reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Bepanthen do pupy kupowałam, alantan plus, alantan dermoline, sól fizjologiczna, wodę morską do nosa, fride, octanisept, gaziki do pępek nasączone alkoholem, kompresy jałowe u nas są na liście ze szpitala, chusteczki nawilżające, płatki kosmetyczne, zamówiłam tez pieluchy pampersy premium care 2. W sumie 3 paczki będę miała na miesiąc :))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
A witamy to wit d i k twist off od 2 tygodnia się podaje dziecku, kupiłam tez czopki w razie temp i bobotic w razie kolki. Choć jak by były będę ściągać sab simplex choć bobotic to ich zamiennik

Ewel po tylu dzieciach moge śmiało powiedzieć ze kolka w 90% to wymysł rodziców :) ja mam espumisan w żadne cuda nie wierze najważniejsze to regularność podawania i to daje dopiero efekt po długim czasie

No może zależy od dziecka... W kazdym razie u mojej siostry przy dzieciach espumisan się nie spr tak samo jak u koleżanki. Zobaczymy w praktyce. Mam nadzieje ze jednak nic takiego nie będzie miało miejsca... I obejdzie się bez tych specyfików

Moja corcia miala kolki darla mi sie niesamowicie nozki podkurczala brzuszek twardy pomogl dopiero simplex tez wtedy z de sprowadzony. Jak reka odjal. Dziekowalam bogu za te kropelki. A ile ja sie uplakalam z tej bezradnosci gdy ja bolalo ech... Oby synus nie mial kolek.

Jak karmisz piersia wystarczy odpowiednia dieta. U nas sie S implex sprawdził. A mam kolezanki które od początku jadły schabowe i dzieciom nic nie bylo wiec to kwestia dojrzalosci ukl pokarmowego dziecka.

Kolaka sama z siebie sie nie bierze zwykle jest to wynik czegos wiec uwazam ze ladowanie w dziecko lekarstwa bez znalezienia przyczyny jest bez sensu. Zwykle to jest rezulat nietolerancji czegos wystarczy sie doszukac i wyeliminowac zamiast ladowac lekarstwo

No wiadomo ze bez konsultacji z lekarzem i bez przyczyny nikt lekarstw dziecku nie podaje. Choć tak naprawdę bobotic to żaden lek, jest bez recepty tak jak sab simplex po tym jak widziałam jak mała. Siostry się meczyly wolałam kupić i mieć po. Prostu bo ona dzwoniła do doktorki i kazala jej np to podać do wizyty, a był to środek nocy. Mieć w domu to mi nie zaszkodzi. Wole się przygotować na wszystko.

Mleko nie robi sie z tego co jemy przedewszysykim pewne rzeczy wzdymajace mogą do niego przenikać tylko trzeba dobrze dziecko przystawić żeby sie nie najadlo pierwszego mleka wodnistego nie nałykało powietrA jak sie karmi mm to nie zmieniać mleka co trzy dni bo dziecko ma kołki ma tak niedojrzały układ pokarmowy ze misi sie przyzwyczaić następna rzecz butelka i technika karmienia no i alergia możemy gdzieś popełniać błąd i nieświadomie go powtarzać w ostateczności podajemy leki ale systematycznie i przez jakiś czas a ni tak trzy dni jedno trzy dni drugie bo nie Pomoże w każdym bądź razie warto mieć coś w domu w razie wu

reklama
Ewel nawet nie wiesz ile mam uzywa srodkow na kolke jak suplement diety i zamiast doszukac sie przyczyny podaja i tyle a dziecku moze wystarczy odstawi sie smazone albo czekolade albo np ma skaze bialkowa. Moj tez byl na bobotiku przez 3 tygodnie ale my czekalismy na zaswiadczenie od alergologa na nutramigen wiec biedny musial sie pomeczyc troszke.

Do góry