reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Siostra uzywala raz z pampersow, raz z belli. Z tym, ze te z belli z tego co pamietam, to nie mialy tych zapiec elastycznych i przez to zle bylo je zakladac. A od niedawna weszla tansza linia pampersow, one sa w pomaranczowych opakowaniach, a nie w zielonych i w sumie od zielonych roznia sie tylko kolorem opakowania. Tutaj promocje pampersow sa bardzo czesto, zanim skoncza sie te z promocji to jest nastepna promocja. Temu ja pieluch na zapas nie bede kupowala. A z tanich pieluch to czytalam, ze sporo dziewczyn chwali te z carrefoura, marka carrefour. Ale nie wiem, czy w polskich carrefour sa te same. One maja przynajmniej elastyczne paski do zapinania, tak jak te z pampersa, zreszta tutaj w chwili obecnej to chyba pieluchy bez tej funkcji wogole nie istnieja, kazde nawet najtansze ja maja.

reklama
jesli nie planujecie zakupu lozeczka z ktorego mozna zrobic potem tapczanik dla wiekszego dziecka, to zwroccie uwage na opcje wyjmowanych szczebelkow (zwykle 3). dziecko wtedy nie wypadnie w nocy a swobodnie moze wychodzic z lozeczka kiedy bedzie chcialo.

Siostra uzywala raz z pampersow, raz z belli. Z tym, ze te z belli z tego co pamietam, to nie mialy tych zapiec elastycznych i przez to zle bylo je zakladac. A od niedawna weszla tansza linia pampersow, one sa w pomaranczowych opakowaniach, a nie w zielonych i w sumie od zielonych roznia sie tylko kolorem opakowania. Tutaj promocje pampersow sa bardzo czesto, zanim skoncza sie te z promocji to jest nastepna promocja. Temu ja pieluch na zapas nie bede kupowala. A z tanich pieluch to czytalam, ze sporo dziewczyn chwali te z carrefoura, marka carrefour. Ale nie wiem, czy w polskich carrefour sa te same. One maja przynajmniej elastyczne paski do zapinania, tak jak te z pampersa, zreszta tutaj w chwili obecnej to chyba pieluchy bez tej funkcji wogole nie istnieja, kazde nawet najtansze ja maja.

pampersy pomaranczowe sa ok ale dla troche wiekszych dzieci, podobnie chusteczki. dla maluszkow najlepsze sa te zielone (new baby) albo te nowe (premium care). o kerfurowskich to czytalam ze dobre sa te z drozszej linii. no i ponoc tragiczne sa z rossmanna. ale wiadomo ze kazdemu dziecku inne podpasuja, duzo zalezy od sklonnosci do alergii i odparzen.

Dziewczyny śliczne macie te ciuszki!!!:-) Ja jak byłam w pierwszej ciazy to się bałam tak wcześniej kupować rzeczy dla dzidzi bo patrzała na te zabobony.A teraz to nawet na nie nie patrze.Ale co z tego jak nie mogę sobie poszaleć teraz bo słabo z kasa.
A materac to nie pamiętam z czym tam w środku jest,na pewno z kokosem jest.A nie dawno patrzałam na rożki i są z wkładem kokosowym,będziecie taki kupywac?
Za to moja mama zaszalała z ciuszkami w lumpexie ładne nie zniszczone,ktoregos dnia wrzucę foto.A co do pampersow to ja używalam zawsze pampersów od małego.Pózniej to próbowałam te z Lidla i biedronki dada,huggies.Ale według mnie sa najlepsze pampers bo te inne nie sa takie chłonne.A promocje to zuwazylam w netto

