Siostra uzywala raz z pampersow, raz z belli. Z tym, ze te z belli z tego co pamietam, to nie mialy tych zapiec elastycznych i przez to zle bylo je zakladac. A od niedawna weszla tansza linia pampersow, one sa w pomaranczowych opakowaniach, a nie w zielonych i w sumie od zielonych roznia sie tylko kolorem opakowania. Tutaj promocje pampersow sa bardzo czesto, zanim skoncza sie te z promocji to jest nastepna promocja. Temu ja pieluch na zapas nie bede kupowala. A z tanich pieluch to czytalam, ze sporo dziewczyn chwali te z carrefoura, marka carrefour. Ale nie wiem, czy w polskich carrefour sa te same. One maja przynajmniej elastyczne paski do zapinania, tak jak te z pampersa, zreszta tutaj w chwili obecnej to chyba pieluchy bez tej funkcji wogole nie istnieja, kazde nawet najtansze ja maja.
reklama
N
nataliak
Gość
jesli nie planujecie zakupu lozeczka z ktorego mozna zrobic potem tapczanik dla wiekszego dziecka, to zwroccie uwage na opcje wyjmowanych szczebelkow (zwykle 3). dziecko wtedy nie wypadnie w nocy a swobodnie moze wychodzic z lozeczka kiedy bedzie chcialo.
N
nataliak
Gość
Siostra uzywala raz z pampersow, raz z belli. Z tym, ze te z belli z tego co pamietam, to nie mialy tych zapiec elastycznych i przez to zle bylo je zakladac. A od niedawna weszla tansza linia pampersow, one sa w pomaranczowych opakowaniach, a nie w zielonych i w sumie od zielonych roznia sie tylko kolorem opakowania. Tutaj promocje pampersow sa bardzo czesto, zanim skoncza sie te z promocji to jest nastepna promocja. Temu ja pieluch na zapas nie bede kupowala. A z tanich pieluch to czytalam, ze sporo dziewczyn chwali te z carrefoura, marka carrefour. Ale nie wiem, czy w polskich carrefour sa te same. One maja przynajmniej elastyczne paski do zapinania, tak jak te z pampersa, zreszta tutaj w chwili obecnej to chyba pieluchy bez tej funkcji wogole nie istnieja, kazde nawet najtansze ja maja.
pampersy pomaranczowe sa ok ale dla troche wiekszych dzieci, podobnie chusteczki. dla maluszkow najlepsze sa te zielone (new baby) albo te nowe (premium care). o kerfurowskich to czytalam ze dobre sa te z drozszej linii. no i ponoc tragiczne sa z rossmanna. ale wiadomo ze kazdemu dziecku inne podpasuja, duzo zalezy od sklonnosci do alergii i odparzen.
ja kupiłam ten model
FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK HUSTAWKA G5914 s_k (888981886) - Aukcje internetowe Allegro
mi nie chodzi już o te wibracje ale np. jests sama dzieć nie śpi a ty musisz obiad zrobić.... kładziesz do lezaczka możesz nogą bujać i ziemniaki obierać w tym samym czasie
Dzięki :-) Też właśnie myślę o zakupie leżaczka, a ten wydaje sie fajny, bo już takiego maluszka można w nim kłaść :-)
M
martika311
Gość
Dziewczyny śliczne macie te ciuszki!!!:-) Ja jak byłam w pierwszej ciazy to się bałam tak wcześniej kupować rzeczy dla dzidzi bo patrzała na te zabobony.A teraz to nawet na nie nie patrze.Ale co z tego jak nie mogę sobie poszaleć teraz bo słabo z kasa.
A materac to nie pamiętam z czym tam w środku jest,na pewno z kokosem jest.A nie dawno patrzałam na rożki i są z wkładem kokosowym,będziecie taki kupywac?
Za to moja mama zaszalała z ciuszkami w lumpexie ładne nie zniszczone,ktoregos dnia wrzucę foto.A co do pampersow to ja używalam zawsze pampersów od małego.Pózniej to próbowałam te z Lidla i biedronki dada,huggies.Ale według mnie sa najlepsze pampers bo te inne nie sa takie chłonne.A promocje to zuwazylam w netto
A materac to nie pamiętam z czym tam w środku jest,na pewno z kokosem jest.A nie dawno patrzałam na rożki i są z wkładem kokosowym,będziecie taki kupywac?
