reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Super ciuszki :-) jak ja lubię oglądać takie maleńkie ubranka:-)
ja tez uwielbiam oglądać, gorzej z kupnem bo w sklepach bez przecen to istna wariacja ile ubranka dla szkraba kosztują :eek:
wcześniej latałam sama po ciucholandach jak popyrtana, niektórzy mówili ze za wcześnie, ale ja od jakiś 2 tyg już kiepsko się czuję i nie mam siły latać i szperać między tymi ciuszkami szczególnie że tu jest troche chodzenia. dlatego cieszę się że mam to już za sobą. wiadomo po większe zakupy skoczy się autkiem ale takie drobnostki lepiej pozałatwiać sobie wcześniej i się nie męczyć teraz gdy dodatkowe kilogramy i brak tchu nam doskwiera :tak:

reklama
ja ogólnie też nie, ale te które mi dała znajoma nie sa pierwszej jakości, ani po jednym dziecku, ale za darmo, to się zawsze przyda :tak:

shyangel no właśnie już coraz ciężej z tymi kochanymi kilogramami:-)
Ja to w ogóle was podziwiam dziewczyny wiedząc jakie w Polsce są ceny ubranek dla dzieci. Tutaj wszystko wydaje się bardzo tanie. Koczyk dla dziecka można dostać już za 8 euro. A w marketach mają super ubranka za naprawdę nie wiele więcej.Kupiłam ostatnio siedmiopak bodów za 7,50 a wątpię żebym za tą cenę w Polsce coś takiego dostała. Jedyne co to wózki są tu drogie ale i tak w porównaniu do zarobków to nic w porównaniu do Polski:-(.

shyangel no właśnie już coraz ciężej z tymi kochanymi kilogramami:-)
Ja to w ogóle was podziwiam dziewczyny wiedząc jakie w Polsce są ceny ubranek dla dzieci. Tutaj wszystko wydaje się bardzo tanie. Koczyk dla dziecka można dostać już za 8 euro. A w marketach mają super ubranka za naprawdę nie wiele więcej.Kupiłam ostatnio siedmiopak bodów za 7,50 a wątpię żebym za tą cenę w Polsce coś takiego dostała. Jedyne co to wózki są tu drogie ale i tak w porównaniu do zarobków to nic w porównaniu do Polski:-(.

Bez przesady, nie jest tak źle jak są promocje ;) no i zawsze jest allegro :p Ja 7-packi bodziaków w mothercare kupowałam po 19 zł oczywiście po przecenie. Kocyki na allegro nowe, śliczne i super jakościowo można spokojnie dostać za 20-25 zł więc nie jest wcale tak źle :)

dziewczyny, a co lepiej, nosidełko,czy chustę?
czy w nosidełku takiego naluszka można już nosić? czy lepiej poczekać, aż główkę bedzie sztywno trzymał??

no i dostałam już wszystko co zamawiałam na allegro- doszedł jeszcze materac, przewijak, tetra, paklanki, frida itd..., mam cały pokój zawalony. Jak my się z tym wszystkim pomieścimy:no: jak ta franca nie chce zabrac swoich starych mebli i szmat:angry::wściekła/y:.
Ciuszki zawiozłam do mamy i ona mi wypierze, bo ma dobrą pralkę (my chcieliśmy kupic z suszaraką, to szwagierka nie pozwoliła ruszyc swojego 10- letniego grata, który nie płucze ubrań i się leje). Kupiłam też Dzidziusia 1,9 kg za 13 zł w Realu na razie do kolorów, ale kupię też do białych, bo mam sporo ubranek w białym kolorze:tak:.

dziewczyny, a co lepiej, nosidełko,czy chustę?
czy w nosidełku takiego naluszka można już nosić? czy lepiej poczekać, aż główkę bedzie sztywno trzymał??
kiedyś pisałam tu o nosidełku, czytałam na ten temat i oglądałam kiedyś Zawitkowskiego- bardzo krytycznie wypowiadał się na temat nosidełek, za to zachwalał chusty. Ja na razie maluszka nie zamierzam takimi wynalazkami katowac:no:. Przed chwilą też rozmawiałam z sąsiadką- ma 7 -letnią córkę i 4-letniego synka i mówiła, że na początku miała dla córy usztywniany rożek, ale zaczęła się jej spłaszczac z tyłu główka i rzuciła go w cho...ę. Więc już sama nie wiem czy kupowac ten usztywniany...

reklama
ładniusie macie te ubranka :tak:

edziok u nas też spokojnie kocyk za 8 eurasów się dostanie - tylko jeszcze przelicznik na złotówki działa. Więc śmiało można mówić że ceny to mamy jednakowe tylko zarobki nieco się różnią :-D:-D

A co do proszków to ja kupuję i do bieli i do kolorów ale dlatego że ja będę prała wszystko razem - i nasze i małego ubranka, bo i tak latem zawsze częściej i więcej swoich się pierze to oddzielnie z małym już byśmy chyba pralki wogóle nie wyłączali - dlatego będzie wspólne pranie - dostosowane proszkiem do małego. Ale muszę mieć proszek i do kolorów i do białego bo mi szkoda z kolei moich ciuchów - na lato białych mam sporo :tak:

Do góry