reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

nataliak - jest o wiele większa od takiej klasycznej a właściwie szersza...
a z tymi odbiorami to prawda u mnie też miłe laski się trafiały.
Dziś tez zaczepiłam na osiedlu dziewczynę z wózkiem - nie miała nic przeciwko pogawędce o kołach i gondolach:-)

reklama
U mnie też dzidzia będzie z nami w pokoju.Moje mieszkanie jest 2-pokojowe,ale całkiem spore(59 m2),więc się pomieścimy.Julia musi mieć sama pokój,bo chodzi do szkoły.Na jesień przeprowadzamy się do większego mieszkania,więc dzidzia będzie miała swój pokoik.
Co do zakupów,to większość rzeczy juz mam:ubranka,łóżeczko,pościele,huśtawka,leżaczek,wanienka itp.Jeszcze muszę dokupić szafę,wózek i akcesoria do karmienia(zamierzam karmić piersią,ale po 3 miesiącach muszę wrócić do pracy)oraz krzesełko do karmienia.Ale stopniowo i będzie wszystko;-)I odkładam na poród...;-)

Dziewczyny wasze zakupy są rewelacyjne:)
Ja tylko chodze po sklepach i kupuje takie drobnostki ale takich większych zakupów jeszcze nie zrobiłam...dziś rozmawiałam z mężulkiem i po wypłacie kupimy łóżeczko a reszte to nie wiem:szok:
Dziś kupiłam ssuper śpiworek taki do spania za 12 zł ale strasznie mi się podoba

My jeszcze się wahamy co do tego gdzie dzidzia wyląduje w pierwszych tygodniach i kto do kogo się przeprowadzi - bejbe do nas czy my do niego.

Otóż wspaniałomyślnie ;-)przeznaczyliśmy dla bejbika większy pokój niż nasza sypialnia i jak wstawimy łóżeczko to trudno będzie przejść do okna. Bieganie z cycem (na początku przynajmniej) odpada bo pokoik małego za łazienką i salonem.
I mamy dylemat... pewnie życie nam podpowie - łóżeczko nie tak trudno przestawić:-)
Ale pokoik oczywiście już urządzamy stopniowo:-)

Witam wieczorową porą
mam do Was pytanie, ponieważ zastanawiam się jakie kupowałyście kocyki: z polaru, włókien poliestrowych, mikrofibry czy może akrylu? Mam mały dylemat jaki kocyk będzie najbardziej odpowiedni... Może coś wiecie na ten temat?? :confused:

U nas tez dzidzia z nami w pokoju.Mam plana karmic piersia jakies 6 miesiecy moze dluzej i nie usmiecha mi sie po nocach lazic.
Zrobimy malej pokoik jak podrosnie,narazie to bardziej nam jest potrzebny jako druga sypilnia tak jak jest bo czesto mamy gosci wiec musza miec gdzie spac.

No to jest już wózek :-) X-lander XA spacerówka z gondola i do tego fotelik maxi cosi :-) U nas w sklepach ciężko już o modele z 2009 roku - mają głównie 2010, które są droższe, a niekoniecznie lepsze - więc zdecydowaliśmy, że nie ma na co czekać :-D

PICT0664.jpg

reklama
A czy któras z Was odwiedzała dzis lidl? byłam własnie i co? nico....ostatnia pare rajstopek kupiłam, były chociaż te które chcialam iw rozmiarze który chciałam,,,,,,ale masakra lidl od 2 tyg był w remoncie i podobno dzis sie wszyscy rzucili na bejbika :p

Do góry