reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

lenkaa oczywiście ten brązowo- błękitny:) Ten w kratkę średnio mi się podoba. Wzięliśmy 74/80- ostatnia sztuka i to odpowiedni rozmiar. Nigdy nie mierzę w sklepie, tylko w domu, a jak coś jest nie teges, to do 30 dni można zwrócic. W domu zmierzyłam mu na szybko i kurtka mogłaby byc ciut mniejsza, ale Karolek jest drobniutki (waży 9 kg i ma nie więcej jak 80 cm). Jutro zmierzę mu dokładnie i wstawię fotkę, o ile aparat fotograficzny mi się naprawi:/. Fajne jest to, że np można ciągnąc spodnie jak są za szerokie, co dla nas jest bardzo ważne.

reklama
estragon - ja tak sobie właśnie pomyślałam, że na Karola, to możesz w ciemno brać ten rozmiar 74/80, jak kupujesz w sklepie sacjonarnym, z opcją możliwości oddania, to już super sprawa. Ja z tego co widziałam, to nie dostałabym już tego modelu we Wrocku, a ten ciemny też mi się nie podoba ;) Miałaś szczęście z trafieniem rozmiaru - Karol na pewno w nim "przelata" całą zimę, bo on jest drobnej budowy, z Jaśkiem nie miałabym już tej pewności.

Teraz wzięłam małemu rozm 86 kurtkę i 80 spodnie, ale wymienię te spodnie na 86, bo jednak widzę, że może nie dociągnąć do końca zimy.

Ostatnia edycja:
mierzyłam Jagodzie kombinezon z tchibo i jednak wymieniłam na rozmiar mniejszy - o dziwo jest dobry, a myślałam, że spodnie będą za małe... :/

Julita, tak, 74-80 jest dobry :) dla mojej Jagody nogawki spodni są równo do podłogi (ale miała trochę za nisko krok przy przymierzaniu) i sądzę, że do końca zimy będą przykrótkie, ale ona chyba ostatnio długonoga się zrobiła, bo dzinsy rurki z h&m mamy na 86...

reklama
dziewczyny jak z rozmiarówką z Zary? Czy np 12-18miesięcy jest dość duże?? Bo obserwuję na ebayu kurtkę w rozmiarze 12-18 i nie wiem czy będzie dobra...

Jeśli chodzi o Zarę, to Frankowi kupuję już teraz góry na 18-24, bo 12-18 "wykańcza" i tak jak pisze Afi- w zasadzie są na styk. Natomiast spodnie 12-18 są na niego dobre dopiero teraz, nawet jedne cały czas mu zawijam, nie zdziwię się, jak je włoży jeszcze wiosną:) Także ja bym raczej nie brała w tym rozmiarze.... no chyba, że Filipek drobniutki jest...

Do góry