reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Zazdroszczę wam trochę bo moja mama panikuje gorzej niż ja wiadomo jak może to finansowo czasem poratuje ale aż mnie zaczyna denerwować bo ostatnio bez mojej wiedzy rozmawiała ze znajomym lekarzem który pracuje w dziecięcym i ona mi wszystko załatwiła a mam wrażenie że ona do końca nie zdaje sobie sprawy jaka to poważna wada i nie raz wnioskuje w rozmowie że ona nie ma o tym wszystkim zielonego pojęcia i mam tylko nadzieję że jakiś głupot nie nagadała... Co do kupowania wyprawki to cały czas mówi macie jeszcze czas... Za to mój tata uradowany strasznie teraz żałuje że go wywiało aż pod Lubin i nie będzie mógł tak często wnuka widywać:D
A teściowa to się nigdy niczym nie interesowała teraz nawet nie potrafi do M zadzwonić zapytać o swojego najstarszego wnuka...

reklama
Moi rodzice też bardzo się cieszą bo to będzie ich pierwszy wnuk :) Mama stwierdziła że zgodnie z tradycją dziadkowie kupują wózek i kazała nam sobie jakiś wybrać i że oni nam kupią :) a tesciowie to właściwe wcale się nie interesują nawet nam nie pogratulowali a jak się z nimi widzimy to ani razu nie pytali ani o małego ani o to jak się czuję.

No to ja sie ciesze ze moja tesciowa teraz Zuzia wcale sie nie interesuje zreszta Bartka widuje raz na tydzien czy dwa na dwie godzinki a mieszka 5 minut od nas i nie pracuje
Ale ona jest jak wiecie malo sympatyczna i zadko kiedy ma do powiedzenia cos milego wiec lepiej tak a co do kupowania to tez nic nie kupila dla malej ale to tez lepiej bo jak ona nam cos kupu to taki czlowiek jest ze masz byc jej wdzieczna dozgonnie i uzywac tego tylko wg jej zalecen. Wiec ja jej obojetnoscia jestem bardzo zadowolona

20150805_140132.jpg
To moje misie po synie. W tym brązowym odbieram dziecko ze szpitala.

Załączniki

• 20150805_140132.jpg
    20150805_140132.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 64
a dziewczyny u mnie to ani mama ani tesciowa to do wzorowych babci im daleko :(

moja mama jest taka, ze sie nie wtraca, czasem zadzwoni zapyta, lub poprosi bym wpadla, tak sama z siebie to byla moze z 4./5 razy u mnie a patryk ma 5 lat :-( mam zal do niej o to ale tlumaczylam sobie, ze pracuje to nie ma czasu, ale zeby ani razu nie wziac wnuka na spacer ???? jak poprosze to zostanie , jak go przywioze itd ale tak sama zeby zaproponowac, wez przywiez go na kilka godzin... to w zycuu nie uslyszalam,,,,

z tesciowa to zas inaczej duzo mi przy malym pomogla jak poszlam do pracy , potem tez i na noc brala jak wychodzilismy , oczywiscie jak poprosilismy, nie usmiechalo jej sie to ale synowi nie odmowila,ale zmienilo sie to jakis rok temu , teraz nic wszystko jak za kare, ale trudno co zrobic :-( czasem marze o takiej babci jak ja mialam , ale chyba sie nie doczekam :-( maz za granica dwie babcie nie pracuja(moja mama byla 3 miesiece bez pracy ale juz ma od tgodnia ) a zadna nie pomoga , chyba uwazaja , ze jak nie pracuje narazie to mam czas, a mi czasem ciezko, jak mam slaby dzien :-( od kilku dni hjestem taka slaba juz nie mam czasme na nic ochoty i marze zeby nadszedl listopad :-(

Dddmala u mnie tez moja czasem sie nadaje a teściowej nie mam myśle ze popisze sie jak sama zostanę teściowa i babcia niech tracą pózniej bedą płakać ze ich wnuczki oleja na starość

Zawsze myślałam, że nie ma drugiej takiej teściowej jak moja. Czytając Wasze komentarze widzę, że nie jestem sama...

Co do wyprawkowych zakupów mam pytanie do Mam, które miały styczność z bephanten baby extra oraz baby maść ochronna.
Czy konsystencja obu jest taka sama?
Kilka lat temu dostępna była tylko ta druga i nie miałam okazji porównać. Różnie bywa, maść maści nierówna

W biedronce od dzis kolderki bodziaki pajace. Wpadłam na chwile ale kolo mnie wszystko wymiecione jak po wojnie :/ nieznosze biedronki :/

reklama
Do góry