reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Wiadomo ze się nie przewidzi ale tak na podstawie tego usg 3 trym wiadomo na co się przygotować :-)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
no właśnie nie bardzo, bo później ciężko zmierzyć dokładnie wagę dziecka, mi np. powiedzieli dzień przed porodem robiąc usg że synek będzie ważył 3 500 kg a urodził się 4 420, prawie kilogram różnicy to bardzo dużo u takiego maluszka

Roznice pomiaru z usg a po urodzeniu potrafią byc bardzo duze przeważnie do 0.5kg a to juz jest duzo. Zdarza sie i tak jak u gosik. Wiec po porodzie dopiero mamy pewnosc ;)

W sumie też słyszałam o takich przypadkach , u mnie w rodzinie wszystkie dzieci mają po więcej niż 3kg wiec myślę że i moje takie będzie. Myślę że pieluchy od 3kg dziecku spadać nie będą. Jak. Będzie miało 2.900np a jak będą to kupię jedynki pieluch w sklepie nie brakuje :-)

Ja ważyłam 2100 hahaha to wielkolud z ze mnie był w sumie najwieksza mam córkę 3200 reszta okruszki co do usg to nie wierze bardziej będę bazować na swoich macankach choć chłopaki mieli mieć po 1 kg a urodzili sie trochę więcej na całe szczęście

Ewel pieluchy zawsze możesz dokupić, wszystko zależy od tego czy potrzebujesz do szpitala, ja zawsze kupuję 1 paczkę jedynek (z wycięciem na pępek, mnie jest wygodniej takie zakładać, niż normalne podwijać), moje dzieci ważyły po 3200, waga jest w dużym stopniu uwarunkowana genetycznie przy czym większy wpływ ma waga matki niż ojca (ja ważyłam 3100), teraz zapowiada się, że moja córeczka będzie drobniejsza, bo już kolejne 3 usg przybiera proporcjonalnie, ale jest mniejsza i drobniejsza

Ja szczupła nie jestem i tez ważyłam 3800 mąż 4.500 wiec myślę że 3kg to będzie jak nic:-)) dlatego kupilam 2 tez z wycięciem na pępek są. Dokladnie można kupić 1 zawsze:))

A ja coś czuje ze bedzie duże takie mam jakieś dziwne przeczucie i wyczuwam główkę a wiem gdzie kopie jak sie wciśnie w bok to az powietrza brak w sobotę pikolo bedzie bo zaczynamy trzeci trymestr :)

reklama
Do góry