karmienia też przyszły takie z guziczkami przy cyckach, są super! Także ogólnie rzecz biorąc mam już prawie wszystko poza wózkiem, łóżeczkiem i materacykiem, ale to zamówię na początku kwietnia (obecną wypłatę wyeksploatowałam już całkowicie niestety :( )

reklama
Mnie właśnie przyszła przesyłka z baby-raj...jak narazie jestem zadowolona:tak:zobaczymy jak po praniu będzię:tak:

Do góry