reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
o karmieniu butla tu: https://www.babyboom.pl/forum/maj-2010-f304/karmienie-piersia-i-nie-tylko-36914/
o dylematach smoczkowych tu: https://www.babyboom.pl/forum/maj-2010-f304/pielegnacja-maluchow-36902/

komi, alis widze ze kolejne osoby robia zakupy koszulkowe u tej samej pani ;) ja dopiero dzis zrobilam przelew za moje, zobaczymy jakie beda te koszule nocne jak juz przyjdzie paczka.

Ja robiłam przelew w piątek więc mam nadzieję, że dziś zostały wysłane i jutro już będą :)

co do butli- to już od kilku osób słyszłam, że oni albo ich dzieci bardzo długo ją piły. Ja pewnie będę chciała wcześniej odstawic, ale czy się uda??? Z jednej strony głupio to wygląda jak taki 6- latek pije ze smoczka, poza tym smok może skrzywic ząbki (chociaż ja mam idealnie proste), ale jeśli to jedyny sposób, aby dziecko piło mleczko?? Ja w innej postaci absolutnie nie chciałam jeśc/pic.

z moim synem było tak.......jak juz wprowadzałam mu soczki itp to kupiłam butelke aventu do tego zamiast smoczka dziubek....poszło gładko i smoczek ominelismy wielkim łukiem, póżniej zmiana na sztywny dziubek i kubeczek... :)

Ja bardzo szybko przeszłam ze smoka w butelce to dziubka... Emila miała wtedy roczek.... ale ze smoczkiem było gorzej... w dzień nie potrzebowała ale w nocy spała ze smokiem do 2 lat aż w końcu zrobił sie taki okropny że się podarł więc wspólnie wyrzuciłyśmy do kosza... ale niestety 3 nocki były straszne bo budziła sie i płakała.... na szczęście nie wymiekłam i nie kupiłam kolejnego....

Alis-ta pizamka to nie do szpitala,to dla mnie o tak na lato,:-)w szpitalu u mnie tez napewno nie mozan w takiej pizamce byc,kupilam sobie bo pomyslalam ze placic raz za przesylke to sie oplaca bo na lato to mam jedna pizamke ale juz troche wyblakla:-)

Moj Antoś tez pije przed wstaniem z łózka kaszke z butelki - a w maju skonczy 4 lata - normalnie jest mi wstyd, ale jakos nie mam sumienia mu tego ograniczyc... troche skucha - ale co tam, nie we wszystkim musze byc idealną mamą... niech se chłopak pije... przyjdzie czas, ze sam zrezygnuje z porannej kaszy
julinex-napewno sam sie odzwyczai a jak lubi kaszke to niech pije,:-) moj synek pije kaszkje z butli przed snme i rano na sniadanko,w ogole on bardzo lubi mleczkoi ja bardzo z tego sie ciesze oby pil jak najdluzej:-)

przy okazji wizyty w przychodni znowu zawedrowalismy na zakupy...
efekty: poduszka klin, 10 bialych tetrowek, gabka-frotka do kapieli, spray do nosa i mydelko z nivea, krem do buzki i mleczko do ciala z hipp, sudocrem i dla mnie zwykle podpaski na czas kiedy juz nie beda potrzebne te wielkie podklady.
a jutro planuje zrobic zamowienie z doz.pl
w prezencie z okazji dnia kobiet dostalam od malza wymarzona goralska chuste, cos w ten desen jak na zdjeciu.

Załączniki

• chusta..jpg
    chusta..jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 27
no to małż się spisał:)) mój- choćbym mu cały tydzień tłukła do głowy co chcę, to i tak pewnie przyniósł by coś innego:). Ja dostałam 2 czekolady na dzień kobiet, ale bidok kasy nie ma, bo wypłata dopiero jutro, także obiecał mi kosmetyki, bo już mi się pokończyły (podkład, cień do powiek, na rozstępy:p)

reklama
kilka godzin pozniej zakupow ciag dalszy czyli ogarnelam doz.pl skladajac zamowienie na: aspirator frida, majciochy jednorazowe z canpola, bepanthen w masci, masc majerankowa, zielony linomag, termometr szklany bezrteciowy, kompresy jalowe i zelazo. coraz mniej przyjemne te zakupy sie robia ;P

Do góry