Za to moja mama zaszalała z ciuszkami w lumpexie ładne nie zniszczone,ktoregos dnia wrzucę foto.A co do pampersow to ja używalam zawsze pampersów od małego.Pózniej to próbowałam te z Lidla i biedronki dada,huggies.Ale według mnie sa najlepsze pampers bo te inne nie sa takie chłonne.A promocje to zuwazylam w netto
Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja mam lidlowe dla krystianka i sa baaaardzo dobre:-)pieluszki super sa z lidla i o polowe tansze od pampersow. kolezanka uzywa przy dwojce maluchow i bardzo sobie chwali, w necie tez mamy pisza same pozytywy o tych lidlowych. jednak na poczatek (na jakis miesiac) to lepiej kupic cos drozszego, chocby te pampersy. bella tez ma fajne pieluszki dla noworodkow z wycieciem na pepuszek. i chyba jako jedyni robia pieluszki dla wczesniakow.
corina, łóżeczko ekstra i za przystępna cenę :-) Mi też się podobają te dwufunkcyjne, ale mój M. stwierdził że woli rozłożyć wydatki w czasie, a takiego taniego jak twoje nie znaleźliśmy... Większość była w granicach ok. 500zł
N
nataliak
Gość
wrzucam jeszcze raz chlopiecie ciuszki ktore mi zostaly do sprzedania, moze ktoras z Was sie skusi
1. bezowa bluza z dlugim rekawem z mothercare z napisem 'mummy's little soldier', rozmiar 0-3miesiace (4zl)
2. spodnie granatowe z bialymi napisami, rozmiar 80 (3zl)
3. bluzeczka z mothercare zielona z dlugim rekawem, rozmiar 0-3miesiacy (3zl)
4. skarpetko-buciki z grzechotkami z baby ono (3zl)
5. spodenki dresowe z adams kids zielone dlugie, rozmiar 56 (3zl)
6. spodenki dzinsowe z next brazowe dlugie, rozmiar 3-6miesiacy (5zl)
7. spodenki-ogrodniczki z baby mac dzinsowe dlugie, rozmiar 0-3miesiecy (5zl)
8. kurteczka z next dzinsowa, rozmiar 3-6miesiecy (10zl)
1. bezowa bluza z dlugim rekawem z mothercare z napisem 'mummy's little soldier', rozmiar 0-3miesiace (4zl)
2. spodnie granatowe z bialymi napisami, rozmiar 80 (3zl)
3. bluzeczka z mothercare zielona z dlugim rekawem, rozmiar 0-3miesiacy (3zl)
4. skarpetko-buciki z grzechotkami z baby ono (3zl)
5. spodenki dresowe z adams kids zielone dlugie, rozmiar 56 (3zl)
6. spodenki dzinsowe z next brazowe dlugie, rozmiar 3-6miesiacy (5zl)
7. spodenki-ogrodniczki z baby mac dzinsowe dlugie, rozmiar 0-3miesiecy (5zl)
8. kurteczka z next dzinsowa, rozmiar 3-6miesiecy (10zl)
Załączniki
N
nataliak
Gość
9. body z giggy & matarelloo blekitne polo z dlugim rekawkiem, rozmiar 62 (2zl)
10. body z giggy & matarelloo kremowe polo z krotkim rekawkiem, rozmiar 62 (2zl)
11. nowe body bezowe z palmami, rozmiar 1miesiac (2zl)
12. nowe body niebieskie z palmami, rozmiar 1miesiac (2zl)
10. body z giggy & matarelloo kremowe polo z krotkim rekawkiem, rozmiar 62 (2zl)
11. nowe body bezowe z palmami, rozmiar 1miesiac (2zl)
12. nowe body niebieskie z palmami, rozmiar 1miesiac (2zl)
Załączniki
reklama
pampersy pomaranczowe sa ok ale dla troche wiekszych dzieci, podobnie chusteczki. dla maluszkow najlepsze sa te zielone (new baby) albo te nowe (premium care). o kerfurowskich to czytalam ze dobre sa te z drozszej linii. no i ponoc tragiczne sa z rossmanna. ale wiadomo ze kazdemu dziecku inne podpasuja, duzo zalezy od sklonnosci do alergii i odparzen.
Za czasow mojego syna to pomaranczowych wogole nie bylo, wprowadzili je dopiero w 2009 roku. A wiec sie na nich nie znam i nie wiem nawet jaka rozmiarowke z pomaranczowych maja. Tylko widzialam w te wakacje, ze siostra ich uzywala i mowila, ze sie od zielonych w niczym nie roznia, a jej synek w tym czasie mial juz rok i 2 miesiace. U siostry to widzialam zielone i pomaranczowe Pampersy i te z Belli, a przy tych z Belli to sie mama zawsze wkurzala, ze tak zle je zapinac, bo nieelastyczne zapiecia maja. Jak czasem siostra malego u mamy zostawila. My dla starszego to do konca pampersy kupowalismy, bo za tamtych czasow te tanie to byly tragiczne i nieoplacalne, bo o wiele wiecej ich trzeba bylo zuzyc, wogole niechlonne. Ale teraz pewnie sie ich jakosc poprawila, bo widze, ze duzo dziewczyn je chwali.