Ostatnio edytowane przez moderatora:
pieluszki super sa z lidla i o polowe tansze od pampersow. kolezanka uzywa przy dwojce maluchow i bardzo sobie chwali, w necie tez mamy pisza same pozytywy o tych lidlowych. jednak na poczatek (na jakis miesiac) to lepiej kupic cos drozszego, chocby te pampersy. bella tez ma fajne pieluszki dla noworodkow z wycieciem na pepuszek. i chyba jako jedyni robia pieluszki dla wczesniakow.
ja mam lidlowe dla krystianka i sa baaaardzo dobre:-)

corina, łóżeczko ekstra i za przystępna cenę :-) Mi też się podobają te dwufunkcyjne, ale mój M. stwierdził że woli rozłożyć wydatki w czasie, a takiego taniego jak twoje nie znaleźliśmy... Większość była w granicach ok. 500zł :dry:

wrzucam jeszcze raz chlopiecie ciuszki ktore mi zostaly do sprzedania, moze ktoras z Was sie skusi :)

1. bezowa bluza z dlugim rekawem z mothercare z napisem 'mummy's little soldier', rozmiar 0-3miesiace (4zl)
2. spodnie granatowe z bialymi napisami, rozmiar 80 (3zl)
3. bluzeczka z mothercare zielona z dlugim rekawem, rozmiar 0-3miesiacy (3zl)
4. skarpetko-buciki z grzechotkami z baby ono (3zl)
5. spodenki dresowe z adams kids zielone dlugie, rozmiar 56 (3zl)
6. spodenki dzinsowe z next brazowe dlugie, rozmiar 3-6miesiacy (5zl)
7. spodenki-ogrodniczki z baby mac dzinsowe dlugie, rozmiar 0-3miesiecy (5zl)
8. kurteczka z next dzinsowa, rozmiar 3-6miesiecy (10zl)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 22
  • 2.jpg
    2.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 20
  • 3.jpg
    3.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 22
  • 4.jpg
    4.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 19
  • 5.jpg
    5.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 20
  • 6.jpg
    6.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 22
  • 8.jpg
    8.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 19
  • 7.jpg
    7.jpg
    37,4 KB · Wyświetleń: 21
9. body z giggy & matarelloo blekitne polo z dlugim rekawkiem, rozmiar 62 (2zl)
10. body z giggy & matarelloo kremowe polo z krotkim rekawkiem, rozmiar 62 (2zl)
11. nowe body bezowe z palmami, rozmiar 1miesiac (2zl)
12. nowe body niebieskie z palmami, rozmiar 1miesiac (2zl)

Załączniki

• 9.jpg
    9.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 22
  • 10.jpg
    10.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 21
  • 11.jpg
    11.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 19
  • 12.jpg
    12.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 16
reklama
pampersy pomaranczowe sa ok ale dla troche wiekszych dzieci, podobnie chusteczki. dla maluszkow najlepsze sa te zielone (new baby) albo te nowe (premium care). o kerfurowskich to czytalam ze dobre sa te z drozszej linii. no i ponoc tragiczne sa z rossmanna. ale wiadomo ze kazdemu dziecku inne podpasuja, duzo zalezy od sklonnosci do alergii i odparzen.

Za czasow mojego syna to pomaranczowych wogole nie bylo, wprowadzili je dopiero w 2009 roku. A wiec sie na nich nie znam i nie wiem nawet jaka rozmiarowke z pomaranczowych maja. Tylko widzialam w te wakacje, ze siostra ich uzywala i mowila, ze sie od zielonych w niczym nie roznia, a jej synek w tym czasie mial juz rok i 2 miesiace. U siostry to widzialam zielone i pomaranczowe Pampersy i te z Belli, a przy tych z Belli to sie mama zawsze wkurzala, ze tak zle je zapinac, bo nieelastyczne zapiecia maja. Jak czasem siostra malego u mamy zostawila. My dla starszego to do konca pampersy kupowalismy, bo za tamtych czasow te tanie to byly tragiczne i nieoplacalne, bo o wiele wiecej ich trzeba bylo zuzyc, wogole niechlonne. Ale teraz pewnie sie ich jakosc poprawila, bo widze, ze duzo dziewczyn je chwali.

Do góry