reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja ten sztywny przewijak kładłam na pralce po kąpieli. Jakoś się pewniej czułam ze mi dziecko na kafle nie fiknie.
A przewijałam na początku w łóżeczku. Materac był na najwyższym poziomie a dzidzia się spokojnie w poprzek mieściła. Tylko podkład rozkładałam zeby nic nie pobrudzić.A jak podrósł to na łóżku

reklama
Ja ten dmuchany z ikei tez mialam hahaha i mi sluzyl jako hmmmm kladlam dwie pieluszki i mojego golego potomka bo straszne upaly byly i tak sobie golutki ze mna na kanapie lezal zeby nic nie zasikac

ja mam przewijak na łóżeczku w pokoju, tam mam zamiar myć córcię, wanienkę chcę stawiać na desce do prasowania, bo nie mam miejsca na kolejne przedmioty tj. stojak na wanienkę, a wiem że deska sprawdza się tak samo

claudia ja mam taki zamiar zeby mala na kanapie ze mna w dzien krotkie dzremki urzadzala na tym przewijaku :-)

a ja wlasnie sie zastanawiam gdzie kapac czy w lazince czy w sypialni,,,, jakos boje sie przewijac na pralce a zas w sypialni ciasno....
a tak przenoszac z lazienki do sypialni niby kawalek ale boje sie zeby sie nie przewiala, a i tak wtedy 2 pomieszczenia nagrzec mocno trzeba do 24 stopni ,a tak wystrczy mi jedno utrzymac temperature. bo normalnie w lazience cala zime nie grzeje bo jest ok, ale nie dla noworodka do kapania :-( pewnie w praniu wyjdzie....

a wanienke mam ze stelzaem odkupilam od kolezanki za 40 zl ale slyszalam ze wlasnie na deske klada lub na lozko , tylko najpierw sprawdz czy jest stabilnie...

Ja będę kapać w salonie łazienkę mam za mało a pralka w kuchni mam to kombo z przewijakiem co do spania na kanapie ja będę po niedzieli szyć gniazdo o takie ImageUploadedByForum BabyBoom1441357797.649813.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1441357797.649813.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1441357797.649813.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 54
Ja w pokoju dziecka będę myla.wanienka ze stelarzem.w pokoju mam wszystko pod ręką nie będę kombinować.wycieram na przewijaku.tu w szpitalu wisi instrukcja kąpieli.temp ma być 25-26 st.no chyba przegięcie.jak to wygląda w warunkach angielskich?:)

Agami to chyba temp powietrza :) 37 to najlepsza temp wody ja zawsze na oko mierze łokciem bo dłonie mam nieczułe na temp w Anglii hehe tez 37 25 to zimna woda sama bym sie w takiej nie wykąpała :)

reklama
Tak, chyba to powietrze miala Agami na mysli.
Z artykulu "Temperatura powietrza w pomieszczeniu, w którym kąpiesz malucha, nie powinna przekraczać 23 stopni, a woda 37 stopni."
Ale 25-26 to jest jednak bardzo wysoka temperatura, rzadko taka jest w pokojach.

Do góry