reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja myślę że się kurczy... Jak na metce napisane prac do 40 st to boje się wrzucić do 60. Wole potem porządnie zelazkiem uprasowac z parą :) a są różne szkoły jedni pióra. Wszystko to co nowe tez ja np tez a inni uważają że to bzdura. Myślę że trzeba sobie wypracować jakiś system ja ciuszki juz pralam w 40st w sumie nowe ale mam od siostry swojej tez mała czysta nie z ulicy he wiec tez w 40:)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Od 60 stopni giną wszelkie zarazy pranie poniżej nie wybija białe wrzucam ma 90 ja jestem ekspert od prania wszelkich zaraz :) w końcu piorę siniaki i kupy :)

mąż ściągnął mi ze strychu 4 wory ciuchów. Pachną jak z lumpa ale wiem ze to moje. Ja kupilam bialego jelenia w plynie i zaczynam wszystko prac lacznie z wozkam, spiworami, pokrowcami. Piore w 40 st. Pomysle o tych 60 ale moze w krotkim praniu.

Ja wszystko w 60 zrobili testy i w 40 stopniach na majtkach było to samo co przed praniem fuj nie wierze w pranie w zimnej wodzie można kupić sobie odkarzacz do prania albo dodawać olejku z drzewa herbacianego ja mam program 3 godzinny i nic mi sie jeszcze nie rozleciało w praniu a jak piorę kolory to 50 plus chusteczka kapiąca kolor

A test był jak zachowuje się skóra. Dziecka gdy się pierze w 40 a w 90 czy 60? Wiadomo ciuchy z lumpka to tak można prać ale. Nowe albo po dziecku z rodziny... Więcej zarazków chyba w powietrzu wg mnie, co. Innego pieluchy to rozumiem. Czytałam dużo o tym i odradzaja takie pranie ja nie dam się zwariować... :-)

Mama wiem o co ci chodzi. Noworodka zaleca się kąpać w 37 st i ta woda jest cieplawa a do 40 st juz niedaleko. Ale. Kazda prAlka inaczej pierze, każda te 40 czy 60 st ma ustawione na innym poziomie. Boję się zniszczyć ciuchy piorac je w 60 st gdy na metce mają zalecane 40. żałuję że nie maM temp 50 to rozw. by dylemat.

ja piore w 40, czasami 60, tetrówki co jakis czas puszczam na 90(raz na dlugi czas puszczam z wybielaczem i wtedy dodatkowe płukanie, ale trzymaja sie idealnie bielutkie).
nie dam sie zwariowac, co roku coraz więcej alergików wkoło, pouczulanych na wszystko co sie da. nie ma co przesadzac ze sterylnością.

reklama
Lotka mam takie samo zdanie jak Ty:) nie wiedzę potrzeby prania wszystkiego w wysokiej temperaturze.
Tak samo jak np. Pościel w łóżku rodzicow ze dziecko na niej leży czasami nie którzy piora w proszku dla dzieci ja też a ja uważam że powinno dziecko mieć styczność od małego z rzeczami takimi bo potem wszystko uczula.

Do góry