reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Mam pytanie do dzieciatych Majówek. Jakie rozmiary pościeli kupiłyście dla dzieci, które już same śpią w większych łózkach? Będę kupować takie o wymiarach 70x160 (łóżko). Jak patrzyłam na kołdry to mają głównie rozmiar 140x200. Jak znajdowałam mniejsze czyli 140x100 to z kolei nie było poszewek na nie. Jak to u was jest?

Oleska - do łozeczka dopoki Antos nie skonczyl 1/2 roczku - mialam spiworki i kocyk... to mi wystarczylo - bylo lato...

Potem mialam do 2,5 roczku- tradycyjna kolderkę do lozeczka

a teraz Antos ma lozko "dorosłe" i taką kołdrę z Ikea 140x200 cm

reklama
Chrupcia, fajne łóżeczko:-)
Ja kupiłam dzisiaj fajną torbę na kosmetyki dla bejbiaka- taką jakby wielką kosmetycznę w biało- błękitne paseczki, na wyjazdy albo wyjścia jak znalazł:-) i extra komplet na następną zimę- czapkę, szalik, rękawiczki. A moja mama kupiła rewelacyjną kołderkę- może być do wózka, albo jako taki pled do położenia malucha i sweterek na misiu. Zdjęcia przy okazji:-)

Chrupcia - łoźeczko bosssssskie :-) Bardzo podobają mi sie białe meble - na styl prowansalski (hmm kurde nie wiem czy dobrego słowa użyłam) - a łóżeczko z takim stylem mi się kojarzy, śliczności :-)

Ja wczoraj zrobiłam listę zakupów dla Tosi meblowo/sprzętowo/kosmetykowych... no i wyszło mi tego dość sporo
jeśli chodzi o pielęgnacje, pieluchy. smoki, butelki etc to chyba zamówię hurtem u jakiegoś jednego sprzedawcy na allegro no albo wyhacze na miejscu jakąś w miarę tanią hurtownię i zrobię jeden porządny nalot, aczkolwiek jak patrzę na tę listę to nie wiem czy mnie to nie zrujnuje jak to zorganizuje jednym nalotem....

A no i uśwaidomiłam sobie, że tak za 6 tygodni to ja już musze mieć torbę do szpitala spakowaną - o zgrozo!!!!! przeraża mnie to coraz bardziej - dodatkwo jeszcze mieliśmy dziś zajęcia z pielęgnacji malucha po porodzie...jestem prze-ra-żo-na!! Boziu, ja do tej pory miałam dwie lewe ręce do dzieci..

jestem prze-ra-żo-na!! Boziu, ja do tej pory miałam dwie lewe ręce do dzieci..

:-) to dobrze, że odzyskałaś prawą łapkę ;-)
mój mąż hojrakował, że to MUSI być intuicyjne skoro ludzie od tysięcy lat opiekują sie dziećmi... ale mina mu zrzedła po obejrzeniu JEDNEGO filmiku o przewijaniu.

A ja dzisiaj w Toy'r'us mam zamiar kupic dla bebe ten spiworek z pizamka, jak jeszcze beda mieli, bo jest obecnie na to promocja.

Babies"R"Us | Descriptif produit

Mi sie podoba ten pokoj dla niemowlaka. Samo lozko teraz w promocji kosztuje 179 euro, zamiast 239 euro, lozko z komoda kosztuje 389 euro, zamiast 519 euro, teraz w promocji. A jak chce sie i szafe to 256 euro, zamiast 320 euro dodatkowo za szafe. Co o nim myslicie? Promocja jest do 27 lutego.

Ten Winni tez jest niezly, ale juz mi sie mniej podoba , samo lozko 149 euro, zamiast 189 euro, a caly pokoj za 599 euro, zamiast 749 euro tez teraz w promocji.

A to takie lozko kombine, z przewijakiem z komoda od razu przy nim i szuflada na dole za 299 euro zamiast 399 euro. Tez jest niezle.

Agate, te pierwsze mebelki fajne... i od razu można cały komplet mieć... u nas tez mamy Toy's RUS ale takich fajnych rzeczy nie mamy..:(
A śpiworek boski, no i stosunkowo tani, bo u nas takie podwójne śpiworki za 50 Euro można kupić...

reklama
muszę się trochę pochwalić moim M bo zaskoczył mnie bardzo. Jesteśmy na etapie rozmyślania nad kupnem rzeczy dla małego i podpytywaliśmy znajomych czy mają coś po swoich pociechach. Troche rzeczy mam moja mama ale co to jeszcze nie wiemy bo to tajemnica i nie chce dawać aby nie zapeszyć.
dzisiaj rano poinformował mnie jak wstałam ze siedział wczoraj na allegro i kupił małemu już kilka rzeczy i jeszcze spora pakę zaczął licytować. Jestem w szoku bo do tej pory to ja cały czas ględziłam ze nic nie mamy i żeby nie było takiej sytuacji ze mały już się urodzi a my dopiero coś będziemy musieli kupować na szybko. a tu taka niespodzianka i jeszcze kupił mi spodnie ciążowe i tuniki to miała być niespodzianka ale mu się wypsnęło.Jak dostane rzeczy to wrzuce fotki bo nawet nie wiem co to jest.

Do góry