reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i zakupki :)

reklama
Ja tam jak na razie jestem zachwycona moim Xlanderem właśnie podoba mi się to, że jest taki zwrotny, przód leciutko się podnosi (łatwo podbić przy przeszkodzie), jednym ruchem blokuje się przednie koło równie łatwo je odblokować. Spacerówka jest wyściełana przyjemnym materiałem, barierka.
Fakt nie ma przekładanej rączki ale mi to nie przeszkadza, bo w budce jest duże okienko. Ma regulowaną wysokość rączki, co się przydaje bo ja mam 173cm wzrostu a Wojtek 180.
Cieszę się, nie buja. Bo nie lubię bujających się wózków. Kiedyś z bujającego wózka wypadła siostrzenica (teraz ma już4lata) ale od tego czasu w mojej rodzinie unikamy bujanych, sprężystych wózków.
No i koła pompowane czyli miękko się prowadzą, piankowe mają tendencję do twardego prowadzenia.
No i to na czym mi najbardziej zależało czyli łatwość manewrowania. Po naszym mieszkaniu jeździć można prowadząc go jedną ręką:tak:

A moze teraz cos o fotelikach:-), bo ja mam dylemat:tak:
Przy moim wozku jest fotelik, fakt jeszcze go nie widzialam, ale raczej on bedzie sluzyl jako lezaczek i nosidelko, bo on jest chyba bezfirmowy:baffled:, i nie ma zadnych crash testow:nerd:, ale myslalam o foteliku takim od 0-18, czy ktoras z Was cos wie o tego typu fotelikach, moze ktos z waszej rodziny uzywal, mozna pomyslec na nim czy lepiej kupic najpierw ten 0-13 a potem ten dla starszych
On wyglada tak
Buy Graco Junior Mini Car Seat. at Argos.co.uk - Your Online Shop for Car and booster seats.

moze ktoras jest bardziej sprytna i znajdzie wiecej informacji na ten temat bo ja nie umiem
Dzieki

ja to sie znam na tym wszystkim jak pies na gwiazdach no ale ..
w tv dziś ogladałam program o fotelikach i jesli ktoś kasy nie ma to neich kupi tańszy bo nie znaczy ze gorszy ale wazne by atest miał.

No wlasnie ja nie wiem czy ten moj od wozka ma atest, wzielam bo byl do kompletu:-D, ale czy jest bezpieczny?:baffled:, dlatego mysle, mysle:szok: i nie wiem..

Fotelik mam x-car w komplecie z wózkiem był, na początku wydawał mi się plastikowy :confused: ale potem oglądałam foteliki maxi cosi, graco, bebe confort i wszystkie są plastikowe:-D no ale z fotelikami jestem raczej mało doświadczona:-D
jakoś nie przekonują mnie foteliki od 0do 18kg. Te dla najmniejszych mają specjalną budowę by zabezpieczyć kręgosłup malca. No i ten od0do18 jest cięższy.
A przecież już w szpitalu trzeba zapakować maluszka w fotelik. Jak będziemy jechać na zakupy to fotelik kubełkowy łatwiej wpiąć w wózek itp. Reniu jak masz fotelik w komplecie sprawdź czy ma atest i mi się wydaje, że nie ma co też tak szaleć.
Fakt wcześniej myślałam o super foteliku, ale najważniejsze by miał conajmniej3punktowe pasy, no i dal noworodka wkładkę, bo okazuje się, że najbardziej narażone są kręgosłupy najmniejszych, nawet przy hamowaniu obciążenie jest dla nich bardzo silne. Dlatego tak ważne jest by fotelik kubełek był montowany tyłem do kierunku jazdy:tak:

A moze teraz cos o fotelikach:-), bo ja mam dylemat:tak:
Przy moim wozku jest fotelik, fakt jeszcze go nie widzialam, ale raczej on bedzie sluzyl jako lezaczek i nosidelko, bo on jest chyba bezfirmowy:baffled:, i nie ma zadnych crash testow:nerd:, ale myslalam o foteliku takim od 0-18, czy ktoras z Was cos wie o tego typu fotelikach, moze ktos z waszej rodziny uzywal, mozna pomyslec na nim czy lepiej kupic najpierw ten 0-13 a potem ten dla starszych
On wyglada tak
Buy Graco Junior Mini Car Seat. at Argos.co.uk - Your Online Shop for Car and booster seats.

moze ktoras jest bardziej sprytna i znajdzie wiecej informacji na ten temat bo ja nie umiem
Dzieki
wiesz Renia ze ten fotelik jest fajny ... z tego co sie orjetuje jest to fotelik od 0- 18 kg wiec i dla noworodkow ... matuje sie go tylem do kierunku jazdy chyba do 9 kg dziecka, pozniej juz mozna normalnie zamontowac... sama sie zatanawiam czy nie kupic wlasnie taki fotelik.. gdyz uwazma ze fotelika od 0-13 kg nie ma sensu kupowc gdyz za dlugo nie posluzy znam to z autopsji .... a wykorzystywac go jako lezaczek raczej nie polecam gdyz dziecko nie lezy na plasko ...

Zgadza sie Kasiu tylko ze ja mam o tyle smieszna sytuacje ze codziennie dzieci dowoze samochodem do szkoly:tak:, i skoro sie trafil fotelik pod wozek to se pomyslalam ze to moze byc przydatne, bo na stale miec ten fotelik 0-18 a ten dodatkowo tylko zeby podejsc oddac maluchy i z powrotem do auta, to jest kwestia 15 minut, a lepiej w tym niz na reku z noworodkiem:tak:, a do tego lunch boxy i bookbagi, wiesz jak to jest:-), ja tez nie jestem za tym zeby wozic dzidzie w foteliku na wozku czy nianczyc w domu po pare godzin:no:, takze spoko;-), tylko wlasnie Ty mi powiedz czy on jest tak dostosowany jak te 0-13, bezpieczny (ja nie mialam z nimi kontaktu wczesniej), i w ogole????

Renia ja tam nie mam tego bólu co ty ..moje maszeruja do budy z buta ... ja nawet rano nie wstaje zeby im sniadanie zrobic ale to inna bajka bo to duze dzieciaki... jezeli masz fotelik do 13 kg to nie ma sensu narazie abys kupowala cos innego ten ci spokojnie wytarczy do roku ...a co do tego fotelika z linka to spokojnie mozna wozic w nim noworodka tylko tak jak napisalm ci wyzej tylem do kierunku jazdy...to jest fajny fotelik zreszta kazden fotelik z pólapu 0-18 jest wypasiony i przystosowany dla maluchow ...

reklama
Do góry