reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Chyba to sie robi dla ekologi i niby taniej wychodzi . no ale co z ta kupka na wkladzie??? Strzepac ja do wc i wklad czeka na pranie??? Trzeba ich troche zebrac bo jeden czy dwa po kupkach przeciez sie nie pierze .

Tego sie nie prasuje i nie gotuje jak naszych tetrowych po prostu do pralki i fruu i po sikaniu czy kupie do przebrania jest pielucja a nie cale ubranko jak za naszych bobasowych czasow. Poki co wuglada na to ze od pampersa rozni sie tym ze pampka zuzytego dajesz do smieci a wielorazowego do prania no ale zobavzymy bo ja poki co to madta tylko z filmikow jestem. Ja chce stosowac wielorazowe w domu a pampki poza domem ale zobaczymy jak bedzie w praktyce moze okazac sie ze bede tak zadowolona ze z pampkow calkiem zrezygnuje albo ze nie poradze sobie i tylko pampersow bede uzywal. Ja chce wielorazowe z kilku powodo. Po pierwsze moj czesto mial jakies wysypki na dupce a po wielorazowych podobno tego nie ma i nie trzeba wmtyleczek tyle kremow wcierac po 2 koszty wielorazowych sa nizsze patrzac na calokstalt uzywania glownie jak kupi sie wlasnie uzywane tak jak ja no i po 3 kurcze jednak ttoche przerazajace jest to jaki ogrom pampersow zuzywane jest w czasie pieluszkowania a tak do konca to nie wiadomo czy kiedykolwiek to sie rozlozy

A my wczoraj pojechaliśmy do Ikei. Kupiliśmy przewijak, ochraniacz na szczebelki, pościel do łóżeczka i lampkę nad łóżeczko. A dla siebie kupiłam dwie pary spodenek w h&m, fajne promocje teraz są. No i do tego parę takich dupereli pudełeczek, organizerów. Już sobie wszystko kompletuję do dziecięcego kącika :) za miesiąc dostaniemy łóżeczko, to tylko będę musiała wypełnienie do pościeli i materacyk kupić, i będziemy mogli zacząć przemeblowywać :))

Dostalam zwrot ale ,ojego wybranego wozka nie ma bedzie po 20 lipca wiec czekam. Dzisiaj babeczka dzwonila ze dopiero jutro wysle pieluszki taka przejeta ze sie nie wyrobi az mi sie smiac chcialo bo ja mam jeszcze tule czasu do porodu.

claudia a ty jaki wozek kupujesz ?

ja tez chce sie wybrac do ikei musze kupic polke, wlsnie jakies organizery do szuflad, tez lampke , jakies ozdoby i kwiaty na balkon, przewijak dmuchany ponoc tam jest fajny to tez chce

No ja przez ostatni tydzień nadrobiłam z zakupami, nie miałam żadnego ciuszka, a teraz już mam zapas pajacyków, bodziaków z długim i krótkim rękawkiem, czapeczki, skarpetki, jeszcze brakuje kaftaników, śpioszków i półśpioszków :p

Przy wielo kremów do pupy sie nie używa bo niszczą pieluchę tzn zatluszczaja ja i ona traci chłonność moi nie byli od poczatku na wielo i ciagle odparzenia a na wielo nigdy a przecież ta Pielucha nie jest aż tak sucha tylko lekko wilgotna pampersy to jedna chemia w poloczeniu z sikami juz Wogole nie muszę jeździć po pieluchy szukać promocji mam gotowy zestaw w domu ja używam prEz cała dobę ale tez nie doszłam do tego odrazu metoda prób i błędów nigdy mi w nocy nie przesiąkły sa tez napewno ekonomiczne bo pózniej mozna je odsprzedać lub stosować przy kolejnych dzieciach i nie produkuje tyle śmieci a nie wiem czy wiecie po jednym dziecku to 2 tony zużytych pampersow to troche duzo i nawet te biodegradalnych. Spełni sie nie rozkładają i wielo sa ładne bo maja milion rożnych wzorów :) u mnie bardzo popularne i szeroko dostępne bo teraz juz w sklepach sa wiec mozna sobie podejrzeć popatrzeć ja jeszcze stosuje chusteczki wielo

Pierwszy zakup dotarł :):)

Załączniki

• 1436803993885.jpg
    1436803993885.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Do góry