reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Dziewczyny,
A czy któraś z Was używa pasa ortopedycznego? Bo ja zastanawiam się nad kupnem. Mam straszne bóle pleców i to już teraz w 22 tyg,a co będzie poźniej... ?! Jeśli używacie to jakiej firmy albo słyszałyście od kogoś że poleca konkretny?

ps. a propo suwaczka - moja dzidzia jest chyba trochę rozrośnięta, bo ona w 20 tyg ważyła już 500 g ;)

Raz jeszcze ponawiam pytanko. Chyba że żadna z Was nie używa, ani nie używała takiego pasa.

reklama
no właśnie wcześniej o nich myślałam, ale teraz posiedziałam na allegro i te modele mi się spodobały, szczególnie ten Zen czy owieczka, dlatego, że mają takie spokojniejsze kolory. W takim razie Komi proszę o relację;-):blink:
lezaczek jest super moj synek bardzo lubil w nim siedziec,ma wibracje,mozna w nim malegop kolysac noga noi fajne zabaweczki polecam!!

FPlezK2565_1.jpg

Ostatnia edycja:
Najlepiej miec rozrobiony płyn w butelce po wodzie mineralnej - takiej z dziubkiem - korkiem - mam nadzieję ze wiesz o jaką mi chodzi. Ten dziubek powoduje że woda jest wyciskana pod ciśnieniem. Polewa się kroczę po każdym myciu i najlepiej przy każdej wizycie w toalecie. Chyba innego sposobu nie mam bo nasiadówek to raczej w szpitalu się nie robi.

Suuuuperowy pomysł! Nie wpadłabym na niego, a tak- proszę!:tak:

JustMe po to jest forum, żeby coś się nauczyć ;-)
swoją drogą pomysł super.
pytanie z innej beczki
rozmiar 68 i 74 to na ile miesięcy liczyć dziecko?
bo tak liczę ciuszki które mam i nie wiem,
czy 68 w 6 miesiącu jeszcze, czy już 74 będzie:confused:

JustMe po to jest forum, żeby coś się nauczyć ;-)
swoją drogą pomysł super.
pytanie z innej beczki
rozmiar 68 i 74 to na ile miesięcy liczyć dziecko?
bo tak liczę ciuszki które mam i nie wiem,
czy 68 w 6 miesiącu jeszcze, czy już 74 będzie:confused:
moj synek z 2-3 mies temu nosil 74

Hejka,

nataliak, ja miałam te waciki leko przy Oli, ale po pierwszym użyciu odrzuciłam resztę. Są twarde i sztywne. Dla nas starych ;)) nadają się jak najbardziej do przecierania ran, ale w okolice pępka ciężko będzie się dostać.
Mam też do Ciebie pytanie - gdzie polujesz na takie fajne ubranka? Też jestem z Wawy.

aga0411, ja stosowałam u dziewczynek zwykły spirytus rozcieńczony z wodą w stosunku 3:1 (3 spiryt : 1 woda) Tak zalecala położna na szkole rodzenia, a najlepiej przemywanie szło mi patyczkiem do uszu, ale tym grubszym.

A foteliki Fisher Price są super, sama chyba sie skuszę na tę f-mę. Podoba mi się taki z funkcjami, na grubszych płozach, z kótrego potem robi się fotelik do siedzenia.

shyangel, super zakupy :)

nataliak Mam też do Ciebie pytanie - gdzie polujesz na takie fajne ubranka? Też jestem z Wawy.

trzy zrodla: znajoma, allegro i lumpeksy. co do tych ostatnich to glownie bywam w tych w poblizu domu czyli na woli. zamierzam sie tez wybrac na pulawska ;)
czasami tak sobie mysle ze z nudow bede lazic po lumpeksach i kupowac tony ubranek a potem z jakims skromnym zyskiem sprzedawac na allegro :p ponoc wiele osob tak robi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
musze się pochwalić :-D
mój najnowszy zakup- od innej forumowej mamy:-)
pajacyk mexx- żółty (ponoć bardziej żółty niż na foto) rozmiar 62 - 5 zł
bodrdowa sztruksowa kurteczka rozm 74 - 7 zł :-D

Załączniki

• żółty pajac mexx.jpg
    żółty pajac mexx.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 34
  • bordowa kurteczka rozm 74.jpg
    bordowa kurteczka rozm 74.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 28
Do góry