reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

DLA SYNA KUPIŁAM KIEDYS SMOCZEK zapobiegawczo a okazało sie że go nie chciał jak sie urodził, dostał go jak miał 5 miesiecy, a póżniej nie mogłam go oduczyć ale nacielismy końcówkę i powiedzielismy , że sie zepsul i jak miał ponad rok juz go nie było :)

Ja do dziś pamiętam z dziedziństwa terapię szokową jaką zafundowała mi mama aby oduczyć mnie picia z butelki ze smokiem :p (bo smoczka jako takiego już nie używałam ale butla została). Uważam, że to dobry sposób i sama taki zastosuję w razie konieczności. Mama zwyczajnie do smoczka włożyła kawałek uciętej, czarnej gumki recepturki, a kiedy ja upominałam się o butelkę ze smokiem pokazała mi tego smoczka i powiedziała że nie mogę już z niej pić bo w niej robak zamieszkał. Oczywiście byłam przekonana że to czarny robal i więcej o butlę ze smoczkiem się nie upominałam :)

reklama
Ja do dziś pamiętam z dziedziństwa terapię szokową jaką zafundowała mi mama aby oduczyć mnie picia z butelki ze smokiem :p (bo smoczka jako takiego już nie używałam ale butla została). Uważam, że to dobry sposób i sama taki zastosuję w razie konieczności. Mama zwyczajnie do smoczka włożyła kawałek uciętej, czarnej gumki recepturki, a kiedy ja upominałam się o butelkę ze smokiem pokazała mi tego smoczka i powiedziała że nie mogę już z niej pić bo w niej robak zamieszkał. Oczywiście byłam przekonana że to czarny robal i więcej o butlę ze smoczkiem się nie upominałam :)
aa to ja byłam cwańsza- nic na mnie nie działało. A kaszkę z butli piłam do 6 roku życia. Jak mi rodzice przecięli smoczek (że niby jest zepsuty), to wysyłałam ich z wielkim rykiem do sklepu po nowy, metoda na robaka też by pewnie nie zadziałała, bo wiedziałam, że w sklepach są smoki:p

aa to ja byłam cwańsza- nic na mnie nie działało. A kaszkę z butli piłam do 6 roku życia. Jak mi rodzice przecięli smoczek (że niby jest zepsuty), to wysyłałam ich z wielkim rykiem do sklepu po nowy, metoda na robaka też by pewnie nie zadziałała, bo wiedziałam, że w sklepach są smoki:p

Ja miałam wtedy ok. 3-4 lat także chyba nie orientowałam się za bardzo że smoki to w sklepie się kupuje :) Ale fakt że takie metody na starsze dziecko takie np. 5-6 letnie to już może nie zadziałać :p Ale ja bym nie zwlekała do 6 roku życia zeby oduczyć dziecko ssania smoka czy picia ze smokiem

Moja córcia do 3 roku życia zasypiała ze smoczkiem i nie sposób było położyć ją spać bez smoka, więc pewnego dnia pochowałam wszystkie smoczki i kiedy córcia kładła się spać powiedziałam jej, że smoczki zginęły i zasnęła bez smoczka.

Też dobry sposób :) choć wiadomo że nie każde dziecko na wszystko się nabierze ale próbować trzeba :)

wlasnmie przyszlo do mnie zamowienie do tego allegrowicza
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

zamowilam sobie koszule do szpitala i pizamke i jestem bardzo zadowolona:-)

932912167
924226685

ja teraz bede dawac smoka oj bede,krystianek nie ssal noi plakal wciaz i nie moglam go uspokoic a tak smoka sie wsadzi i dziecko zasnie sobie itp ja jestem jak najbardziej za smokiem:-)

wlasnmie przyszlo do mnie zamowienie do tego allegrowicza
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

zamowilam sobie koszule do szpitala i pizamke i jestem bardzo zadowolona:-)

932912167
924226685

Też zamówiłam u tej babki ale ja tego rodzaju:
VIENETTA koszulki nocne dla karmiących BAWEŁNA L (942150616) - Aukcje internetowe Allegro
Co do piżamek to u mnie w szpitalu by nie przeszły (wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie), zresztą ja osobiście wolę koszule :)

Moj Antoś tez pije przed wstaniem z łózka kaszke z butelki - a w maju skonczy 4 lata - normalnie jest mi wstyd, ale jakos nie mam sumienia mu tego ograniczyc... troche skucha - ale co tam, nie we wszystkim musze byc idealną mamą... niech se chłopak pije... przyjdzie czas, ze sam zrezygnuje z porannej kaszy

Ja tam też długo lubiałam kaszkę, nawet jak byłam już naprawde duża to często się nią zajadałam, a jak miałam jakieś 12 lat to nawet na kleik się przerzucałam:-D Chyba chciałam się znów poczuć dzidzią:-)

reklama
co do butli- to już od kilku osób słyszłam, że oni albo ich dzieci bardzo długo ją piły. Ja pewnie będę chciała wcześniej odstawic, ale czy się uda??? Z jednej strony głupio to wygląda jak taki 6- latek pije ze smoczka, poza tym smok może skrzywic ząbki (chociaż ja mam idealnie proste), ale jeśli to jedyny sposób, aby dziecko piło mleczko?? Ja w innej postaci absolutnie nie chciałam jeśc/pic.

Do góry