reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

kurcze dziewczyny nie straszcie z tymi zakupami bo ja większość planuję na kwiecień :szok: jesteśmy w trakcie odbioru mieszkania więc wiadomo - projekty, sprawy wykończeniowe i spotkania z fachowcami zabierają nam tyle czasu i energii, że na nic innego już siły nie starcza.. poza tym całą wyprawkę i inne niezbędne rzeczy wolałabym kupić jak już się przeprowadzimy żeby nie ciągać tego w tę i z powrotem :sorry2:

piszecie, że Wasi faceci to "specjaliści" od zakupów :-D ja na swojego nie mogę narzekać w tej kwestii.. nawet jak go wyślę do spożywczaka to zawsze dzwoni i się upewnia czy trzyma w rękach to, o co go prosiłam :-):-):-):-)

reklama
widze ze macie niezle przeboje zakupowe ze swoimi facetami :p moj i w tej kwestii jest chodzacym idealem. zawsze kupuje dokladnie to co ja chce a jak ma jakies watpliwosci to dzwoni :) prezenty tez za kazdym razem bardzo trafione, jakims cudem zapamietuje sobie co mi sie podoba i co bym chciala. ostatnio totalnie mnie zaskoczyl kupujac mi kojec z motherhood. poszczegolne elementy wyprawki zwykle wybieramy zgodnie razem. a dzis czekam az wroci z pracy bo mam od niego dostac wymarzony lansiarski kalendarz w ktorym bede mogla sobie zapisywac wszystkie wazne rzeczy lacznie z tymi dotyczacymi ciazy :)

piszecie, że Wasi faceci to "specjaliści" od zakupów :-D ja na swojego nie mogę narzekać w tej kwestii.. nawet jak go wyślę do spożywczaka to zawsze dzwoni i się upewnia czy trzyma w rękach to, o co go prosiłam :-):-):-):-)

Ja swojego zawsze proszę zeby tak zrobił - ale jakoś nigdy mu się nie chce brać do sklepu telefonu :wściekła/y:.

Awru a jak masz takiego ustawionego męża to teraz sobie polataj pooglądaj rzeczy, pospisuj co, gdzie i jakiej firmy i jakby co to dostanie kartkę w łapę i mapę i pójdzie po zdobycze a i Tobie będzie lepiej w kwietniu przelecieć i kupić już upatrzone rzeczy niż szukać czegoś z mozołem i wybierać - przebierać.

tak właśnie zamierzam zrobić.. jutro robimy pierwszy większy wypad zakupowy.. nie wiem czy coś kupimy ale na pewno zrobimy dokładne rozeznanie co gdzie i jak ;-) my musimy wszystko razem wybierać bo oboje mamy wybredny gust więc wolę żeby nam obojgu się wszystko podobało :-)
pod koniec stycznia planuję też wypad do Ikei ;-)

No i tak najlepiej awru. Ja z kolei problemu z wybrednością mojego nie mam - jemu się wszystko podoba co ja kupię więc jest ok. A ideałem są zakupy w sklepie gdzie jest jakaś sofa do spoczęcia i on już na pewno ją znajdzie a ja mogę sobie pochodzić - potem podziwia trofea jakie naznoszę i jest ok :-D

Dziewczyny tak sobie przypomniałam że jak będziecie sły do szpitala to warto mieć ze sobą coś takiego:

Toaletowe podkładki WC !!! Niezbędne w szpitalu (866572745) - Aukcje internetowe Allegro

Jak byłam w lecie na oddziale ginekologicznym po operacji to były zbawienne - człowiek nie ma tyle sił żeby załatwiac się " na Małysza" :-)jak to zwykle bywa w publicznych toaletach, a siadanie też jest niebezpieczne - zwłaszcza z raną krocza.

Wogóle chyba warto już zakładać wątek torby do szpitala - powoli zaczynamy się rozglądać za takimi sprawami.

