reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
my mamy łóżeczko 140x70( mimo ze praktycznie nie mam miejsca na łóżeczko) z możliwością przebudowy na tapczanik, nie ma problemu z materacykiem, jednak jeśli nie znajdę szczebelków to będę musiała kupić mniejsze

Corina łóżeczko ładne. musisz pomyśleć, czy macie dużo miejsca, aby zmieścieć te 140/70 a co do tego, że można przerobić na tapczanik to tez zależy. ja np. nie lubię długo mieć jednej rzeczy i mebli też i wczoraj rozmawialiśmy z małezem. będzie normalne łóżeczko a potem zamówi się u stolarza łózeczko dla małego smyka:tak:
ruda80 myślę, że warto wypróbować różne firmy, czy dziecko nie ma przypadkiem uczulenia. jedno dziecko może mieć uczulenie na najdroższe pieluszki..
ja zacznę od papmersów new born czy jakoś tak, kupię wcześniej ze 2 paczki a potem moze będę kupowała te tańsze

Mój syneczek wczoraj dostał swoje pierwsze body i do kompletu półśpiochy... takie śliczne ze słonikiem... dałam 40 zł ale cóż były rozbrajające....

Ja mam po Emilce to mniejsze łóżeczko i myślę że wystarczy... dokupię materac i luksus dla maluszka zapewniony:tak:

pieluszki super sa z lidla i o polowe tansze od pampersow. kolezanka uzywa przy dwojce maluchow i bardzo sobie chwali, w necie tez mamy pisza same pozytywy o tych lidlowych. jednak na poczatek (na jakis miesiac) to lepiej kupic cos drozszego, chocby te pampersy. bella tez ma fajne pieluszki dla noworodkow z wycieciem na pepuszek. i chyba jako jedyni robia pieluszki dla wczesniakow.

jak bedziecie wiedziały gdzie są promocje pampersó to piszcie :-p
W tesco jumbo paka czyli dwie są po 84 zł. więc ok, bo zazwyczaj są po 49 lub 52 zł, a tu wychodzi 42 zł.
Poza tym ostatnio była promo w Super Pharm po 39,90zł. Ja zawsze poluję na promocje, więc jak cos nnowego się pojawi to dam znak.:tak:

reklama
Co do łożeczka to my prawdopodobnie będziemy kupować takie:

JAKE ŁÓŻECZKO 140x70 Dwufunkcyjne firmy VENTO (897123638) - Aukcje internetowe Allegro

Mały przeskoczy z koszyka do łożeczka ok 4-5 miesiąca więc mamy czas na zakup. A ważne dla mnie było żeby można było je przerobić na tapczanik z dobrym zabezpieczeniem przed wypadnięciem dziecka w nocy. Kupuję dwufunkcyjne bo mnie mama nastraszyła że ani ja ani siostra długo w łóżeczku ze szczebelkami spać nie chciałyśmy i ok 1,5 roku był ryk i mocowanie się ze szczebelkami a mama bała się jeszcze kłaść na zwykłym łózku bez zabezpieczeń.
U mnie plan jest taki:
5 miesiąca -3 lat w tym łóżeczku śpi Jasiek, potem domontowuje się długie boki i od 5m-ca do 3 lat śpi 2-gi maluch ;-) A Jasiek zrobi już przeskok na poważniejsze łóżko :-)

Do góry