reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Mój młodszy brat wsadził sobie kiedyś witamię C do nosa - biedny płakał jak mu rozpuszczać się zaczęła. Ja mialam 6 lat i chciałam mu tabletkę kombinerkami wyjąć. Ufff, dzieci mają straszne pomysły.

hahaha właśnie miałam napisać to samo tylko mój starszy brat włozył sobie witaminę C do nosa

reklama
Dziewczyny,mam pytanie do tych,które kupowały koszule muzzy do karmienia.Jaki rozmiar wybierałyście?Taki jak przed ciążą,czy jeden większe?Bo wiadomo,że brzuszka trochę zostanie,ale piszą,że one się naciągają.Tyle,żeby też potem za luźne nie były...

OOO dzięki za info. Do mnie przyszły staniki do karmienia - dwie sztuki: czarny i biały. No i totalna porażka. Beznadzieja. Jedyne jak mogę to usprawiedliwić - to niska cena. ...wyszło, że adekwatna do jakości. Muszę więc nowy zakup poczynić

Dziewczyny,mam pytanie do tych,które kupowały koszule muzzy do karmienia.Jaki rozmiar wybierałyście?Taki jak przed ciążą,czy jeden większe?Bo wiadomo,że brzuszka trochę zostanie,ale piszą,że one się naciągają.Tyle,żeby też potem za luźne nie były...

Ja kupiłam S oraz M własnie Muzzy. I stwierdzam, że mogłam kupić obie S-ki, choć ta M-ka nie jest zła. Wg mnie nie ma dużej różnicy pomiędzy tymi rozmiarami. W kazdym razie chyba lepiej wybrać rozmiar jaki nosiłaś przed ciążą

Koszule kupujcie w rozmiarze który nosiłyście przed ciążą, bo inaczej w workach będziecie chodziły. Ja mam jedną koszulę S jeszcze sprzed ciąży i normalnie się w nią mieszczę - myślę że na " po porodzie" będzie idealna.
A co do staników to ja was podziwiam ze już kupujecie, z tego co czytałam to piersi jeszcze dużo rosną pod koniec ciąży i rozmiar stanika karmnika dobiera się rozmiar większy niż przed samym rozwiązaniem, to na jaki rozmiar wy teraz kupujeice ? - wiecie czy wam nie wywali bufetu przed samym porodem o 2 rozmiary ?

ja tez mam dylemat z tymi stanikami. przed ciaza bylo a, teraz jest cos pomiedzy b i c. rozmawialam z matka i twierdzi ze miala bardzo duzo pokarmu po obu ciazach ale piersi jej niewiele urosly tak jak mi. wiec mysle ze jak kupie c to powinno byc ok.
a koszuli do karmienia w moim rozmiarze sprzed ciazy czyli xs to raczej nie ma :p poza tym wieksze piersi juz sie w xs nie chca zmiescic :p

reklama
Wiecie co z tymi stanikami to poczekajcie jeszcze chwilkę.
Ja z Kamilem też kupiłam większy, mimo iż mam taki sobie biust, znaczy się taki zwykły polski ;-)
Pod koniec ciąży był akurat, ale dobę po porodzie to sobie mogłam go założyć.... ale na kolano. Momentalnie piersi nabrzmiały, uczucie jakby chciało je rozerwać. Rozmiar tragiczny. już gdzieś pisałam o tych moich przeżyciach, tym bardziej jak Mój Prywatny przyjechał na drugi dzień do szpitala, to pierwsze co zobaczył to moje cyceee :szok: Nawet nie obeszło się bez komentarza z jego strony, po czym moja mama o mało ze śmiechu nie padła bo stała obok :-D
Najlepiej kupić pod koniec ciąży i to 2 rozm. większy. Swobodnie wejdzie większa pierś, wkładka laktacyjna, czasem nawet potrzebna jest połowa pieluchy jeśli jest sporo mleka.
A jeśli będzie ciut za duży, to zawsze można go skurczyć poprzez "ugotowanie" :-D

Do góry