reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

74 chyba odpowiada rozmiarowi dla 6-9 m-cznego malucha. Ale specem nie jestem. Ja już mam kilka ciuszów w takim rozmiarze - kupiłam nawet ostatnio kombinezonik i kurtkę dla mojej księżniczki w carrefourze po 19 pln każde po przecenie (ale śliczniusie...że się opanowac nie mogłam).
a wczoraj wpadałam do Tesco i zakupiłam jeszcze śliczny spiworek - przecena z 56 pln na 16,80 - promolka, że hej :-)

a no i i chciałam upolować jakies kocyki - wpadłam do Smyka - ale trafiłąm na jakąś drożyznę - były ale po 39 PLN. NIe wiem czy w takim razie nie zakupić 2 kocyki z Ikei - są tam takie słodziaki po 19,99 w ślicznych kolorkach

reklama
dziewczyny mam pytanie, są takie aukcje na allegro zestawów ubranek, które dochodzą do 400- 500 zł, sprzedawcy piszą, że to używane, ale te ubrania są takie śliczne, mi coś tu śmierdzi, o co chodzi?
oni kupują na przecenach, a potem wrzucają jako zestawy czy co? no bo przecież to nie jest po ich dzieciach? macie jakieś doświadczenie/wiedzę w tym temacie?

Bali - mnie przestrzegły doświadczone koleżanki przed takimi aukcjami, 2 z nich się nieźle nacięły - okazało się, ze owszem ciuchów sporo, kilka naprawde ładnych - tak koło 10-15%, a reszta niemal do śmieci.
Oczywiście mogło być tak,że akurat one miały złe doświadczenia, więc nie musi być tak zawsze...a te przypadki to tylko wyjątki - ciężko stwierdzić. Aczkolwiek mnie to skutecznie odstraszyło

dziewczyny mam pytanie, są takie aukcje na allegro zestawów ubranek, które dochodzą do 400- 500 zł, sprzedawcy piszą, że to używane, ale te ubrania są takie śliczne, mi coś tu śmierdzi, o co chodzi?
oni kupują na przecenach, a potem wrzucają jako zestawy czy co? no bo przecież to nie jest po ich dzieciach? macie jakieś doświadczenie/wiedzę w tym temacie?

ja kupiłam taki zestaw 34 za 150 + 35 przesyłka,,,,żadnych odpadków, wszystkie ładne i zadbane...........ładnie były eksponowane na jakiejś laleczce....... to był mój 1 zakup i chyba jeden z najlepszych.....

74 chyba odpowiada rozmiarowi dla 6-9 m-cznego malucha. Ale specem nie jestem. Ja już mam kilka ciuszów w takim rozmiarze - kupiłam nawet ostatnio kombinezonik i kurtkę dla mojej księżniczki w carrefourze po 19 pln każde po przecenie (ale śliczniusie...że się opanowac nie mogłam).
a wczoraj wpadałam do Tesco i zakupiłam jeszcze śliczny spiworek - przecena z 56 pln na 16,80 - promolka, że hej :-)

a no i i chciałam upolować jakies kocyki - wpadłam do Smyka - ale trafiłąm na jakąś drożyznę - były ale po 39 PLN. NIe wiem czy w takim razie nie zakupić 2 kocyki z Ikei - są tam takie słodziaki po 19,99 w ślicznych kolorkach
Pytam o ten rozmiar Malino własnie z tego samego powodu bo widziałam dziś śliczny kombunezonik i zastanawiałam się czy roz 74 nie będzie za duży:confused:

ja kupiłam taki zestaw 34 za 150 + 35 przesyłka,,,,żadnych odpadków, wszystkie ładne i zadbane...........ładnie były eksponowane na jakiejś laleczce....... to był mój 1 zakup i chyba jeden z najlepszych.....
zastanawiam się jaka kwota ma sens, no bo oglądam se te ubranka i załóżmy, że na 40 szt. podoba mi się 30 szt., a 10 zakładam na wyrzutkę lub są to czapeczki, buciki, czyli nie liczę albo licze wszystkie za 1 szt., to czy kwota 300 zł to przesada?

zastanawiam się jaka kwota ma sens, no bo oglądam se te ubranka i załóżmy, że na 40 szt. podoba mi się 30 szt., a 10 zakładam na wyrzutkę lub są to czapeczki, buciki, czyli nie liczę albo licze wszystkie za 1 szt., to czy kwota 300 zł to przesada?

No trzeba wyczuć .....ja tez miałam 2 pary skarpetek i 2 czapeczki.....czapeczki ładne....ja sobie przeliczyłam koszt za sztukę....wyszło 180 na 30 szt.....nie liczłam skarpetek i czapek.....i stwierdziłam , że se opłaca......było kilka cudnych skieneczek za które w sklepie nie dałabym takich groszy..........

Pytam o ten rozmiar Malino własnie z tego samego powodu bo widziałam dziś śliczny kombunezonik i zastanawiałam się czy roz 74 nie będzie za duży:confused:

Ja kupiłam kombinezonik na 74 a kurtkę na 80 nawet - no cóż, jak bedzie za duzy to nic się nie stanie - lepiej za duży niż za mały..tak se to wytłumaczyłam :-)

nataliak, niezły zbiór. Ja, aż wstyd przyznać, miałam ambitne plany ściągnąć sobie i poczytać lekturę o tematyce dzieciowej, jak byłam w 1 szej ciąży. I co? I d***a blada. Na ambicjach się skończyło.
Zaraz skorzystam z linku o koszulach nocnych :happy2: Dzięki

ciesze sie ze sie przydal, tez mam w planach zakupy u tego uzytkownika.
a co do czytania to musze sie za to w koncu zabrac. przed ciaza pochlanialam jedna ksiazke dziennie a teraz czuje sie tak odmozdzona ze wszystko lezy i czeka. mam nadzieje ze wroce wkrotce do formy ;)

Moja koleżnka ma do sprzedania wózek Jedo, model Vedi. Mam go zobaczyć. Znacie może ten wózek i model? widziałyście na żywo?
X-lander, kótry chcę jest jest świeży i trudno złapać używany na allegro. Przynajmniej jak zaglądałam tam ze 2 tyg temu, to tak było

opinie w sieci nie sa zbyt dobre ale jesli to uzywany w korzystnej cenie i to od znajomych wiec bez niespodzianek to moze warto zaryzykowac? obejrzyj, przejedz sie i zobaczysz :)

reklama

kiedys juz zdaje sie pisalam skad sie czesto biora takie aukcje. otoz sporo osob zarabia niezla kaske kupujac dzieciece ubranka za gorsze w lumpeksach i wystawiajac je potem na allegro. a zestawy zawsze ida za spore pieniadze, szczegolnie jak sa ladne zdjecia i ciuszki dobrych firm. jesli moge cos doradzic to skoro decydujesz sie na zakup uzywanych ciuszkow to sa dwie lepsze opcje:
1. sama polaz po lumpeksach :) we wro na pewno jest sporo fajnych a ciuszki mozna wyszperac takie sliczne i w idealnym stanie ze az szkoda wydawac kase na nowe.
2. wejdz na aukcje ubranek dla niemowlat, w opcjach przegladania wpisz wroclaw, wybierz odbior osobisty i sortowanie wg ceny rosnaco. dodawaj do obserwowanych, licytuj i plac grosze :) wymaga to troche czasu i na siedzenie przed kompem i na pozniejszy odbior ale tez warto.
korzystajac z obu tych sposobow mam juz od dawna kompletna wyprawke i wydalam na to naprawde smiesznie male pieniadze a ciuszki sa tak cudne ze napatrzec sie nie moge :)

Do góry