reklama
madzius5
Fanka BB :)
Ja tez mam medeli lactaset i w sumie dobrze sie odciagalo tylko to malo efektywne, a jak bede musiala sciagac codziennie to nie dam rady z tym recznym.
Co do LOVI to mialam na poczatku - zanim kupilam Medele - i to byla porazka, ile lez wyplakanych bo nie leci nic, dlon mnie tak bolala od tego odciagania ze myslalam ze umre, meza budzilam w nocy zeby mi odciagal a ja wylam z bolu - to chyba moje najgorsze wspomnienie macierzynstwa z poprzedniej ciazy.
A z tymi wozkami to niezle jaja, jak oszukuja ludzi. Nawet na dzieciach i mamusiach musza oszukiwac
Finkemma kup kocyk,sliczny jest ale faktycznie wzorow za duzo. Co do grubszego to nie wiem czy znajdziesz...moze nie, bo to wtedy jak taka mata jest bardziej a nie kocyk
Co do LOVI to mialam na poczatku - zanim kupilam Medele - i to byla porazka, ile lez wyplakanych bo nie leci nic, dlon mnie tak bolala od tego odciagania ze myslalam ze umre, meza budzilam w nocy zeby mi odciagal a ja wylam z bolu - to chyba moje najgorsze wspomnienie macierzynstwa z poprzedniej ciazy.
A z tymi wozkami to niezle jaja, jak oszukuja ludzi. Nawet na dzieciach i mamusiach musza oszukiwac
Finkemma kup kocyk,sliczny jest ale faktycznie wzorow za duzo. Co do grubszego to nie wiem czy znajdziesz...moze nie, bo to wtedy jak taka mata jest bardziej a nie kocyk
madzius5
angoba i mama - tak wlasnie myslalam ze one to roznia sie o tyle ze w mini electric to ustawiasz recznie sile ssania, a w swing ustawiasz na 1 lub 2 bieg i odciagasz Wiec w sumie efekt z tego mini electric powinien byc podobny?!
Sama nie wiem, ten swing mnie bardzo kusi ale drogi jest straaaszliwie.
Ja mam tak malo macierzynskiego (6 tygodni) ze potem chcialabym kontunuowac karmienie piersia i np zostawiac w domu dla malucha mleczko na dwa karmienia a potem jak wroce z pracy to karmic znowu ale nie wiem jak to wyjdzie bo w poprzedniej ciazy karmilam full time przez 6 miesiecy a przez kolejne 4 jak wychodzilam na kilka godzin do pracy to coreczka jadla jakis sloiczek na obiadek np.
Mysle ze i tak dluzej niz te pol roku czy 9 miesiecy nie pokarmie, czyli ogolnie przez pierwsze dwa miesiace bede karmila normalnie na full time, potem przez kolejne 2 musialabym ze dwie porcje dziennie odciagac a potem juz tylko jedna porcje.
Czy w takim razie oplaca sie inwestowac w tego swinga??? Mama moze cos doradzisz skoro uzywalas swinga albo ktos inny? angoba, co o tym myslisz?
Sama nie wiem, ten swing mnie bardzo kusi ale drogi jest straaaszliwie.
Ja mam tak malo macierzynskiego (6 tygodni) ze potem chcialabym kontunuowac karmienie piersia i np zostawiac w domu dla malucha mleczko na dwa karmienia a potem jak wroce z pracy to karmic znowu ale nie wiem jak to wyjdzie bo w poprzedniej ciazy karmilam full time przez 6 miesiecy a przez kolejne 4 jak wychodzilam na kilka godzin do pracy to coreczka jadla jakis sloiczek na obiadek np.
Mysle ze i tak dluzej niz te pol roku czy 9 miesiecy nie pokarmie, czyli ogolnie przez pierwsze dwa miesiace bede karmila normalnie na full time, potem przez kolejne 2 musialabym ze dwie porcje dziennie odciagac a potem juz tylko jedna porcje.
Czy w takim razie oplaca sie inwestowac w tego swinga??? Mama moze cos doradzisz skoro uzywalas swinga albo ktos inny? angoba, co o tym myslisz?
Ja mam ręczny z philips Avent i jeszcze nuka ale próbowałam i fajnie działa he aż poleciało trochę a tylko jedno naciśnięcie było he mąż mówi ze mleka zabraknie dla. Małej jak teraz zacznie się hehe ale to siara)
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Mamba_2008
Bubusiowa Mama:)
A ja mam elektryczny philips avent z regulacja sily ssania i jest super. Najlepszy zakup
angoba
Madzius, ja ponad pol roku po tym jak corka odrzucila piers sciagalam dla niej swoje mleko. Mini electric dal rade ale dzis gdybym wiedziala, ze tak bedzie kupilabym cos wygodniejszego, moze na obie piersi? Mi na sciaganiu schodzilo okolo pol godziny wiec przy 7-8 sciaganiach na poczatku jest to troche czasu. Z czasem oczywiscie mniej ale moze warto zadbac tez o swoja wygode? Na forum gazety.pl jest forum kpi (karmienie piersia inaczej) tam mozesz znalezc duzo informacji o laktatorach.
madzius5
Hahaha Claudia ale się musiał zdziwić
reklama
M
mama290
Gość
Madzius ja ściągałam co 3 godziny cała dobę wiec w nocy pełna para pare minut i cała butelka ale ja kupiłam pierwszy używany za 20£ a w szpitalu dostałam zestaw sterylny nowy ( u mnie w szpitalach są duże medale) teraz na car boocie gośćmi sprzedał cała torbę w sumie trzy laktatory i tam był swing za 4£ wiec wzięłam za 10 kupiłam zestaw końcówka plus rurka i mam pełen zestaw w tej torbie były tez nowe woreczki nie rozpakowane membrany jakieś koncówki powywalalam mam tez ręczny tomy tippe ale nie używałam nigdy znalazłam go w worku ciuchów które kupiłam