reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Julita ale śliczne te ubranka !!!!:-)
A te półśpochy to na jaki rozmiar? Mam nadzieję że nie powtórzyłaś mojego błędu i nie kupiłaś na 56, bo ja kupiłam takie 2 pary i chyba raczej nie założę ze względu na gojący się pępuszek :-( Zapomniałam o tym, a nie chcę dziecka uciskać po ranie, więc teraz pozostaje tylko szansa że mały się urodzi nie za wielki

pepek po okolo 10dniach powinien byc wygojony juz :)

No i ja nie wiem czy po tych 10 dniach to te śpiochy za małe nie będą na chłopaka :tak: bo to rośnie jak na drożdżach - wystarczy że się dłuzszy niż 56 urodzi i już długo tego nie ponosi - ale zobaczymy oby po 10 dniach się jeszcze użyło.

pytanie do doswiadczonych mam: czy waleczki do lozeczka sie przydaja?
Ja tego nie kupowałam. Jak Jagoda była malusia to się sama nie przewracała z boku na plecy, potem jak chciałam, żeby była na boku, to wystarczyło, że jej kocyk zrolowałam, albo nieduży ręczniczek i po kłopocie. Bez sensu generować dodatkowe koszty, skoro i tak jest ich bez liku. Ja skorzystałam z rady babki ze szkoły rodzenia i nie straciłam na tym.:tak::tak:

skoro póki pępek się nie zagoi nie wolno go uciskać nawet półspiochami z szerokim sciągaczem zamiast gumy, to w co ubiera się takiego maluszka w szpitalu? Zostaja tylko tradycyjne spiochy zapinane na ramionach, czy dzidzia lezy w kaftaniku/koszulce i pieluszce i do tego jest zawiniety w rożek/kocyk? Jeśli pytanie wydaje wam się glupie to przepraszam, ale to pierwsze dziecko i dużo rzeczy to dla mnie czarna magia. ;)

julita - a te bodziaki w kwiatki z długim rekawkiem są super. Widzialam je na allegro - jakbym miała miec córcie na pewno bym zakupiła ;) Niestety synka w kwiatki nie ubiore ;/

reklama
Dziewczyny, a jak to jest z oznaczeniami na butelkach? bo kupiłam małą z Aventu i na niej jest 0+ czyli dla noworodka, pozniej jest 1+, 2+ itd.
Czy to oznacza ze co miesiąc trzeba smoczek wymianiać? Jak długo maluszek może korzystać z tej wielkości smoczka?
avent mała butelka.jpg

Do góry