reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja ten sztywny przewijak kładłam na pralce po kąpieli. Jakoś się pewniej czułam ze mi dziecko na kafle nie fiknie.
A przewijałam na początku w łóżeczku. Materac był na najwyższym poziomie a dzidzia się spokojnie w poprzek mieściła. Tylko podkład rozkładałam zeby nic nie pobrudzić.A jak podrósł to na łóżku

reklama
Ja ten dmuchany z ikei tez mialam hahaha i mi sluzyl jako hmmmm kladlam dwie pieluszki i mojego golego potomka bo straszne upaly byly i tak sobie golutki ze mna na kanapie lezal zeby nic nie zasikac

ja mam przewijak na łóżeczku w pokoju, tam mam zamiar myć córcię, wanienkę chcę stawiać na desce do prasowania, bo nie mam miejsca na kolejne przedmioty tj. stojak na wanienkę, a wiem że deska sprawdza się tak samo

claudia ja mam taki zamiar zeby mala na kanapie ze mna w dzien krotkie dzremki urzadzala na tym przewijaku :-)

a ja wlasnie sie zastanawiam gdzie kapac czy w lazince czy w sypialni,,,, jakos boje sie przewijac na pralce a zas w sypialni ciasno....
a tak przenoszac z lazienki do sypialni niby kawalek ale boje sie zeby sie nie przewiala, a i tak wtedy 2 pomieszczenia nagrzec mocno trzeba do 24 stopni ,a tak wystrczy mi jedno utrzymac temperature. bo normalnie w lazience cala zime nie grzeje bo jest ok, ale nie dla noworodka do kapania :-( pewnie w praniu wyjdzie....

a wanienke mam ze stelzaem odkupilam od kolezanki za 40 zl ale slyszalam ze wlasnie na deske klada lub na lozko , tylko najpierw sprawdz czy jest stabilnie...

Ja będę kapać w salonie łazienkę mam za mało a pralka w kuchni mam to kombo z przewijakiem co do spania na kanapie ja będę po niedzieli szyć gniazdo o takie ImageUploadedByForum BabyBoom1441357797.649813.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1441357797.649813.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1441357797.649813.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 60
Ja w pokoju dziecka będę myla.wanienka ze stelarzem.w pokoju mam wszystko pod ręką nie będę kombinować.wycieram na przewijaku.tu w szpitalu wisi instrukcja kąpieli.temp ma być 25-26 st.no chyba przegięcie.jak to wygląda w warunkach angielskich?:)

Agami to chyba temp powietrza :) 37 to najlepsza temp wody ja zawsze na oko mierze łokciem bo dłonie mam nieczułe na temp w Anglii hehe tez 37 25 to zimna woda sama bym sie w takiej nie wykąpała :)

reklama
Tak, chyba to powietrze miala Agami na mysli.
Z artykulu "Temperatura powietrza w pomieszczeniu, w którym kąpiesz malucha, nie powinna przekraczać 23 stopni, a woda 37 stopni."
Ale 25-26 to jest jednak bardzo wysoka temperatura, rzadko taka jest w pokojach.

Do góry