reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
To ja tez tak mam jakos tak na luzie to cc ,pojde ,wyciagna skarb i po sprawie. Nie stresuje sie. Torby jeszcze nie mam jak dojde do siebie spakuje ale mi duzo nie trzeba tylko pizame kapcie i kosmetyki dla babla tylko na wyjscie i do sesji zdjeciowej ladne ubranko bo robia gratis rodzicom z dzieckiem i maluchowi

ja torbe zaczełam pakowac w zeszłym tygodniu, musze dokupic tylko kapcie. Skorzystałam z listy ze strony polikliniki w ktorej mam plan rodzic. pisza zeby dla dziecka nie brac nic, tylko fotelik.. ponoc daja caly komplet ubranek a zima jakis stroj polarowy. musze sie spotkac z kolezanka ktora rodzila tam tez zima i zapytac jak to wyglada w praktyce. tez bede miec zaplanowana cesarke, samym zabiegiem (a wlasciwie operacja) sie nie stresuje, boje ze zeby nie urodzic przed terminem cc ;) torbe dla siebie spakowalam tak wczesnie zeby miec w pogotowiu nawet nie na porod ale np w przypadku nieplanowanego wczesniejszego pobytu w szpitalu, bo nigdy nic nie wiadomo ;)

Screenshot_2015-08-09-18-26-59.jpga to lista ze strony szpitala. myślicie ze wystarczy? czy warto zabrac cos jeszcze?

Załączniki

• Screenshot_2015-08-09-18-26-59.jpg
    Screenshot_2015-08-09-18-26-59.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 54
Sorki :) screen z tel moze dlatego malo widac:

Podczas pobytu w Poliklinice przydadzą Ci się wygodne ubrania i kosmetyki do codziennej higieny, w tym:
shopping_bag_blue.png

• dwie bawełniane koszule nocne umożliwiająca karmienie piersią*
  • bielizna – jednorazowe figi i biustonosz przystosowany do karmienia piersią
  • szlafrok, ręczniki, kapcie i klapki pod prysznic
  • żel pod prysznic, szampon do włosów, płyn do higieny intymnej
  • pasta i szczoteczka do zębów, grzebień i gumki do włosów lub elastyczna opaska
  • płyta CD/DVD z ulubioną muzyką do słuchania podczas porodu
*na okres porodu otrzymasz koszulę jednorazową

Rzeczy dla noworodka: Twojemu dziecku zapewnimy wszystkie niezbędne ubranka i kosmetyki do pielęgnacji przez cały okres pobytu w szpitalu. Ponadto przy wypisie z Polikliniki maluszek otrzyma od nas kompletną wyprawkę – rożek, komplet ubranek bawełnianych, a zimą dodatkowo ciepły strój polarowy. Jeśli po wyjściu z Polikliniki planujesz podróż samochodem, pamiętaj aby przygotować specjalny fotelik dla noworodka.

Kasz szczotkę do włosów coś żeby je spiąć jak masz długie ( mi sie zawsze robi gniazdo na głowie niby sie leży ale ciagle głowa machalam) jeszcze można pomysleć o chusteczkach odświeżających do ciała zanim sie wykąpiemy to trochę minie zawsze można sie odświeżyć i taka pomadkę do ust nawilżająca bo długo nie będziesz pic a w szpitalu gorąco a ciekawe jak z laktatorem pewnie maja skoro nie piszą

reklama
Do góry