reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

W szpitalu, gdzie chcę rodzić, jest taka lista:

Zbliża się termin narodzin Twojego maleństwa?
Do porodu w Naszym szpitalu przygotuj:
DOKUMENTY POTRZEBNE PRZY REJESTRACJI :
- dowód tożsamości
- dokument potwierdzający ubezpieczenie
- NIP pracodawcy i Twój PESEL (jeśli prowadzisz działalność gospodarczą także numer NIP)
- karta ciąży
- wyniki badań z okresu ciąży i wypisy z ewentualnych pobytów w szpitalu (grupa krwi)

CO PRZYDA SIĘ PODCZAS PORODU:
- woda mineralna
- pomadka do wysychających ust

ZARAZ PO PORODZIE WARTO MIEĆ:
- podpaski (podkłady poporodowe)
- kilka par majtek jednorazowych (najlepiej siateczkowe)
- biustonosze do karmienia
- kapcie, klapki pod prysznic
- skarpetki
- szlafrok i ręcznik
- chusteczki higieniczne
- koszulka nocna ( 3 szt. )
- żel pod prysznic
- pasta i szczoteczka do zębów
- płyn do higieny intymnej
- szampon
- mydło
- maść na obolałe brodawki
- szczotkę do włosów, gumki i spinki
- ubranie do wyjścia

WYPRAWKA DLA NOWORODKA:
- paczka pieluszek jednorazowych i tetrowych
- chusteczki jednorazowe nawilżone
- ręczniczek kąpielowy
- krem do pupy
- rożek
- kocyk
- śpioszki ( 3 pary )
- rozpinane body lub pajacyk
- 2-3 bawełniane czapeczki
- skarpetki
- kilka sztuk koszulek i kaftaników
- ubranka do wyjścia ze szpitala
- krem do pupy
- miękka szczoteczka do włosów

reklama
Już macie popakowane torby? Wow :) A ja myślałam że jest za wcześnie żeby kupować już różne rzeczy z apteki. A tu nie mam nawet piżamki do karmienia ani 90% rzeczy więc nawet nie mam jak być spakowana :D liczę na poród w terminie.... ;)

Ja mam tak :
Mokry papier toaletowy ( byl mi bardzo pomocny po poerwszym porodzie) mokre chusteczki , reczniki papierowe, podklady porodowe, podpaski poporodowe, wkladki laktacyjne , szczotka do wlosow, szczoteczka do zebow , pasta, mydlo w plynie, 2 reczniki duzy i maly, 3 koszule takie do karmienia, 3 pary skarpet, 5 par majtek bawelnianych, szlafrok, gumka do wlosow, kapcie, talerz, sztucce kubek, wode duzo, wode mala z ustnikiem , nakladki na sutki, szampon, pilniczek , krem du pupy linomag, pieluszki, kocyk, ubranka na wyjscie ze szpitala,jasiek , 2 biustonosze

To chyba wszystko co byscie jeszcze dodaly

Madzia ja tez liczylam za pierwszym razem i sie przeliczylam teraz jestem gotowa.

Ostatnia edycja:
super, dzieki dzieczyny, niby wszytko taki oczywiste a jednak o niektorych rzeczach sie nie pamieta, dlatego wole wczesniej sie spaokowac zeby pozniej nie pozapominac :) laktator wezme na wszelki wypadek, nie rodze u siebie w miescie wiec wole miec z soba za duzo niz pozniej sie martwic ze czegosc mi braktuje :)

dokupiłam właśnie troche kosmetyków w wersji mini i kapcie :) udało mi sie zapakowac w mala walizke i nawet mam jeszcze miejsce na ciuchy na wyjscie i laktator :)

Kasz właśnie najlepsze takie mini kosmetyki zużyjesz i wyrzucasz Zawsze mniej noszenia co do zwykłego porodu to dodałabym jeszcze tantum rosa i jeszcze butelkę z dziubkiem po wodzie żeby sobie tam polać po korzystaniu z toalety

A ja dziś zrobiłam ściankę małej ozdobna:)) uploadfromtaptalk1439823830342.jpg

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• uploadfromtaptalk1439823830342.jpg
    uploadfromtaptalk1439823830342.jpg
    12 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Do góry