reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

A ja zaczelam zastanawiac sie nad butelkami szklanymi. Ze moze sa zdrowsze, no i ze szkla jednak wszystko inaczej smakuje niz z plastiku. Jak myslicie lepsze szklane, czy plastikowe butelki?

jesli plastikowe nie zawieraja bpa to sa zupelnie bezpieczne. wiadomo ze szklane sa bardziej trwale jesli chodzi o sterylizacje ale potem jak dziecko samo trzyma sobie butelke to wygodniejsza bedzie plastikowa po prostu ze wzgledu na wage.

reklama
Zalety szkła:
• Z uwagi na naturalny skład szkła, żywność i napoje pakowane w pojemniki szklane zachowują naturalny smak;
• Szkło, wykonane z obficie występujących w naturze surowców, jest zasobem odnawialnym, które łatwo poddać wielokrotnemu recyklingowi bez utraty jakości i czystości;
• Szkło jest naturalnym, bezpiecznym materiałem, bez dodatków syntetycznych związków chemicznych;
• Opakowania szklane pozwalają zachować smak produktów przez dłuższy okres czasu;
• Produkty opakowane w szkło cieszą się wizerunkiem wysokiej jakości.

Szkło jest bezpiecznym, naturalnym materiałem, który przez całe stulecie dowodził swej wartości jako stały element karmienia dziecka. Zapewnienie dziecku dobrych początków jest bardzo ważną rzeczą. Szkło, produkowane z tak prostych składników, jak piasek, soda amoniakalna i wapień, jest całkowicie bezwładne i nieprzenikalne. Oznacza to, że wypłukiwanie składników z opakowania do produktu jest niemożliwe. Szkło jest produktem naturalnym, wolnym od składników chemicznych. Naturalny skład szkła umożliwia jego ciągły recykling bez utraty jakości i czystości.

ze smakiem masz racje agate ale ma to sens tylko w przypadku produktow przechowywanych w opakowaniu z danego tworzywa. natomiast mleko i inne plyny ktore podajemy dziecku znajduja sie w butelce na tyle krotko i nie maja tak wysokiej temperatury zeby w przypadku plastiku wplywac na smak.

Witam Wszystkich po weekendzie:-) Ja w sobotę wybrałam się jak wczesniej zapowiadałam do ikei i zakupiłam: przeiwjak z 2 prześcieradełkami, kocyk polarkowy (strasznie mięciutki ) oraz ręczniczek z kapturkiem:-)
Natomiat zrobiłam mały napad na stylowe dziecko i agugu- zakupy wyniosły prawie 200 zł ale mogę powiedzieć że mam już wszystko jesli chodzi o ciuszki:-):-Dpare rzeczy, które zakupiłam:

KOMPLECIK Z LWEM, ROZM.3-6 MIESIĘCY - 3-6 MIESIĘCY - Stylowedziecko
Body rozpinane kopertowe- Małpki, zielone- długi rękaw r.56 -
Śpiochy rozpinane KOCHAM RODZICÓW białe z turkusem, r 62 -
Śpiochy rozpinane Żyrafka i Małpka, zielone r 62 - Agugu.com.pl- Sklep
KOMPLET RAMPERSÓW ZE ŚLINIACZKIEM, ROZM.0-3 MIESIĘCY - 0-3 MIESIĄCE - Stylowedziecko
Nie mogę się doczekać kiedy to wszystko przyjdzie:-)

Byliśmy wczoraj w sklepie Miki. Nic nie kupiliśmy, ale pooglądaliśmy parę rzeczy. Ogólna refleksja- sklep drogi (np kocyk, za który zapłaciłam na allegro 19,99 zł tam kosztuje 56 zł, rożek na allegro 16 zł- tam 37 zł, 2 buteliki Tomme Tippe 0-3 150 ml- 58 zł, w Smyku widziałam je za 27 zł), poza tym, że drogi, to najlepiej, żeby klient nic nie dotykał, sprzedawcy łażą za klientami jakby każdy był potencjalnym złodziejem. Nie polecam tego sklepu:no:
Estragon a ten Miki na Wielickiej to ten sam?

Ja tez mam takie bodziaki z napisem kocham mame, kocham tate, z tym, ze napis nie jest po polsku, wklejalam je tu juz wczesniej. Jaszczurka, ladne rzeczy.

A ja kupiłam na allegro po dwie buteli w roznych rozmiarach Tommee Teeppee
smoczek, pieluszki tetrowe, wkładki laktacyjne, termoopakowanie na butelki...

Zegar dwustronny do pokoju Kluski

czekam teraz na paczki

Ostatnia edycja:
reklama
Jaszczurka ja zrobiłam troszkę zakupów w sklepie Agugu i naprawdę sa śliczne... a zastanawiałam się nad kolorami bo ciężko powiedzieć jakie będą naprawdę... a są naprawdę ok

Do góry