he he my chyba taką huśtawkę sobie darujemy, za to leżaczek, a którym pisałam wcześniej jest przymusowy.. ogólnie narazie takich dużych rzeczy nie kupuję, bo nie ma gdzie tego trzymać- no chyba, ze w piwnicy, ale narazie wolę małe rzeczy, które w szafie mi się mieszczą ;-)
reklama
Ania.K
Fanka BB :)
he he my chyba taką huśtawkę sobie darujemy, za to leżaczek, a którym pisałam wcześniej jest przymusowy.. ogólnie narazie takich dużych rzeczy nie kupuję, bo nie ma gdzie tego trzymać- no chyba, ze w piwnicy, ale narazie wolę małe rzeczy, które w szafie mi się mieszczą ;-)
My zdecydowaliśmy się na nią dlatego, że w sumie łączy 3 rzeczy. Huśtawka dla dziecka do 9kg
Leżaczek
a na koniec można z tego zrobić bujany fotelik dla starszego dziecka (do 18kg)
Mój bratanek korzystał z takiej maszyny ;-) Chociaż można powiedzieć, że bardziej skorzystała na niej bratowa
jaszczurka86
Ja również myślę o leżaczku ale takim większym żeby mógł z niego korzystać zarówno maluszek po urodzeniu jak i taki do roczku ( gdzie można dziecko bujać do spania)...:-) Pracuje w żłobku i takie mamy na stanie...Są bardzo praktyczne i funkcjonalne....:-)
jaszczurka86
Wiesz co nie widzę tego leżaczka, na której stronie mniej więcej..?jaszczurka cofnij się kilka stron w tył tam nataliak wrzuciła foto takiego jak ja chcę, zerknij, cyz mówisz o podobnym bo ten co ja chcę jest 0-18 kg
jaszczurka86
Ten, który chcę zakupić jest większy....jest on również na allegro...
LEŻACZEK KOŁYSKA PIĘKNE KOLORY. NAJTANIEJ eKids (856792954) - Aukcje internetowe Allegro:-)Może nie prezentuje się ona tak ładnie jak te fischer price ale naprawdę jest bardzo funkcjonalny....:-)
LEŻACZEK KOŁYSKA PIĘKNE KOLORY. NAJTANIEJ eKids (856792954) - Aukcje internetowe Allegro:-)Może nie prezentuje się ona tak ładnie jak te fischer price ale naprawdę jest bardzo funkcjonalny....:-)
To macie innych pediatrow, bo tutaj kaza podawac wode mineralna Evian juz od urodzenia i soczki tez sa wprowadzanie wtedy co sie je wprowadza. Jak pije dodatkowo wode to nie ma zatwardzen i kolek. A potem przeciery owocowe, zupki, przeciery warzywne itp. Moj byl karmiony piersia do poltora roku, a pil od poczatku i wode i soczki mial wprowadzane w normalnym terminie i wszystko inne w terminie. I przez to nie przestal ssac piersi, ale i do innych pokarmow w czas sie przyzwyczail. Co kraj to obyczaj.
lenkaa*
Agate to nie zależy od kraju tylko od szkoły :-) U nas też wiele matek dopaja dzieci i ja swoje też zamierzam dopajać - zwłaszcza latem jak będzie ciepło. U Was to wogóle temperatury skłaniają do podawania dzieciom dodatkowych napojów. Poza tym wtedy dziecko nie je aż tak dużo i ma mniejsze szanse na to że się upasie ( moja koleżanka strasznie upasła dziecko na cycku bo chciał cały czas ssać)Przecież się nie odmówi maleństwu - ale zawsze można trochę oszukać.
Co do laktatorów to ja zamierzałam kupić elektryczny ( wogóle to na początku ciąży zamierzałam kupić wieeele rzeczy - na szczęście czynię tą listę racjonalniejszą z każdym miesiącem). Wydaje mi się że zupełnie bez laktatora to trudno i człowiek jest strasznie uwiązany porami karmienia - a jak jest laktator to zawsze można odciągnąć pokarm, zostawić malucha komuś i lecieć załatwiać sprawy. Poza tym jest przydatny przy nawale pokarmu, który ściągnięty przydaje się później przy kryzysie laktacyjnym - jak dziecko nie odchodzi od cycka a pokarmu już brakuje - niektóre kobiety tak mają. Ale ręczny latkator wystarczy. Poza tym są różne sytuacje których się nie przewidzi. W razie większych problemów zawsze ten elektryczny można dokupić jak już okaże się niezbędny - teraz wszystko jest w sklepach - szkoda wywalać kasę od razu. Tyle mojego zdania o laktatorah.
Poza tym zrezygnowałam jeszcze z podgrzewacza butelek ( mam fajny garnczek do mleka do którego wejdzie butelka) - szkoda gromadzić graty na jeden rok , zrezygnowałam z monitora oddechu i zastanawiam się nad sterylizatorem - chyba też zrezygnuję.
Co do laktatorów to ja zamierzałam kupić elektryczny ( wogóle to na początku ciąży zamierzałam kupić wieeele rzeczy - na szczęście czynię tą listę racjonalniejszą z każdym miesiącem). Wydaje mi się że zupełnie bez laktatora to trudno i człowiek jest strasznie uwiązany porami karmienia - a jak jest laktator to zawsze można odciągnąć pokarm, zostawić malucha komuś i lecieć załatwiać sprawy. Poza tym jest przydatny przy nawale pokarmu, który ściągnięty przydaje się później przy kryzysie laktacyjnym - jak dziecko nie odchodzi od cycka a pokarmu już brakuje - niektóre kobiety tak mają. Ale ręczny latkator wystarczy. Poza tym są różne sytuacje których się nie przewidzi. W razie większych problemów zawsze ten elektryczny można dokupić jak już okaże się niezbędny - teraz wszystko jest w sklepach - szkoda wywalać kasę od razu. Tyle mojego zdania o laktatorah.
Poza tym zrezygnowałam jeszcze z podgrzewacza butelek ( mam fajny garnczek do mleka do którego wejdzie butelka) - szkoda gromadzić graty na jeden rok , zrezygnowałam z monitora oddechu i zastanawiam się nad sterylizatorem - chyba też zrezygnuję.
reklama
Zakupiłam dzisiaj kilkanaście przepieknych ciuszków w lumpeksie dla małej ...
cudne - jak znajde kabel to wkleje zdjecia...
sobie tez cos upolowałam
jaszczurka - fajny ten leżaczek - sama mysle o zakupie leżaczka, bo przy Antosiu miałam pożyczony
cudne - jak znajde kabel to wkleje zdjecia...
sobie tez cos upolowałam
jaszczurka - fajny ten leżaczek - sama mysle o zakupie leżaczka, bo przy Antosiu miałam pożyczony