reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja nie piore mamy zimowe dzieci więc będę leżeć na kocykach w kombinezonach, ale.pewnie potem jak się.przyrodzi to będę prala

reklama
Ja miałam taki nasilzacz vick co można było wlać olejek ale moj w niego wlazł i sie rozleciał jak dzidci są chore to mam taki zwykły żaden jakiś drogi ja mam w domu czujniki i nie jest za sucho

My kupilismy nawilzacz, mial byc dla malej do pokoju ale postawilismy na wyprobowanie do sypialni i tam zostanie. Niby jest przydatny glownie zima ale u nas juz sie teraz tez sprawdzil, nie wiem jakim cudem ale moj maz nie chrapie kiedy nawilzacz chodzi hahaha i teraz do malej kupimy drugi. Wyczytalam ze do dzieciecego pokoiku lepszy by byl z ciepla mgielka, a ten co mamy ma tylko zimna.

A co do prania wozka to tez nie piore gondoli bo tak jak piszecie i tak dziecko bedzie w kombinezonach/spiworkach/kocykach wiec bez sensu, spacerowke raczej wypiore, ma zdejmowana tapicerka wiec nie powinno byc problemu

Nawilżacz kupilam gdy młody zaczął chorować.
Sylka wypierz na razie to co możesz z wózka ściągnąć i wrzucić do pralki.gondole można gąbka z płynem dla dzieci.delikatnie byle mocno nie zmoczyc bo dlugo schnie.budę w wanience z plynem.

Wozka nowego nie bede prac, dopóki sie nie pobrudzi. Fotelik będziemy mieli maxi cosi bez bazy, bo jednak za duzy koszt.
My tez używamy taki nawilżać na grzejnik, tylko muszę nie zapominać tam wody dolewać:)

Ja sobie plukalam duzy recznik w wodzie z mieta i suszylam na kaloryferach i mialam wilgotno i pachnaco w pokoju i pozniej pachnacy recznik :-)

reklama
a my w tamta zime musielismy kupic nie nawilazac a pochlaniac wilgoci :tak: strasznie nam parowaly okna , az plakaly , mielismy wrecz zbyt wilgotno i z tego potem moze sie grzyb robic i nam w salonie nad oknem sie zaczal pojawiac i kupilismy jakis preparat a potem ten pochlaniacz. uspokoilo sie mam nadzieje, ze w tym roku bedzie podobnie i od razy jak beda ona plakaly go wlanczam

Do góry