reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Dziwna "szkoła" z zakrywaniem, u mnie w szpitalu pilnują, żeby był odkryty, tu chodzi o dopływ powietrza i szybsze gojenie, więc ja na pewno nie będę zakrywać, podobnie jest z moczeniem w trakcie kąpieli, trzeba pilnować, żeby się nie moczył dopóki kikut nie odpadnie

reklama
ja sie pepkami nie przejmuje, mocze w wannie normalnie, potem spirytus wszystko wyciąga. czasami podwijałam tylko pampka ale to o ile pamietałam, jak zapomniałam to nie :) taka wyrodna matka ze mnie ;-)

W szpitalu kapią dzieci pod kranem i nie zabezpieczają pępka wiec pierwsze słyszę żeby go nie moczyć. ☺
u nas tak samo, jak to pierwszy raz widzialam to prawie zawał :D pielegniarka trzyma dziecko na jednej rece a drugą myje, wszystko pod bieżącą wodą lejącą sie z kranu :D

Hehehe to śmiesznie wyglada przy drugim dziecku tez tak robiłam ale jak zobaczyłam to pierwszy raz omal na zawał nie zeszłam a córkę wyłapałam pierwszy raz w zlewie w kuchni :) ja w sumie z pępkiem to miałam tylko raz do czynienia u swoich dzieci a w uk w szpitalu dzieci nie kapią wogole to ja kapie codziennie tworze rytuał żeby dzieci spokojniej zasypiały kąpiel mleko i lulu

Ja mam taki plan- pępka nie zakrywać, stosować tylko octanisept i w szpitalu powiem żeby nie kąpali po porodzie wcale.

reklama
Do góry