reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

o Boziu jakie sukienusie śliczne:tak:
ja mam 2 koszule
1 z długim rekawem (bo teraz byłam w szpitalu i była potrzebna) na 4 guziki
a druga na krótki rękaw z takimi dziurami na piersi :-)

:-DAga, dzisiaj miałam właśnie wykład w szkole rodzenia na temat tych koszul z dziurami na piersiach- że jak 3 dnia jest nawał pokarmu i piersi zaczynają żyć własnym życiem, to mają niezły ubaw w szpitalu z tych koszulek:-D Podobno dzisiaj właśnie jedna z dziwczyn miała nawał i taką koszulkę i położne podziwialy ja za pomysłowość, bo spięła ją sobie na piersiach wielkimi agrafkami, takimi niemowlęcymi:-D:-D:-D Ta wizja w sekundę wyleczyła mnie z chęci posiadania takiej koszuli....;-) No chyba że będziesz jej używać w domu, to wtedy luzik;-)

reklama
Ja tam nie kupywalam takich koszul z dziurami bo jak je widziałam to pomyślałam ze mi jeszcze wyfrunie niechcący.Rozpinane sa dobre,takie mialam

Ja tam nie kupywalam takich koszul z dziurami bo jak je widziałam to pomyślałam ze mi jeszcze wyfrunie niechcący.Rozpinane sa dobre,takie mialam
Ja też chciałam rozpinane ale powiem wam dziewczyny ze te co kupiłam też powinny się sprawdzić...nie są bardzo dopasowane ale też nie takie lejbjaste więc myśle że nie będą złe

Dziewczyny, help. Moja szalona kumpelka postanowiła mi wyprawić maminkowe i mam sobie wybrać prezent dla dziecka za 500zł :szok: (Oczywiście jest to od wszystkich zaproszonych gości, a nie od niej samej, ale jak dla mnie, to i tak spora kwota jak na prezent). Nie wiem za bardzo co wybrać, bo większośc rzeczy już mamy - zostały tylko akcesoria do szpitala, butelki, smoczki itp. Przejżałam Allegro i znalazłam takie cóś:

1. Huśtawki (ale w sumie, to mam juz leżaczek i nie wiem, czy mi się przyda...):

HUSTAWKA FISHER PRICE PRZYTULNE GNIAZDKO N9278 (905098055) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE HUSTAWKA RAINFOREST LEZACZEK +GRATIS (899257189) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE P6030 HUSTAWKA PRECIOUS PLANET WYPAS (898529101) - Aukcje internetowe Allegro
NOWOSC CHICCO 2010 HUSTAWKA POLLY LEZACZEK +GRATIS (875250644) - Aukcje internetowe Allegro

2. Łóżeczka turystyczne/kojce (będziemy pewnie często odwiedzać rodzinę w innym mieście, co wiąże się z kilkudniowym pobytem, więc pewnie by się przydało, ale kompletnie nie wiem które byłoby lepsze):

KOJEC GRACO CONTOUR ELECTRA , 3 kolory - TANIO !!! (900181352) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC ESPRIT CHEKKY (905119560) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE MELODY BABY DESIGN KOJEC @ (906621077) - Aukcje internetowe Allegro

3. Krzesełka do karmienia (to się przyda, ale w późniejszej perspektywie):

CHICCO 2010 KRZESELKO DO KARMIENIA POLLY 2w1 (907707208) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE KRZESEŁKO DO KARMIENIA ZABAWKA NOWE (899919171) - Aukcje internetowe Allegro
CHICCO KRZESŁO POLLY MAGIC, 3W1+GWAR.POL. (904397997) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE KRZESEŁKO DO KARMIENIA ZABAWKA NOWE (895358637) - Aukcje internetowe Allegro

4. Komplet pościeli (bo mam tylko jeden komplet i nie mam jeszcze kołderki):

Pościel FERETTI SESTETTO ANTYBAKTERYJNA meb_com_ (888039103) - Aukcje internetowe Allegro

Proszę o opinie i inne propozycje jeśli macie. Będę ogromnie wdzięczna :-)

Afiliacja, stasznie miło, że koleżanki chcą Ci zrobić prezent:-D
Wydaje mi się że najbardziej praktyczną rzeczą (i tez taką, na którąi tak będziesz musiała za jakiś czas wydać pieniądze) jest albo kojec, albo krzesełko do karmienia... Mozesz jeszcze zażyczyć sobie matę edukacyjną (nie wiem czy masz), ale żeby nie wiem jak wypasiona była, to chyba nie będzie kosztować 500 pln.........

afiliacja jak już pytasz o zdanie to ja bym postawiła na łóżeczko turystyczne. Leżaczek już masz- ta chuśtawka to na chwilę w sumie, bo dziecko za wcześnie do niej nie włożysz a i długo w niej nie posiedzi - zawalidroga będzie w domu.
Krzesełko to sobie kupisz jak ci będzie potrzebne - wtedy takich wydatków jak teraz nie będzie. Komplet pośieli też sobie kupisz - ja bym postawiła jednak na coś tańszego - bo to sie pierze praktycznie co tydzień, a w lecie pewnie częściej-więc te komplety -chocby najdroższe i najpiękniejsze przy zakupie po kilku praniach już takie piękne nie będą - nie oszukujmy się. Warto jedynie zwrócic uwagę na gatunek bawełny żeby się nie pociło dziecko - a w te wynalazki antybakteryjne przy tej częstotliwości prania to już wogóle nie wierzę :no:
no i na koniec - łóżeczko zawsze się przyda - w podróży, jako dodatkowe żeby malucha włożyć np w salonie jak nie będzie ci się chciało latać do sypialni, czy potem zrobisz z tego kojec. No i zawsze trochę szkoda kasy samemu wydać bo to nie KONIECZNY wydatek, ale bardzo praktyczny, więc niech kupią inni, a ty kup co i tak musisz.

Dzięki dziewczyny, a poleciłybyście konkrety typ tego kojca, bo ja znam tylko Graco... a tych dwóch firm nie bardzo... :confused: A może słyszałyście o innym jakimś fajnym kojcu/łóżeczku turystycznym?

reklama
bierz najdroższy jak inni płacą :-D:-D
A poważnie - to ten z drugiego linka - esprit najlepszy z tych co wkleiłaś - poza bajerami mniej istotnymi: jest duży, ma w wyposażeniu materacyk, więc nie bedziesz musiała kupować i dodatkowe nóżki po środku, które moga się przydać w kojcu jak dziecko nabierze wagi - no i z drobnostek: to ma ładniejszy - jakiś taki wygodniejszy chyba w obsłudze - przewijak i ładna kolorystyka :tak:

Do góry