Ostatnia edycja:
co do torby do szpitala to zaraz zaloze i podkleje dodatkowy watek. chcialabym zebyscie wpisaly w nim swoje propozycje tematow ktore bedziemy zakladac w zwiazku z koncem ciazy i pojawieniem sie maluchow na swiecie. tak zeby bylo ustalone i zeby nie bylo zakladania wielu zbednych tematow. czekam na Wasze propozycje :)

a jeszcze co do zakupow to wpadlam na pomysl zeby drobne rzeczy takie jak pieluszki tetrowe/flanelowe, podklady i majtki poporodowe, waciki/gaziki, wkladki laktacyjne itp zakupic u jednego sprzedawcy z allegro. wszystko na jeden raz, z jedna przesylka i bedzie spokoj zamiast ganiania po wielu sklepach. wkleje Wam kilku takich sprzedawcow, moze ktos skorzysta:
Informacje o Użytkowniku wiolinkawrc - Aukcje internetowe Allegro
Informacje o Użytkowniku bettina27 - Aukcje internetowe Allegro
Informacje o Użytkowniku galiano - Aukcje internetowe Allegro
Informacje o Użytkowniku baby-time - Aukcje internetowe Allegro

a jeszcze co do zakupow to wpadlam na pomysl zeby drobne rzeczy takie jak pieluszki tetrowe/flanelowe, podklady i majtki poporodowe, waciki/gaziki, wkladki laktacyjne itp zakupic u jednego sprzedawcy z allegro. wszystko na jeden raz, z jedna przesylka i bedzie spokoj zamiast ganiania po wielu sklepach.[/url]

No ja na pewno tak będę robić - bo to są często też małe kwoty zakupu i do każdej należałoby dodać opłatę za przesyłkę więc kupowanie u jednego sprzedawcy ma sens.
A ja znalazłm fajną koszulkę do szpitala taką do karmienia. Jest super bo ma bolerko zakrywające biust jak się przykłada dziecko do piersi no i zakrywa te rozcięcia na biuście w koszulach dla karmiących - z których często piersi wyskakują. Tylko kolor mógłby być inny, ale w ostateczności i kolor przeżyję, ważne że nie ma na niej - jak dla mnie - głupawych aplikacji typu bocian czy kaczuszka jak w innych koszulach karmnikach :baffled:.

Dyskretna koszula dla karmiacej Blady RÓŻ M/40 (863985324) - Aukcje internetowe Allegro

Hasło: "koszulka-karmnik" będzie teraz moim hitem!:-D
Ja ma co prawda nieźle nagromadzone ciuszki dla malucha, ale dla siebie nie kupowalam kompletnie nic- tzn żadnych majtek do szpitala, koszul do karmienia itp.. Ale chyba zacznę się tym powoli interesowac. I taki wątek o torbie szpitalnej byby SUPER!

reklama
Justme hitem to będzie jak będziesz musiała wywalić na wierzch mleczarnię dla dziecka w szpitalu - bo się będzie darło z głodu, a do sąsiadki z łóżka obok zleci się nagle cała rodzina - czytaj mąż, brat, teść i ojciec :-D. I nawet jak wyjdą wszyscy na korytarz to zawsze po coś któryś przyleci bo zapomniał - a to grzebyczek a to pieluszka itp atrakcje :baffled:. A już nie wspomnę i wietrzeniu krocza w tych warunkach.

A co do tych rzeczy dla mam po porodzie to ogólnie jestem załamana tymi produktami - normalnie robią z nas takie dojne krowy. Właśnie te koszule karmniki z idiotycznymi aplikacjami - jakby matka po porodzie cofała się w rozwoju i już tylko bocianki ją interesowały. Trudno znaleźć jakąś ładną kobiecą koszulkę dostosowaną do karmienia, tak samo z bielizną po porodzie - chodzi mi o pas poporodowy. Ostatnio przekopałam cały net żeby znaeźć coś co miałoby choć troszkę jakiejś koroneczki czy nawet ładne wykończenie. Znalazłam jeden jedyny - oczywiście nie z przeznaczeniem dla kobiety po porodzie, tylko dla grubej babki, te poporodowe to kawał gumy do omotania i ciesz się babo że cię ściska i nie wylewa i uważaj żeby nie wyszło spod ubrania bo wygląda okropnie :baffled: Ogólnie jestem zdegustowana

Do góry